Спецоперація влади «Порошенко. Судилище. Апеляція» не відбулася (фото, відео)

Михайло Забродський

У зв’язку з тим, що «надскладна спецоперація» по передачі матеріалів кримінального провадження не відбулася, і матеріали не доставили з печерного суду до Київського апеляційного суду, Колегія суддів зняла сьогодні дану справу з апеляційного розгляду та призначила нову дату засідання – 11 лютого 2022 року об 11.00. Ось таке от Верховенство права…

То ж шоу від влади триває…

Якщо давати оцінку, то висновки наступні.

Шоу з перехресним допитом п’ятого Президента спільно з паном Медведчуком, яке ймовірно заплановане Офісом, відкладається на невизначений термін.

Вся справа проти Петра Порошенка продовжує нести повний комплект ознак політичного переслідування, визначений Європейським судом з прав людини, зокрема наявність гучних заяв і попередніх оцінок.

Але всі ми розуміємо, що такі кроки влади – це не ознака сили, а ознака безсилля і страху перед політичною силою і її Лідером, які продовжує набирати народну підтримку та довіру.


Ірина Геращенко

Засідання суду, де мали розглядати апеляцію на запобіжний захід для Петра Порошенка, фактично не відбулося.
Судді стрімко з’явилися і зникли, оголосивши лише про перенесення засідання на 11 лютого.

Причина – начебто не отримали відповідні документи з Печерського суду, там суддя не вийшов з відпустки.

Під Апеляційним зібралися сотні прихильників Європейської Солідарності, які протестували проти вибіркового правосуддя.

Ми вважаємо все, що зараз відбувається, обмеженням політичної діяльності Порошенка. В лідера опозиції вилучили паспорти, йому заблокували поїздку у важливе відрядження до Брюсселю в штаб квартиру НАТО. Йому блокують регіональні поїздки Україною, в тому числі на фронт, куди Порошенко регулярно передає допомогу ЗСУ.

Відчуття, що цей мстивий, картковий зелений будиночок руйнується. Бо вже й самі судді не хочуть виконувати волю Банкової й відтягують цей треш.

В країні стільки проблем. Країна так потребує єдності. А влада продовжує складати чорні списки й бігати за опозицією. Не туди витрачаєте сили і натхнення, панове…


Володимир Омелян

Симулякри

Якби так відбувався процес непорочного зачаття Зеленського, то він би досі був на напівдорозі між татом і мамою.

Апеляція щодо запобіжного заходу для Порошенка перенесена на 11 лютого. Влада тисне на суд, а судді вже добре розуміють, що таке виконувати незаконні вказівки зеленої банди.

Зеленський прийшов Україну не захищати і зміцнювати, а грабувати і здавати.

Третій рік брехні, хаосу і безвідповідальності…

Смертельна загроза для Зеленського не Путін, а опозиція. Добре, що для українців навпаки.

Переможемо!


Олексій Петров

Итак… Заседание Киевского апелляционного суда не состоялось.

Напомню, что 19 января Печерский суд избрал меру пресечения Петру Порошенко в виде личного обязательства. Тогда даже Генеральная прокурорша вышла из сумрака с возмущениями, мол, произвол, доколе это будет продолжаться, мы бы будем апеллировать. И возмущенно топнула ножкой. Прокуроры попроще трижды перекрестились, так как очень сильно болело там, пониже спины, после юридической Камасутры в исполнении адвокатов Петра Порошенко. В свою очередь, эти самые адвокаты тоже заявили о том, что подадут апелляцию на решение судьи Соколова, так как дело слеплено из говна, палок и хотелок, а таких определений в юриспруденции нет априори.

И вот прошло аж восемь дней. Куча времени. И как оказалось, материалы этого громкого, очень громкого дела до сих пор не доставлены из Печерского суда в Апелляционный суд.

Я открыл гугл-карту и прикинул курвиметр к носу. От здания на улице Владимирской до здания на Соломенской площади (по улицам и переулкам) чуть меньше пяти километров. Если по маршруту отправить особо одаренного курьера, то ему понадобится час, чтобы преодолеть маршрут. Давайте дадим ему возможность сёрбнуть кофейку по дороге и позвонить маме. Итого полтора часа. А прошло, напомню, восемь дней. Я тут подумал, что могли отправить специальную ездовую собаку, но сразу же передумал. Хвостики быстрей бегают, чем люди ходят. Может, черепаху отправили, как думаете? Давайте проверим. Средняя скорость сухопутной черепахи – примерно 1 км в час. Получается, что данное расстояние она преодолеет за… мммммммм… Уже должна была прийти. В тот же день, когда отправили. И это с остановками на перекур и поболтать по телефону.

