Зради і перемоги тижня. 28 січня – 10 лютого 2022 р.

🔽🔼Щоразу по п’ятницях (по можливості) – #зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 28 січня – 10 лютого 2022 р.

👎ЗРАДА

❌Порція борщу на чотирьох осіб, приготована за традиційним рецептом, обійдеться в 80,92 грн. У порівнянні з лютим 2021 року ціна зросла більше ніж на 30%. А нарахування за житлово-комунальні послуги з урахуванням електроенергії за 2021 рік склали 222,7 млрд гривень. Це на 29,6% (на 50,9 млрд гривень) більше, ніж у 2020 році (171,8 млрд гривень).

❌В Індексі щастя Україна (+20%) посідає 38 місце з 44-х. Таким чином українці входять до топ-10 найнещасливіших націй світу.

❌Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова доручила зареєструвати кримінальне провадження проти нардепа Олександра Трухіна. При цьому його виключено з партії “Слуга народу”. Проте ДБР вже дає зрозуміти, що за кермом був не Трухін, і що в результаті ДТП ніхто не здобув значних ушкоджень.

❌Президент Зеленський оголосив про низку намірів, які експерти вважають нереальними. Серед таких: створення додаткових 20 бригад ЗСУ та збільшення ЗСУ ще на 100 тисяч осіб. Наразі на 100% не укомплектована жодна бригада ЗСУ. Також Зеленський пообіцяв безкоштовний смартфон кожному вакцинованому українцю старше 60 років та анонсував проведення опитувань в «Дії».

❌Бюро економічної безпеки (БЕБ) підозрює всі провідні мережі АЗС країни – OKKO, WOG, Shell, SOCAR, KLO, AMIC – в ухиленні від сплати податків та торгівлі фальсифікованим паливом. До переліку підозрюваних не потрапили лише АЗС олігарха Ігоря Коломойського, які працюють під брендами “Укрнафта”, ANP та “Авіас”.

❌Під Харковом автомобіль наїхав на пішохода. Правоохоронці встановлюють особу водія та викликають на допит можливого учасника ДТП бізнесмена Олександра Ярославського.

❌Оптові ціни виробників промислової продукції в січні 2022 року в порівнянні з січнем минулого року зросли на 69,1%. Рівень тіньової економіки у січні-вересні 2021 року склав 31% від обсягу офіційного валового внутрішнього продукту (ВВП) України. Це на 1 в.п. більше за показник 2020 року (30%).

👍ПЕРЕМОГА

✅Співробітники Національного антикорупційного бюро України викрили народного депутата Кузьміних (Слуга народу) на одержанні хабаря. Він сприяв укладенню контрактів з лікарнею у Житомирській області. Нардеп вимагав відкат у 30% від сум договорів, укладених з лікарнею.

✅Флагман українського науково-дослідного флоту відправляється у свій перший рейс до Антарктиди. Це буде перший за 20 років вихід українського корабля в Південний океан.

✅У навчальному центрі у Львівській області завершила підготовку перша група військових Збройних сил України (ЗСУ) із застосування протитанкових ракетних комплексів (ПТРК) NLAW. Бійці будуть інструкторами з навчання українських операторів ПТРК. Також українські військові освоїли гранатомети SMAW D (M 141), які прибули в Україну зі США в якості військової допомоги. Дводенні курси підготовки з використання зброї проводилися на базі навчального центру 184. На думку українських військових, гранатомет виявився легким у використанні, але ефективність у нього набагато вище ніж у тих, які зараз використовують ЗСУ.

✅У листопаді 2021 року до Православної церкви України (ПЦУ) віднесли себе 24,1% громадян країни або 39,8% серед православних. До прихильників УПЦ Московського патріархату віднесли себе 13,3% опитаних в цілому і 21,9% серед православних.

✅НКРЕКП відзначила активну роботу ДТЕК Ріната Ахметова та інших операторів ТЕС по закупівлі й поставці вугілля на склади. Сама держава другий рік огидно готується до зими, а Рінат Ахметов другий рік шалено багатіє.

✅З 1 лютого вперше в історії розпочався фізичний імпорт газу з Угорщини в Україну. Це вже другий гарантований маршрут поставок на випадок припинення “Газпромом” транзиту.

✅Кінострічка “Носоріг” українського режисера Олега Сенцова незабаром з’явиться в каталозі Netflix. Стрімінгова платформа придбала права на онлайн-показ.

🙋🏻‍♂️Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор