Порошенко побував на блок-посту біля Коцюбинського під Києвом (фото, відео)

 

Петро Порошенко виїхав на передові позиції 206-го батальйону територіальної оборони Києва.

П’ятий Президент перевірив наявність інженерних споруд для зупинення ворога та оснащення.

Моральний дух оборонців Києва високий, вони готові захищати країну, готові захищати свій рідний дім.

Зустріч з бійцями відбулася біля селища Коцюбинське, яке невдовзі стало найгарячішою точкою в обороні столиці, коли на трасу у бік Ірпеня виїхали російські БТРи.

«Це – рубіж біля Коцюбинського, де хлопці нашого батальйону територіальної оборони тримають підхід до Києва. Тероборона, яка була створена за кілька днів війни, сьогодні відіграє дуже важливу роль у захисті країни», – зазначає Порошенко.

«Фактично з нуля її доводиться забезпечувати зброєю, зв’язком, дронами та навіть засобами захисту, яких критично не вистачає. Прошу партнерів побільше амуніції, броників, касок, бо це рятує життя наших Героїв», – закликав п’ятий Президент західних союзників України.

«Дякую кожному, хто взяв до рук зброю і пішов захищати свою землю. Захистити Україну – це священна місія сьогодні кожного українцям», – резюмує Порошенко.

Як відомо, п’ятий Президент передав бійцям батальйону територіальної оборони 40 кулеметів ПКМ виробництва «Кузні на Рибальському» та один крупнокаліберний кулемет, а також броньовану машину «Тритон». Для бійців також закуплені 500 військових аптечок.

Джерело

Автор