Кейс Чауса – абсолютна атомна бомба під Зеленським і Ко (відео)

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Як полюють на Порошенка.

Депутат Володимир Ар’єв опублікував більшу версію інтерв’ю екс-судді Миколи Чауса. Найбільш сенсаційна інформація, яку сказав Чаус, – це те, що від нього наполегливо вимагали показань проти п’ятого Президента Петра Порошенка. Мовляв, саме Порошенко давав вказівки Чаусу переслідувати Геннадія Корбана і саме Порошенко відправив Чауса до Молдови літаком. Ще деталь – від Чауса вимагали дати показання на екс-голову ГУР Василя Бурбу.

Простіше кажучи, Чауса примушували підтвердити все те, про що тоді сотні разів (і без жодного доказу) волали «плюси» та інші медіа-смітники Коломойського. Проте Чаус таких показань не дав, інакше ми про них уже знали б.

Чаус підтвердив, що його незаконно утримували в закритому приміщенні, прикутим кайданами до ліжка, що його били та кололи психотропними речовинами. Іншими словами, його примушували до до певних дій в класичний бандитський спосіб.

Сам Чаус стверджує, що на Вінниччині у селі він опинився тому, що втік від своїх поневолювачів. Версія, на перший погляд, смішна. Але якщо згадати, що викрали і утримували Чауса співробітники ГУР, а полювали за ним після його появи службовці СБУ (аж до перегонів з НАБУ на вулицях Києва), стає зрозумілим, що Чаус не такий вже й неправий. В телеграмі ходила вже версія, що Чауса загубили під час невдалої передачі його від ГУР до СБУ. Як насправді, встановить слідство.

Адвокати Петра Порошенка вже заявили, що їм відомі імена силовиків, які викрадали Чауса у Молдові, які вивозили Чауса до України і які незаконно утримували його в самій Україні. Відповідні юридичні дії вже здійснюються. Крім того, деталі викрадення Чауса обов’язково будуть відомі владі Молдови, владі дружньої їй Румунії та керівництву інших країн ЄС та блоку НАТО. Навіть не сумнівайтеся. Але.

Тепер стають зрозумілими масштаби полювання на Порошенка, яке розвернула зелена влада від перших днів приходу Володимира Зеленського в будівлю на Банковій. Генерал Дмитро Марченко, за якого бронежилети та каски (і ще багато корисного) Україна виробляла сама (а не клянчила у Німеччини ти Туреччини як зараз), повідомив, що від нього вимагали показань на Петра Порошенка, на Юрія Бірюкова та на Степана Полторака. Мовляв, «не ти нам потрібний».

Генерал Ігор Павловський, за якого Україна сама виробляла катери (а не просила у США) та сама забезпечувала військо вантажівками «МАЗ-Богдан» та швидкими «Богдан» (а не закуповувала дорожчі чеські «Татри» та білоруські МАЗи, що не відповідають вимогам фронту), підтвердив що його також примушували до дачі показань проти Петра Порошенка.

Про те саме розповів і директор заводу «Кузня на Рибальському» Валерій Шандра.

Тепер про те саме говорить суддя Чаус.

Але. Якщо у випадку Марченка, Павловського і Шандри ЗЕкоманда принаймні зовні створювала якийсь вигляд законності, то в справі Чауса ЗЕкоманда вдадася до відвертого бандитизму і нехтування міжнародними угодами. Не даремний склад задіяних спецслужб – керована «другом Бакановим» СБУ, ГУР, керований квартирантом помічниці (недопущеної до держтаємниці) президента Зеленського Марії Левченко генералом Будановим, і нарешті ДБР, яку незаконно очолює Сухачов, старий колега Олега Татарова. Всі як на підбір – вірні опричники коміка з Офісу президента.

І все це з єдиною метою – посадити Петра Порошенка. Очевидно, така увага до п’ятого Президента не через особисту ненависть Зеленського, вчорашній ноумен навряд чи зважився б аж на таке полювання. Це переслідування – помста олігархів, які зробили Зеленського президентом, за те, що Порошенко примушував їх працювати за правилами, і тому вони удвічі збідніли за його президентства. Це підтвердження, що доказів «злочинів Порошенка», які ця компанія сама ж і вигадала, вони не знайшли як таке. І тоді вони почали докази фабрикувати – в кращих традиціях сталінського НКВД.

Можна тільки дивуватися, що під таким тиском ніхто зі згаданих осіб (а їх явно більше) не дав показань на Петра Порошенка. Та й сам Порошенко явно знає, кому він протистоїть. Знає і продовжує боротьбу.


Тарас Чорновіл

Кейс Чауса – це абсолютна атомна бомба під Зеленським і всією його камарильєю. Тут сплелося все: і міжнародний терористичний акт влади, й застосування спецслужб та дискредитація розвідки в політиканських цілях, і викрадення людини, й незаконне позбавлення волі, тортури та вибивання свідчень, і погроза вбивством.

Але особлива дикість – це те, що всі ці злочинні дії скоєні не лише, щоб врятувати корупційно пов’язаного з тодішнім суддею Чаусом нинішнього заступника Єрмака по ОПі – Смірнова, але й для видавлювання під тортурами фальшивих свідчень проти лідера опозиції.

У нинішній Європі лише в Білорусі таке можливо. Навіть у РФ аж так далеко не заходили в нагромадженні злочинних діянь у одному епізоді. І все лише через маніакальне бажання одного наркомана й імбецила позбутися конкурента, на фоні якого воно почуває себе цілковитим нікчемою. Усе це протоколюється і в нас, і за кордоном. Зеленського поки рятує лише путін, бо на фоні загрози з РФ ніхто не стане починати санкційну війну проти українського керівництва.

У мене лише одне питання: куди ці всі зелені злочинці будуть утікати, коли їхня влада впаде? З таким набором криміналу їм ніде не знайти притулку. І навіть Москва не стане такими заморочуватися – їм Януковича достатньо.

А ще один висновок: ви можете собі уявити ще хоч одного українського політика, навіть не найвищого, а просто високого рівня, проти якого навіть такими методами не можна було знайти хоч якесь звинувачення?


Джон Сміт

Хочеш пізнати людину, подивись, як вона поводиться з тим, кого ніхто не стане захищати.

Підозрюваному в корупції колють психотропні речовини, б’ють, катують, три місяці в підвалі вибивають покази. Причому покази навіть не на себе, а просто на купу сторонніх людей, державних діячів, яких треба замазати. І навіть після міжнародного скандалу нічого не бояться, бо він же поганий смішний корупціонер в трусах, хаха, он нікто! ©

Просто шикарна деградація за нових ліц – від країни Гідності до кримінального бантустану.

Але тут цікаво пригадати хронологію.

3 квітня 2021 – Чауса викрадають в Молдові.
30 липня 2021 – Чаус голий вийшов до сільради села Мазурівка.

А в період між цими подіями 17.05.21, коли піднявся міжнародний скандал, і в коридорах влади явно почали вигадувати всілякі версії, канал Коломойського 1+1 повідомляє:

“Чаус записав відеозвернення, у якому заявив, що з ним все в гаразд, він перебуває в безпеці і його ніхто цьогоріч не викрадав”.
“Відповідне відео Чаус опублікував у своєму Telegram-каналі”.

ТСН вражає ©. Дійсно. А особливо “журналістські стандарти” цієї помийки. Державні органи Молдови офіційно повідомили, що людина викрадена, доля її невідома. Але канал Коломойського-Медведчука безапеляційно стверджує, що анонімний ТГ-канал – це “канал Чауса”, а відео записав він сам, своєю волею, а не його викрадачі.
Пряма співучасть телеканала з бандою викрадачів.

