Корупцію побороли. Крапка

Mason Lemberg

Новини тижня:

1. ДРБ змонтувало відео, вигороджуючи нардепа-слугу Трухіна, проти якого минулого тижня з’явились відеодокази в корупції, намаганні дати хабар, покриванні його дій вищим керівництвом держави, не кажучи вже за п’яне водіння.

До цього часу Трухіну не висунули жодного обвинувачення і не вручили жодної підозри за цілою низкою протиправних дій. Не звільнили й міністра МВС, керівника ДБР і керівника прокуратури, які були (і судячи з відсутності дій) є причетними до цього кейсу.

2. Спійманого позаминулого тижня на отриманні хабара 558 тисяч гривень нардепа-слугу Кузьміних було звільнено на місці через депутатську недоторканість, тиждень він переховувався від слідства, в понеділок його було затримано і доставлено до суду. Прокуратура просила заставу в розмірі 49 тисяч гривень, однак Кузьміних був відпущений суддею антикорупційного суду на волю, оскільки не мав паспорта, і суддя не міг встановити його особу, особу НАРДЕПА. У вівторок Кузьміних на засідання суду не з’явився. Засідання перенесли на п’ятницю.

3. В середу Зеленський своїм указом призначив державним уповноваженим в АМКУ Сергія Шершуна. Сергій Шершун є адвокатом Коломойського і брав участь в судах проти АМКУ, відстоюючи інтереси Коломойського.

4. В Києві на хабарі 1,2 мільйони гривень затримали депутата міської ради від “слуги народу” Владислава Трубіцина.

Хто там що розказував про мародера і його свинарчуків?


Ірина Геращенко

Останнім часом уважно моніторю сторінки слуг-антикорупціонерів. Тих самих нових облич, які за попередньої влади – ні дня бєз строчкі, які прийшли до ВР на хвилі боротьби з корупцією, з блиском в очах, які очолили відповідні комітеті і підкомітети нищівної боротьби і ці три роки боролися там між собою – хто більший антикорупціонер/антикорупціонерка.

І що ви думаєте? Правильно! Мовчок! Їх сторінки і праведний гнів вимерли, замовкли, зникли, занишпорилися, затихли, заховалися, завмерли, заклякли. Іноді там постять котиків/собачок/квіточки/красіві платтячка й інші сюсіпусі . Все.

Крапка. Корупцію побороли.

Ніхто не вибачився, що брехав виборцям, не вийшов з фракції, не грюкнув дверима антикорупційного комітету, населеного слугами, не зібрав термінові збори партії, в якій щодня НАБУ ловить когось на хабарях і відкатах, не вимагає позачергового засідання антикорупційного комітету, не б’є на сполох, не кричить голосно про повернення мега корупційного ЄДАПС чи схематоз на закупівлях білоруської електроенергії через якісь еміратські прокладки, про корупцію в гральному бізнесі й великому крадівництві.

Більше того, всі ці пані Галі, пані Насті, інші пані та панове з блискучою освітою і перфектним англійським, голосували за всі ці корупційні закони, де закладаються мільйони на так званий соцеконом, з якого їх мажоритарники і беруть потім безсоромно свої відкати за правильні тендери.

Вони навіть не дали підписи на позачергову сесію, яку Європейська Солідарність збирає, аби заслухати ДБР, НАБУ, МВС, Нацполіцію і ГПУ.

Де реакція антикорупційного комітету на всі події останніх днів?


Зоя Ярош

Другий день фейсбук гримить від корупційного скандалу в Київраді. А саме, за повідомленнями НАБУ та САП, вони викрили чинного депутата Київської міської ради (голову однієї з постійних комісій Київради) і ще п’ятьох осіб на одержанні 1,26 млн грн неправомірної вигоди за сприяння в організації роздрібної торгівлі у столиці. За повідомленнями ЗМІ, мова йде про депутата Київради від фракції Слуг народу. Що ж, чекаємо на деталі та подальші дії слідства та суду.

Але на що хотілось би звернути увагу?

Останні пленарні засідання Київради проходять за участі «десанту» від нардепів ВР Слуг народу – до 10 нардепів зазвичай. Які беруть слово та з трибуни повчають Київраду, якими питаннями нам слід займатись та як саме. Ну як повчають? Хто як може, повчання Миколи Тищенко весь фейсбук теж дивився, то може б шановні депутати навели лад у своїх рядах? А то як не корупційний зашквар, то без партії влади ніяк не обходиться. І нардепа Юрченка, того що теж відомий корупційною справою та крадіжкою 3 пляшок пива з ларька, нам теж водити та саджати в Президію не треба. Чи то ви його як приклад нам водили?

Голова партії Слуга народу теж регулярно відвідує пленарні засідання Київради і вчить у своїх виступах, як жити Києву. Вчора вона оперативно відреагувала на скандал, це добре. Обіцяла скликати конференцію партійну та розібратись. Але чомусь з її допису вбачається, що у корупції їх депутата винен Кличко, ну от якась така логіка.

Вони ж усі невинні, включно з Трухіним. Вони гарно вміють плутати сліди і чесно дивитись виборцям в очі. Ну прямо як ото Юрченко нам з президії дивився минулого четверга. То чекаємо на реакцію партії та фракції.

А ще чекаємо вже півтора року на призначення прокурора САП. Та вже почали чекати на конкурс директора НАБУ. До речі, цей конкурс вже теж почали валити.

Автор