Где ДОКУМЕНТЫ, большевики мамкины?

А если серьезно, то, скорей всего, судьи не гнутся под требования Банковой. История судьи Родиона Киреева еще слишком свежа. Чуть что, эти клоуны смоются на свои заграничные виллы, и судей они с собой в самолет не возьмут. Именно поэтому строптивятся люди в мантиях. Но можно быть уверенным в том, что Банковая продолжит гнуть свою линию в поисках исполнителя политического заказа.


Тарас Чорновіл

Усе вірно сказав Петро Порошенко.

Вони примітивно втікають, щоб за цей час вишукати ще якісь нові можливості нашкодити Порошенку. Але зуби собі обламають.

Уже все так само було влітку 2020, пригадуєте? Хоча тоді Зеленський ще залишався рейтингоносцем, і в країні було чимало тих, хто готовий був йому повірити. Але й тоді спасували.

 

А відмовки, що щось там не передали з Печерського суду в апеляційний… Це чітка судова вертикаль. Щось забути й не передати могли проти злодюжки, який вкрав 4 пляшки пива (я тут не про ще одного слугу зеленського – Юрченка, а фігурально). Справу проти п’ятого Президента могли не передати лише в тому випадку, коли хтось дуже-дуже “попросив” забути. Зрештою, що справа не передана в апеляцію, адвокати Порошенка знали ще вчора, як і про те, що судді скоренько про це оголосять і втечуть із залу засідань. Тому й Порошенко не поспішав чітко до 11.00 у судове засідання. Але ж навіть, якби не вчора, а сьогодні стало відомо, що справу не передано, то такий промах у резонансних провадженнях виправляється за лічені хвилини. Канцелярія районного суду замовляє кур’єра та супровід із судової охорони та упродовж години доставляє матеріали. Навіть у звичайній справі усе б зайняло в межах Києва до кількох годин, тож обійшлося б короткою перервою. А тут ще вчора був наказ заблокувати розгляд питання на сьогодні.

Додам конспірології. З того, що вдалося почути від обізнаних осіб, справу в апеляцію передали ще раніше, тоді й визначилися з датою апеляційного розгляду. Але пару днів назад стало відомо, що якраз напередодні увечері Байден буде дзвонити Зеленському. І буде дуже боляче. Не лише через дегенеративні заяви Зеленського щодо рашистської загрози, але й через розбурхування неспокою в суспільстві у зв’язку зі справою проти Порошенка. А ще стало відомо, що готується новий пакет санкцій стосовно ближнього оточення Зелінскі.

Як вони будуть діяти далі, коли в Зеленського вже будуть свіжі й сухі памперси та трохи пройде переляк, чесно, не знаю. Але схоже, що на нас ще чекатиме продовження цієї мильної опери, тому не слід розслаблятися.


Тамара Горіха Зерня

Коли Порошенко з командою сьогодні прибув до Апеляційного суду, всередині на нього чекав мем з Траволтою, називається «авуу, де всі?».

Порожня зала судових засідань, порожні коридори, ні однієї живої душі. Адвокати стукали в усі двері в надії, що хтось та й відчинить. Зрештою у комірчині під віником знайшли клерка, який теж нічого не знав і не міг відповісти, просто повз пробігав і не встиг заховатися.

Судді з’явилися після тривалого очікування, щоб похапцем оголосити про перенесення розгляду на 11 лютого і відступити.

Там, де є шанс обрати ганьбу чи поразку, чинна влада примудряється обрати два в одному. Вже очевидно, що вони не мають переконливих важелів тиску на окремих суддів. Ні, спроби не припинятимуть, але є підозра, що навіть сукупного капіталу Банкової зараз не вистачить, щоб спокусити суддю Київського апеляційного суду на самогубство.