В інтерв’ю Володимиру Ар’єву Чаус пояснить, що канал створили його викрадачі, які і змусили його записувати ці відео. 1+1 фактично допомагав викрадачам приховувати злочин. Тобто ось він – колективний злочин ОПГ Приват-95, де одні замовляли, інші викрадали і катували, а треті прикривали в ЗМІ і вводили слідство в оману.
Мафія. Чисто кримінальний спрут на чолі держави.

Те, що до влади в Україні прийшли повністю кримінальні елементи, пов’язані з проросійськими колами, доводить ще й наступне.

Чауса з Молдови викрали 3 квітня 2021 року. І вже в цей день в проросійському виданні Страна.юа виходить оперативний матеріал з посиланням на джерела в ОП, де проросійські пропагандисти починають формувати думку: “похіщєнія нє било, похіщєніє із Молдови інсценіровал Порошенко”.

Вже на наступний день 4 квітня 2021 тут же виходить другий матеріал, де джерело вже не ховається – ним виявився заступник керівника ОП Смірнов. Просто неймовірна оперативність.

І от там просто прекрасні цитати з інтерв’ю заступника Керівника Офісу Президента України, який виявився колишнім адвокатом Корбана і “адвокатом” Чауса:

— Расскажите, как вы вообще стали адвокатом Чауса и его семьи? Вы ведь были защитником Корбана, которого Чаус судил.
— Это очень интересная история. История предательства… Как вы знаете, в 2015 году я представлял интересы политического узника прошлой власти — Геннадия Корбана. Нам представился удачный случай, когда Чаус закапывал трёхлитровые банки с долларами у себя в огороде в землю. Нам удалось проникнуть в защиту этого человека.
— Что значит “проникнуть в защиту”?
— Нас попросили стать адвокатами Чауса…
— Мне сделали предложение взять под защиту Чауса, за которым начало охоту НАБУ. Естественно, мы не могли отказать себе в удовольствии поучаствовать в этой комбинации и вошли в игру. Мой клиент на то время — Геннадий Олегович Корбан, был поставлен в известность об этом предложении. Я пригласил в группу защиты Чауса своего коллегу Кима Веремейчука, адвоката, и сам принимал участие в его защите.

Що тут привертає увагу (окрім звісно такої нахабної відвертості)? Тут привертає увагу одразу купа всього.

Перше, це те, що в той час, як інші журналісти під час своїх розслідувань не можуть отримати позицію ОП днями, тижнями, а то й місяцями (а деякі ЗМІ, як от Прямий, не отримують акредитацію взагалі ніколи), заступник Єрмака дає інтерв’ю проросійській помийці в той же день. Уміляєт цей зв’язок ОП Зеленського з пропагандистським ресурсом ворога.

Друге, це те, як “адвокат” безапеляційно, декілька разів, до рішення суду стверджує, що його підзахисний вчинив злочин. Прямо Медведчук-стайл 1 в 1.

Третє, це пряме визнання, що вони з Корбаном вирішили “не відмовляти собі в задоволені” “позахищати” Чауса. Як вони підставляли – нижче інтерв’ю дружини Чауса.

Четверте, те, як ось це “проникнути в захист” і “поучаствовать в комбинации” явно є порушенням адвокатської етики, з цим мали б давно розбиратися відповідні органи.

П’яте, називає Корбана “політічєскім узніком прошлой власті”. ЄСПЛ чітко постановив, що не побачив політичну мотивацію в переслідуванні заявника, а сам узнік визнав свою провину і підписав мирову угоду з викраденою ним особою. Політичний викрадач-вимогатель – ноу-хау цих пройдисвітів.

І цей Смірнов у Зеленського відповідає за судову реформу наших судів. Думаю, будемо вихаркувати довго. Як “реформу” від Портнова.

