Петро Порошенко передав зброю і техніку 206-му батальйону тероборони (фото, відео)

Я б не радив ворогу потикатися до Києва: Порошенко передав батальйону тероборони партію кулеметів і броньовану машину «Тритон»

 

Петро Порошенко передав батальйону територіальної оборони 30 кулеметів ПКМ виробництва «Кузні на Рибальському», крупнокаліберний кулемет та броньовану машину «Тритон».

«Рідний «Покемон» – наші найкращі бійці розуміють, що це таке – безвідмовна, потужна, сильна міцна зброя, сьогодні на озброєнні батальйону. І в кожному відділенні буде такий кулемет. Це була ініціатива «Кузні на Рибальському», робочих, керівництва заводу. Я хочу подякувати керівництву заводу і сподіваюся, що всі підрозділи територіальної оборони будуть забезпечені», – говорить Порошенко.

«А ще нам дуже пощастило – це броньована машина «Тритон», яка виготовлена спеціально для Збройних Сил, для прикордонників. Вона може долати водні перешкоди. Унікальна. Вона має величезні можливості протимінного бронювання. Вона найкраща. І чомусь з різних політичних причин не була використана. Зараз вона дістанеться батальйону», – пояснює п’ятий Президент.

«Ця машина привезла ще 30 кулеметів ПКМ для батальйону.

Так зараз комплектується українська територіальна оборона. Оборона міста Києва. Так ми плануємо зустрічати ворога і не радимо йому сунутися в Київ», – застерігає Порошенко.

«Ще один подарунок від «Кузні» – крупнокаліберний кулемет, який здатний знищувати вже і броньовані цілі. І «Тритон» буде оснащений крупнокаліберним кулеметом. Який насправді буде демонструвати, що чекає Путіна і загарбників», – говорить лідер партії.

«Ми будемо робити все можливе для того, щоб захистити Київ, захистити киян. А захистимо Київ і киян – захистимо Україну. Ми не дозволимо нікому знищити нашу державу. Бо Україна для нас – понад усе», – наголошує Порошенко.

Джерело

 

Порошенко: Коли під ліжком кожного українця буде лежати автомат, нас ніхто не чіпатиме

П’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко під час включення з Центру територіальної оборони у Києві сказав, що Україні необхідне оперативне формування підрозділів територіальної оборони за швейцарською моделлю.

«Що робимо ми. Ми вийшли захищати Київ. Ми вийшли захищати Україну. І сьогодні 206-й батальйон — це частина, якій доручаються найбільш важливі завдання. Бо коли була висадка в Гостомелі, там є наш батальйон територіальної оборони. Коли є проникнення на Оболоні – бійці батальйону були там. І навіть, коли треба було взяти під охорону Урядовий квартал чи Київську міську державну адміністрацію — це теж функція батальйону», – пояснює Порошенко.

«Батальйон озброєний. Під час зустрічі з керівництвом країни я звернувся про те, щоб кардинально змінити видачу зброї, і моя пропозиція була підтримана. І сьогодні замість однієї тисячі вже видано 20 тисяч автоматів», – зазначив п’ятий Президент.

«Це – швейцарська модель. Це позиція незламної країни. Бо українська армія продемонструвала, що вона є однією із найсильніших на континенті. На сьогоднішній день і вся наша країна робить саме це. І коли під ліжком кожного українця буде автомат, коли через хвилину українець буде готовий вбивати нападників, коли в нього не буде жодних коливань щодо захисту власної землі, як демонструють це зараз – ніхто нас не чіпатиме», – переконаний Петро Порошенко.

Джерело

 

Порошенко: місце міжнародного злочинця Путіна і його посіпак в Гаазі на лаві підсудних

 

 

Володимир Путін та його оточення – міжнародні злочинці, місце яких на лаві підсудних Міжнародного кримінального суду в Гаазі. Про це заявив п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

«Третій день Україна переживає і бореться з навалою російської агресії. Третій день ми платимо величезну ціну за дурість і безглуздість Путіна, єдиним базисом якого є ненависть до України і українців», – сказав він під час прямого включення з Центру територіальної оборони у столиці.

«Нікому з росіян не поясниш, що це таке прокидатися о другій годині, четвертій годині ночі від вибухів, які оточують житлові будинки. Нікому не поясниш, що таке, коли російські ракети, бомби влітають у дитячі садки, дитячі будинки, школи-інтернати, лікарні. І лише міць Збройних Сил, рішучість українського народу руйнує всі плани Путіна на бліцкриг. І я впевнений – зруйнує», – говорить Порошенко.

«Я хочу звернутися до всіх, щоб фіксували кожен злочин Путіна, кожні тортури, кожні вбивства. Тому що це стане матеріалом для притягнення Путіна до лави підсудних в Міжнародному суді в Гаазі. Ми вміємо доводити свої плани, свої рішення до кінця», – наголосив п’ятий Президент.

Порошенко також відзначив рішення міжнародних партнерів України та неймовірну підтримку усього світу.

«Подивіться – за дві доби ефективні дії українців, української армії, української діаспори і громадської думки світу роблять токсичним заперечення, наприклад, про відключення SWIFT. На сьогоднішній день і Німеччина, і Угорщина, й Італія, і Франція уже заявили про те, що SWIFT для Росії буде заблокований», – наголошує Порошенко.

«Справа не тільки в SWIFT, ми і далі вимагаємо рішень, які наші партнери мають прийняти вже зараз: посадіть в себе, у країнах ЄС і НАТО, всі російські літаки. Заарештуйте у всіх країнах ЄС і НАТО всі російські кораблі. Бо та ізоляція, до якої Путін прийшов, вона має посилюватись. І Росія, і Путін, і, до речі, ті росіяни, які підтримали вбивство українців, підтримали війну і підтримали агресію, вони мають відчути, що це не безкарно», – резюмує лідер партії.

Джерело

Автор