З другого боку, розганятимуть хвилю «народного» і «суспільного» обурення. Розганятимуть як уміють, але судячи з того, що вчора в атаку пішла Ю.В.Т., лава запасних у Зе не дуже широка. Нема дурних мазатися у цьому багні, хіба з безвиході або кому зовсім втрачати нічого.

До речі, про багно.

«Очевидно, коли розпал війни був, коли постачалося це вугілля з окупованих територій, то тут сумнівів немає, що коли Україна майже на 3 млрд закуповувала це вугілля, що це фінансування тероризму. Тут немає сумнівів ніяких», – заявила Тимошенко під час телешоу «Народ проти з Наташею Влащенко» на телеканалі Україна24.

Я дуже сподіваюся, що оцінку заявам Юлії Володимирівни дасть час, народ, історія і прокурор. А вдячні виборці потім підрихтують лопатою.

Від себе зобов’язуюся кожну цитату Тимошенко супроводжувати парною, ось цією. Просто щоб пам’ятати. Україна взагалі може зібрати музей, еталон мір і ваги у сфері людських вад і гріхів. Тупість ми зможемо вимірювати у «зе-лохах», а от підлість і зрадливість – у «жульках». Обіцяна цитата:

«Жоден танк не повинен виїхати з казарми, жоден солдат не повинен підняти зброю. Бо це означатиме програш. Ніякого воєнного стану і активізації наших військ! Ми маємо стати самою мирною нацією на планеті, просто поводити себе як голуби миру».


Повне відео:

 

Неприхований тиск на слідство з метою бажаного для Банкової результату: Ірина Геращенко повідомила про перешкоджання активістам біля Апеляційного суду Києва

 

Співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко повідомила, що влада тисне на слідство у справі проти Порошенка і перешкоджає проведенню мирної акції біля Апеляційного суду Києва.

«Сьогодні в Києвському апеляційному суді розглядають апеляцію щодо запобіжного заходу лідеру опозиції Петру Порошенку. Напередодні, як пишуть ЗМІ, фракція СН викликала на килим Генпрокурорку Ірину Венедиктову, аби заслухати її з цієї резонансної, насправді, політично вмотивованої справи. Ми розглядаємо всі ці публічні маневри як неприхований тиск на слідство з вимогою бажаного для Банкової результату, яка хоче арешту Порошенка. Інших проблем в інфантилів немає», – зауважує Геращенко.

«Європейська Солідарність» згідно закону ще 26 січня подала до КМДА всі необхідні заявки на проведення мирної акції, провела всю відповідну роботу із поліцією діалогу, поінформувала про заявлену кількість учасників акції, поспілкувалася з поліцією, яка відучора наярювала нам в штаб», – зазначила Ірина Геращенко.

«Сьогодні зранку наших депутатів і прихильників зустріли кордони поліції, перекриті входи до суду, КАМАЗи з Нацгвардією у повній амуніції, зі зброєю, і автозаки. Наша машина з озвучкою заблокована, людей не пускають на раніше узгоджене місце проведення акції», – повідомляє депутатка.

«Вчергове публічно звертаємося до керівництва Нацполіції і МВС з вимогою не повторювати помилок, в тому числі, 19 січня 2022 року, коли силовики накинулися на намети з чаєм. І якби не мудрість наших прихильників, це могло б перерости в провокацію і бійку. Вимагаємо від влади дотримання законності, в тому числі, права українців на протест і на мирні зібрання», – пише Ірина Геращенко.

«А владі варто зосередитися на протидії Путіну, а не кошмаренні опозиції і Порошенка», – переконана співголова фракції.

Джерело

 

Ми зібралися, щоб відстояти закон і демократію: біля Київського апеляційного суду відбувається акція на підтримку Порошенка

 

У ситуації зовнішньої загрози влада має об’єднувати суспільство задля захисту держави, а не влаштовувати політичні переслідування опонентів. Про це заявили учасники акції на підтримку п’ятого Президента Петра Порошенка біля Київського апеляційного суду.

«Ми захистимо наше майбутнє. Захистимо тих людей, які будують. Захистимо Петра Порошенка. Захистимо життя кожного з нас – для цього ми тут зібралися. Ми переживаємо непрості часи і маємо усвідомлювати, що ми вистоїмо, бо є країни, які живуть у постійній загрозі. Ця загроза полягає як у армаді, яка стоїть біля наших кордонів, так і в системі політичних переслідувань і спробі побудувати тут російський диктаторський режим. Але ми разом пройшли складний і непростий шлях, готові іти далі і переможемо», – сказав народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Микола Княжицький.

Народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Володимир В’ятрович наголосив, що патріотична спільнота захистить тих, хто бореться за незалежність Української держави.

«Сумно, що ми з вами змушені збиратися для того, щоб захищати того хто захищав Україну у 2014-2019 роках. Ми робимо це, коли Україна знову потребує захисту. На чолі держави президент, який, на жаль, не хоче бачити ворогів за кордонами країни, боїться підняти голову і подивитися на схід, своїми ворогами бачить тих хто є його співгромадянами. Тих, хто має досвід як захищати цю країну. Він намагається залякати їх він намагається усунути їх з політичної шахівниці», – сказав він.

«Зеленський мав би чого повчитися у Петра Порошенка в тому як вберегти, захистити країну. Але він цього не розуміє і не розуміє, що справді є загрозою для країни. Це абсолютно ненормальна країна, яку будує Зеленський, в якій він намагається переслідувати опозицію, хоче назвати зрадником Петра Порошенка, який рятував країну від російської агресії, який організував спротив Путіну. Ми не дамо йому перетворювати Україну на «Малоросію» у всіх значеннях цього слова», – додав народний депутат.

«Ми будемо захищати кожного з представників опозиції, які боряться за те щоб Україна була сильною і демократичною», – підкреслив В’ятрович.

Народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Олег Синютка підкреслив, що зараз українці захищають не просто Порошенка, а демократію та свободу в державі.

«Ми зібралися тому, що ми любимо цю країну і для того аби відстояти в цій країні закон і демократію. Наша Україна – це не Україна Зеленського. Наша Україна – це сильна, демократична, суверенна держава, в якій панує закон і право. І за таку Україну ми сьогодні зібралися тут. Ми зібралися тут тому, що ми хочемо єдності, ми хочемо об’єднати весь український народ, всіх українських політиків», – сказав він.

 

Народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Олексій Гончаренко підкреслив: «Ми пишаємось своїм прапором! Пишаємось своїми Збройними Силами! Ми будемо боротися всюди – в Європі, тут, на Донбасі, в Криму! Україна обов’язково переможе. А для перемоги потрібна єдність, єднання суспільства, коли всі незалежно від нічого разом стоять на захисті своєї батьківщини – нашої України. А влада в такий момент розколює суспільство, шукає ворогів всередині і атакує патріотів, тих хто боровся за країну в найважчий час».

 

«У нас є порох і ми повинні дати вогню, щоб цей вогонь спопелив усю нечисть, пройдисвітів брехунів зрадників, які сьогодні думають що назавжди оселилися у владних кабінетах. Сьогодні ми тут, щоб боротися за право і справедливість у нашій державі. І щоб «зелені жаби» добре собі нагадали, що вони не народ. Вони – слуги, які мали б служити народу», – сказала народна депутатка з фракції «Європейська Солідарність» Софія Федина.

«Ми сьогодні тут, щоб сказати що державні зрадники у найвищих кабінетах. Вони інкримінують якісь там державні зради президенту Порошенкові який п’ять років давав по зубах Путіну і разом з українською армією і українським народом захищав нашу державу. А Зеленський зі своїми «Слугами» на мільярди купує вугілля у московської федерації. Так хто торгує на крові?» – додала вона.

Лідерка «Європейської Солідарності» в Київській міській раді Марина Порошенко наголосила, що українці боротимуться за демократичне майбутнє нашої держави.

«Хочу подякувати киянам які разом з нами і 17, і 19 січня і сьогодні. І 11 лютого також будуть, вже домовилися. Всім вам дякую що ми всі разом, що ми дійсно не втомлюємося відстоювати правду і справедливість. І це вже від нас не відняти. Ми не зможемо жити по-іншому. Тому що у нас болить душа за нашу Україну, за наші сім’ї, за наших рідних і близьких за наших дітей яким далі жити в цій країні. І від нас залежить, яку ми їм її залишимо», – наголосила Марина Порошенко.

«Ми не відступимо ми будемо боротися, тому що ми боремося за своє. За свою Україну, за свою рідну землю. Слава Україні!» – сказала вона.