Ну і нарешті: ця наволоч – це і є нове сяюче оточення Зеленського. Влада не гребує подібними кадрами. Це їхнє обличчя цинічних негідників, які не турбуються навіть приховати свій оскал. Скажи мені хто твій друг…

Але цитати дружини Чауса просто вбивчі. Скільки видання підсанкційного Гужви не намагалося підштовхнути її до показів на Порошенка, жінка вперто вказує на Смірнова:

— А Петр Порошенко имел отношение к незаконному вывозу Чауса из Украины?
— Слушайте, что я вам сейчас скажу. 10-го августа я приехала, и сразу у меня под дверью стояла толпа детективов НАБУ и куча журналистов. Тут приехал человек, который представился моим адвокатом — Ким Веремийчук. Он присутствовал при обыске. Сказал, будет представлять мои интересы. Но попросил никому ничего не говорить. Потом, или в этот же день, или на следующий, Ким меня познакомил со Смирновым. Смирнов сказал, что они — от Порошенко. Что мне нельзя обращаться никуда, в полицию тоже. Так надо. А они помогут. И начали “помогать”.
Поведение у них было странное. Веремийчук каждый раз, когда я или мать Чауса спрашивали, что делать, он говорил: “12 лет. Не меньше”.
— Он имел в виду уголовный срок, который грозит Чаусу?
— Да. И это адвокат говорил, представляете? Веремийчук говорил мне: “Вот вы помните, что было в 2005 году? Не помните. Вот и представьте: он выйдет в 2029-м”. Это прямая речь. Ему, мол, надо спрятаться в глухой деревушке и никогда не показываться на люди. А Смирнов в машине приговаривал: “Ой, отсидит он, отсидит!”. Цитирую. Сразу было видно, что это бандиты, и что им это не в первый раз.
— Думаете, к этому похищению тоже причастен Порошенко и Грановский?
— Про Порошенко — я не знаю. Лично с ним мы не общались. И Грановского я тоже никогда не видела вживую. Сергея Лысенко 18 января увидела первый раз. Но Смирнов говорил, что у него личная связь с Грановским и с Лысенко. А про Порошенко — адвокаты сразу прошептали, что они от него. Но о том, что с ним кто-то встречается и получает от него указания, не знаю, а выдумывать не хочу.

Просто алєс.

Тобто адвокат Корбана з відома і схвалення Корбана провертає “комбінацію” з проникнення в захист судді Чауса, судді, який Корбана саджав, формує у його дружини враження, що він насправді від Лисенка, Грановського і Порошенка і підбиває до втечі/викрадення. А потім Корбан, проросійська помийка Гужви, адвокати-комбінатори, ТСН, Сергій Лещенко і усатий полковнік Гриценко формують у суспільства враження, що Чауса вкрав Порошенко.

Цей вертеп негідників, агентури і бєспрєдєльщіків свої комбінації проводить під фальшивим прапором – точно, як дєди з НКВД.

От тільки Смірнов не міг віддавати накази Головному управлінню розвідки. Ми всі добре почули слова Зеленського, сказані на всю країну, що Бурба не мав права слухати накази Єрмака, бо Єрмак не мав права віддавати накази главі ГУР. Жодний з заступників Єрмака тим більше не міг давати наказів голові спецслужби. Значить, наказ викрадати Чауса віддав Зеленський. Зеленський віддав наказ Буданову тримати Чауса в штаб-квартирі ГУР, і Зеленський редагував список питань, правильні відповіді на які мав під тортурами вивчити Чаус.

Mafia State.

Далі 30 липня Чаус знайшовся. І за 10 днів – 10 серп. 2021 р. – виходить інтерв’ю Корбана каналу skrypin.ua повністю присвячене Чаусу.

Взагалі, коли Корбану треба відволікти увагу від своїх злочинів, він робить вкиди через Скрипіна. Так було, коли по Іловайську Корбан у Скрипіна громогласно анонсував: “ми завтра пєрєдадім слєдствію тайниє накази ГШ на штурм Іловайська, Генштаб унічтожаєт свої накази!” (потім ті “накази Генштабу” виявилися наказами Хомчака, підписані в кабінеті Корбана).

Декілька разів: “Чаус нічєво нє знаєт, да што он может сказать? Он нікто”.

6 разів за 20 хвилин із дебільною посмішкою згадує про труси Чауса. Це вже щось хворобливе.

