Петро Порошенко взяв участь у зустрічі з Президенткою Європарламенту Робертою Мецолою (фото)

Петро Порошенко після зустрічі лідерів парламентських фракцій і віч-на-віч з Президенткою Європейського парламенту Робертою Мецолою повідомив, що наступного тижня очікується рішення про посилення санкцій проти росії. Порошенко також передав свої пропозиції щодо примушення путіна до миру, які включають ленд-ліз, нафтове ембарго проти росії, постачання в Україну літаків та засобів протиповітряної оборони, ухвалення «плану Маршалла» для відбудови економіки та прискорення членства нашої держави в ЄС.

«Пані Роберта як президент Європейського парламенту дуже добре володіє ситуацією в Україні. Це відданий, компетентний, професійний адвокат України на європейському континенті. Ми мали можливість з нею поспілкуватися і віч-на-віч, і у форматі лідерів парламентських фракцій, приділили більше години нашій розмові. Пані Президент все занотувала, всі наші пропозиції зафіксувала», – зазначив Порошенко.

«Ми неодноразово брали участь в онлайн-дискусіях, в онлайн-самітах, де мали можливість обмінятися думками, інформацією і проектом пропозицій. Саме на базі наших пропозицій були схвалені дві Резолюції Європейського парламенту про підтримку України, в тому числі і в частині санкцій, і в частині ембарго, і в частині постачання зброї Україні, і в частині допомоги повоєнної реструктуризації, і щодо надання Україні статусу кандидата в члени Європейського Союзу», – нагадав Порошенко.

«Вже наступного тижня питання щодо санкцій, зброї, закриття так званих «таємних проходів», які окремі країни залишили для російських банків, російських олігархів, для оточення путіна, щоби уникнути санкцій – було домовлено, що Європейський парламент скаже своє слово, і це все буде закрито», – наголосив Петро Порошенко.

«І чекаємо через 10 днів, не більше, нової партії зброї від країн-членів Європейського Союзу. Це саме те, що нам потрібно для того, щоби врятувати дітей, жінок, які опинилися на окупованій території, і викинути ворога з української землі», – переконаний Порошенко.

Джерело