Джерело

 

Порошенко біля Апеляційного суду: ми не дозволимо перетворити Україну на авторитарну державу за російським лекалом

 

П’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко подякував прихильникам, які зібралися біля Київського апеляційного суду.

«Дуже дякую всім, хто зібрався сьогодні тут для того, щоб продовжувати нашу боротьбу за Україну. Мова не про Порошенка, не про нашу політичну силу. Йдеться про те, щоб зупинити спробу влади перетворити Україну на Білорусь, перетворити Україну на Казахстан і сформувати Україну як путінську Росію», – наголосив Порошенко.

«Ми з вами не дали це зробити раніше, ми з вами не дамо це зробити зараз в умовах, коли країна має об’єднатися, коли ми маємо спільно дати відсіч російському агресору, об’єднатися з усім світом, який нашими зусиллями сформував міжнародну солідарність з Україною», – говорить Петро Порошенко.

«Влада бореться лише з опозицією, заглядаючи в очі Путіну. Ми твердо переконані, що ми не дамо владі це зробити. І сьогодні я прийшов сюди для того, щоб скасувати рішення про незаконну підозру, скасувати рішення, яке зроблене під тиском Зеленського для того, щоб знешкодити опозицію. Вони пробували забрати в мене паспорти для того, щоб я не мав можливості боротися в світі за Україну, бо вони бояться правди. Вони заборонили мені виїзд за межі Києва і Київської області для того, щоб ми не їздили по країні і не об’єднували державу. Вони бояться, коли ми ідемо в народ, бо вони бояться власного народу. Але ми прийшли сьогодні перемагати так як ми з вами перемогли в Жулянах. Ми з вами перемогли 17. Як ми з вами перемогли 19. Переможемо і 28. Ми їх не боїмося! Народ з нами! Правда з нами! Ми сильніші і ми переможемо!», – переконаний п’ятий Президент.

Джерело

 

Адвокат Ілля Новіков: Порошенко не буде брати участь у шоу за сценарієм Зеленського

 

Адвокат п’ятого Президента Ілля Новіков у Київському апеляційному суді повідомив журналістам, що справа проти Петра Порошенка від самого початку була політичною, і події навколо неї це підтверджують. Він наголосив, що Петро Порошенко не буде брати участь у шоу, сценарій якого пишеться на Банковій.

«Сьогодні ми приїхали до Апеляційного суду, і начебто через те, що не доставили матеріали справи, засідання не відбудеться. Мене вже заздалегідь «привітали» з днем народження, бо на мій день народження на 11 лютого перенесли це засідання. Дякую красно», – іронізує Новіков.

«Ми бачимо, що ця справа ніколи не була чисто юридичною, – це суто політична справа. Ми бачимо, що вона повністю перейшла у політичну площину, у площину піару. Ви ж розумієте, що це не якась спецоперація – привезти кілька папок з документами з Печерського суду, з Володимирської на Солом’янську до Апеляційного суду», – зауважує Ілля Новіков.

«Чому так сталося? Чому не привезли ці матеріали? І чому вони залишили нашу апеляційну скаргу без розгляду? У мене є певні припущення. Відбувається тиск на Офіс Генерального прокурора. Ірина Венедіктова двічі пішла в одноденну відпустку, коли треба було підписати підозру Порошенку і коли треба було погодити клопотання про арешт Порошенка. А наразі вона нам каже – ні, всі гаразд, я повністю згодна з моїми підлеглими. Це не так. Ви це розумієте. Не ходять прокурори у відпустку одноденну, коли все так», – зауважує адвокат.

«Була вже провокація, коли нас повідомили, що вони нібито запланували одночасний допит Порошенка з Медведчуком. Ми знаємо, що це не фейк. Вони це планують. І на наше переконання – це взагалі головна мета. Вони хочуть зробити картинку, коли одночасно Порошенко з Медведчуком заходять до будівлі ДБР, щоб потім розповідати – ось дивіться, вони разом. Це їхній план і сценарій», – вважає Новіков.

«Ще раз говоримо: Порошенко не співпрацюватиме з людьми, які планують ці картинки, ці сценарії і цей піар. Він уже дав показання у червні минулого року. Ці показання є. Якщо ДБР каже, що їм начебто бракує його показань – ні, у них є його показання», – говорить адвокат.