Ну і на злодії шапка горить, навіщось спростовує тезу “Корбан організовал арест Чауса на взятке” – “Я просто говорю, што у ніх, у кого-то в головє может такоє вознікнуть”. На цей момент просто неможливо не звернути на це увагу.

Високопоставлений адвокат Корбана прямим текстом розпатякав, що на замовлення Корбана проник в захист Чауса і під фальшивим прапором підставляв Чауса. А Корбан б’є на випередження, точно як в випадку з Іловайськом – переводить стрілки на Порошенка за свій злочин.

Заодно не відмовляє собі в задоволені на всю країну торжествуюче заявити, що “навіть у найприємніших фантазіях про помсту не міг собі уявити те, що сталося із суддею”.

Тобто серед всього цього ганебного кордебалету мафія ще й залякує суддівський корпус. Бандит, якого цей суддя засудив за викрадення людини, відкрито каже всім суддям: з вами буде те саме, якщо спробуєте зачепити когось із нас.

Судді, завчіть цей урок: саджайте не когось, а всіх і одразу.

Я не знаю, чи Чаус корупціонер, але після таких одкровень всіх цих упирів, а особливо “адвоката” Смірнова, вважаю, суд просто зобов’язаний перевірити слова Чауса, що це дійсно не провокація від мафії.

Але навіть, якщо Чаус брав той хабар через злочинні дії цієї ОПГ, його тепер неможливо притягнути. Для ЄСПЛ це викрадення буде залізобетонним аргументом. Тобто навіть тут банда Зеленського сприяє уникненню від відповідальності злочинцям.

Цей кримінально-агентурний спрут в тисячу разів небезпечніший для країни.

В 2014 році ця банда вже вчинила найбільш кривавий злочин в історії України – Іловайськ, коли в кабінеті Корбана, заступника Коломойського, замовили і спланували ввід військових і добровольців в Іловайськ із введенням їх в оману про слабку оборону ворога. За цей злочин вони уникнули відповідальності. Всі ці Білецькі і Бутусови присутні на тій зустрічі зуміли перекласти відповідальність на тодішнє керівництво держави, а потім на виборах весело закидали його свинками. Зараз вони розігрують бурутьбу з цим ОПГ, насправді будучи замазаними в спільних злочинах.

Це мафіозне угрупування спеціалізується не лише на фінансових злочинах в особливо великих розмірах. Але й на викраденні людей, залякуванні, кришуваннях, вимаганнях, вбивствах.

Впевнений, в Україні мають розслідуватися не окремі, розрізненні епізоди їхньої діяльності, а як це робили в США: одна велика справа об’єднаної “кримінальної організації Коломойського-Зеленського”.

В останні дні вже багато було сказано про методи 30-х років НКВД. От тільки це методи не 30-х років, боротьба з врагамі народа – це російська тема. Це методи 20-х і 40-х. Методи ворогів проти українського національного повстанського руху. Коли точно так само бандити з ЧК прикидались патріотами і точно, як Корбан, заводили добровольців в засідки, де ті гинули. І точно так само батя Шефіра в складі окупаційних підрозділів на Західній Україні знищував українців, про що сам Шефір і ділився в своєму інтерв’ю, як після розповідей баті про його пригоди “ріс з впевненістю што бандеровци – зло”. Чогось впевнений, що і про методи свої з НКВД батько сина багатому навчив. Ну, а дідок Зеленського, який ще в 63-му отримав нагороди за розстріл мирних українців в Кривому Розі, на сімейних застіллях явно ржав про ебонітові палички, якими калічив українців.

Все це дійсно повністю методи НКВД. Методи ворогів проти українського руху. Викрадення, катування, терор, вибивання показів одне на одного, очорнення українських лідерів.

А ще роздача халяви, щоб задобрити голодранців всілякими тисячами і смартфонами за рахунок “розкуркулення” малого і середнього бізнесу.

Ця зараза, гнійник, ворожа ракова пухлина. Позбавитися їх треба якомога швидше.

 

 

Автор