Пропаганда має ґрунтуватися на фактах

Олексій Осипенко

Про інформаційну гігієну.

Вчора всі ввечері побігли розносити по Інтернетах радісну звістку, що розбили артою 200 одиниць техніки окупантів. Сьогодні всі бігають сумні, бо виявляється, шо то всьо фейк, який почали одні розганяти заради лайків, інші – просто тому, що зраділи, треті – тому, що вони – вороги.

До того купа народу таскала мережею відео з гри, де нібито “привид Києва” збиває два ворожих винищувачі, або де нібито наша ППО збиває ворожий літак десь над морем. Це все просто відео з гри, але ж красиво, переможенька, ворога розбито. Потім бігали з постами “привид Києва вже 50!”.

Якщо комусь здається, що ця або інша маячня “підіймає бойовий дух”, то вітаю, ви – корисні ідіоти.

Бачте, яка штука, пропаганда на війні – це дійсно важлива річ. Вона має надихати, вона має мотивувати, вона має сприяти перемозі. Тому пропаганда має ґрунтуватися на фактах, і лише ТРОХИ їх корегувати в потрібну сторону. Тому що коли накачана фіговою пропагандою людина стикається з реальністю, то її психіка не витримує, і вона не набуває мотивації, а нах*й її втрачає. Як, наприклад, її втрачають разом із руками та ногами російські воєваки, коли замість троянд отримують на порожні макітри “Піони”.

Ви хочете демотивувати якомога більше людей? Ви хочете, щоб врешті решт ми програли? Продовжуйте постити усю цю фігню “ворога розбито, перемога до Пасхи”. Бо коли цього не відбудеться один раз, дехто засмутиться, але продовжить боротьбу. Другий раз – і постане питання, а чи так близько та перемога. Третій – і буде сумнів, що вона взагалі можлива.

Не треба, бляха, таскати мережею усяку хєрню. Це не допомагає, а, курва, шкодить. ДУЖЕ шкодить. Хочете підтримати – попросіть дітлахів намалювати нашу перемогу і постіть дитячі малюнки. Це мотивуватиме набагато краще, ніж 100500 “новин” типу “привид Києва вже 50!”. Курва, вже 500. Тисяч. Привид всю авіацію в світі вже захуячив, а те, що летить, то з Нібіру, блд.

Не будьте Арестовичем. Це гімно ще втече, а ви не встигнете.


Сергій Марченко

Хороші новини. В нас тільки один Антон Геращенко.

МНСниця із сльозами на очах просить радника міністра МВС припинити здавати росіянам точки прильоту ракет. Бо вона бачить вбитих людей, а Антон – можливості наростити базу підписників.

Зараз є критична проблема. Найвищі посадові особи регулярно роблять те, що забороняють простим людям, – фотографують і викладають в соцмережі розташування наших військ та локації, куди влучають орки.

Так не можна! Вищі посадові і публічні особи влади мають показувати приклад, як треба робити, а не як не треба.

Про 200 розбитих одиниць техніки під Мелітополем теж був фейк від Антона. Підтвердження цьому нема. Арестович вже сказав, що розбито 50. Якщо помножити це на Коефіцієнт 3,14дєжа Арестовича, в реальності розбили 10-20 машин.

Не треба нам фальшиві перемоги. Краще правда, ніж красива картинка. Ми ж не московити. У нас немає ілюзій, що перемога буде легкою прогулянкою, і щодня ми коситимемо по 200 танків. Знаємо, що армія працює і б’є ворогів нещадно. Віримо у своїх. Допомагаємо.

Переможемо.