«Вони чекають на можливість показати вам це шоу. Цього шоу не відбудеться – я вам це обіцяю», – резюмує Новіков.

Джерело

 

Адвокат Головань: справа проти Порошенка – це класичні політичні переслідування відповідно до практики ЄСПЛ

 

Справа проти Петра Порошенка – це класичний зразок політичних переслідувань відповідно до практики ЄСПЛ, про це заявив адвокат Ігор Головань під час виступу у Київському апеляційному суді. Головань наголосив – судове засідання в апеляційній інстанції перенесене за надуманим приводом.

«Адвокати нашого об’єднання кілька разів побували тут, ми клопотали про ознайомлення з усіма матеріалами, ми представили свої документи, ми познайомилися з апеляційною скаргою прокуратури і переконалися, що нічого нового там немає, жодних правових обґрунтувань для застосування запобіжних заходів проти Петра Порошенка там немає і бути їх не може. І ми були готові сьогодні представляти інтереси Петра Порошенка», – повідомив Ігор Головань.

«Хотів би ще раз нагадати суспільству: відповідно до рішення ЄСПЛ ознаками політичних переслідувань є поспішні публічні заяви чиновників з оцінкою кваліфікації подій, які розслідуються, фактично дискредитація, бездоказова публічна оцінка діяльності опозиційної організації, приниження значення та ставлення до опозиції і особливе ставлення до розслідування. Тобто всі ці ознаки політичних переслідувань, які закріплені ЄСПЛ, ми бачимо тут зараз», – говорить Головань.

«Ми чули вчора, як речниця ДБР, яка проводила брифінг стосовно величезної трагедії, яка сталася у Дніпрі, все таки значну частину того брифінгу присвятила Порошенку. Тобто ми бачимо політичну вмотивованість, ми бачимо і те, що керується ця діяльність безпосередньо з владних офісів, з Офісу президента», – переконаний адвокат.

«Ми нагадаємо, що й сам президент Зеленський в своєму інтерв’ю говорив про цю справу і давав свою оцінку. Ми знаємо, що народний депутат з провладної фракції на прізвище Дунда ще минулого року чітко озвучив план, коли буде так звана «підозра» зроблена, що вона буде зроблена «під ялинку», і це було зроблені в кінці грудня, як ми знаємо», – констатує адвокат.

«Тобто ми бачимо класичні політичні переслідування, і це вже юридичні терміни, це вже терміни рішень ЄСПЛ, які, нагадаю, в Україні є джерелом права. Тому ще раз нагадаю: немає у Порошенка обов’язку давати показання відповідно до закону, немає у Порошенка обов’язку брати участь у процесуальних діях. І саме тому, керуючись у цих правах, ми не дамо здійснювати ці шоу. Обов’язок з’являтися є, поки діє ця незаконна ухвала Печерського суду, яка, ми сподіваємося, буде скасована. Однак жодної участі у шоу, яке вони чомусь називають процесуальними діями, не буде», – наголосив Ігор Головань.

Джерело

 

Петро Порошенко в Апеляційному суді: наш ворог – Путін, і ми його переможемо

 

П’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко в Київському апеляційному суді закликав українців до єднання задля захисту України. Він наголосив – ненависть до політичних опонентів є небезпечною і розколює суспільство.

«Сьогодні ми з вами боремося не за Порошенка і навіть не за права людини. Бо якщо вони таке роблять з Порошенком, можете собі уявити, що вони роблять з простими звичайними українцями. Сьогодні ми з вами боремося за Україну», – наголосив Петро Порошенко.

«Саме тому я з перших днів цього процесу закликаю до єдності. Ненависть, якої не має бути, не має розколоти українців. Бо наш головний ворог – Путін, і ми маємо зустріти його сильними та об’єднаними», – говорить п’ятий Президент.

«За нами – правда. Тому що народ з нами, ми переможемо. Але переможемо ми не вас, бо ви просто опоненти, і немає в мене такої мети. А переможемо ми Путіна, бо Україна – не Росія», – звернувся Петро Порошенко до влади.

«Ми зробили це разом у 2014-му, ми зробимо це разом у 2022-му. І ми будемо разом рухати країну в Європу, як я робив з 2014-го по 2019-й», – нагадав Порошенко.

Лідер «Євросолідарності» зазначив, що єдиний вихід для влади – об’єднати всі демократичні проєвропейські сили для захисту держави. «Запросити до себе всіх лідерів опозиції, вийти пліч-о-пліч і сказати – ми Україну не здамо, ми знайдемо можливість зняти загрозу з фронту, зняти енергетичний зашморг», – зауважує Порошенко.

«Ми точно знаємо, за що ми боремося – за нашу державу, за демократію. Ми боремося за те, за що завжди боролися українці – за свободу. Ми боремося за нашу землю. Ми – відповідальні державники, і ми переможемо», – переконаний Порошенко.

Джерело

 

Порошенко закликав владу до адекватних дій: танки стоять без пального, а ви ганяєтесь за опозицією

Петро Порошенко закликав владу прийти до тями і діяти відповідно до рівня зовнішньої загрози. П’ятий Президент заявив журналістам в Київському апеляційному суді, що треба терміново збільшити фінансування Збройних сил та консолідувати суспільство для відсічі ворогу.

«Влада нас боїться набагато більше, ніж Путіна. На це спрямовані всі зусилля розвідки, спецслужб, ДБР, Офісу Генерального прокурора і головне – кабінету президента Зеленського і Офісу Президента. З точки зору Зеленського жодних додаткових витрат державного бюджету, жодного збільшення фінансування армії, жодного посилення розгортання резервів першої черги не потрібно», – зауважив Порошенко.

Він повідомив, що за останні тижні дав десятки інтерв’ю провідним світовим виданням, і всі вони зауважують: ескалація на кордонах України це найгірший момент для політичних переслідувань опозиції. На Заході усе гучніше говорять про неадекватність української влади – застерігає п’ятий Президент.

«Неадекватність оцінки рівня загроз. Коли ми кажемо, що не треба панікувати – мій перший голос: не треба. Але нам не треба перетворюватися в комуністичне керівництво України зразка квітня 1986 року, коли всі виходили і говорили – нема Чорнобиля, нема загрози, головне завдання провести першотравневу демонстрацію, не треба панікувати. На жаль, українське керівництво веде себе саме так. Тоді це закінчилося трагедією. А ми з вами робимо все для того, щоб трагедії не допустити зараз», – провів Порошенко паралелі із часами Чорнобильської катастрофи.

«Загроза є критичною, за оцінками наших західних партнерів найбільша після Другої світової війни, а українські танки стоять без палива. Для бронетехніки немає солярки. Рівень комплектності українських бойових бригад сягає 50-55%, і ніхто не продовжує контрактів із військовослужбовцями у зв’язку з тим, що грошове забезпечення армії на рівні нижче середньої зарплати в країні. І охоронець супермаркету сьогодні отримує сьогодні більше бійця спецпризначенця чи бійця десантно-штурмових військ», – констатує Петро Порошенко.

«Чому стратегічні резерви пусті і ніхто не збирається їх поповнювати? Чому ми зараз не можемо розгорнути резерв першої черги? Чому ми не можемо на півроку запропонувати контракти ветеранам, повернувши їх у свої бригади? Чому врешті-решт ми не можемо забезпечити, щоб український воїн отримував мінімум 25 тисяч гривень, а на фронті в окопі отримував 50 тисяч гривень?», – запитує лідер «Європейської Солідарності».

«Чому Державне оборонне замовлення не фінансується? Чому згорнута ракетна програма? Чому бригади, які були розміщені на імовірних напрямках удару, в тому числі і з території Білорусі, передислоковані або розформовані? Пропозиція «Європейської Солідарності», яка була підтримана всіма силами демократичної опозиції українського парламенту щодо збільшення на 50 мільярдів фінансування армії для вирішення саме цих проблем, була не підтримана двома фракціями – «Слуга народу» і ОПЗЖ», – констатує Порошенко.

«Я був шокований дискусією, коли ми від «Слуг» почули коментар – «ви ж не з доріг збираєтесь знімати»? Саме з доріг. Саме з вашого мегакорупційного проекту, про який знає кожен журналіст, громадський активіст і кожен депутат. І це немає нічого спільного з демократичною країною», – говорить Петро Порошенко.

Джерело

Фото © Михайло Палінчак, Максим Саврасов і учасників акції підтримки

Автор