Порошенко дав інтерв’ю канадській телекомпанії CBC (відео)

 

Україні потрібні зенітні установки, дрони і системи радіоелектронної боротьби – Порошенко в інтерв’ю канадській телекомпанії CBC

Україна потребує від союзників поставок оборонної летальної зброї – про це в інтерв´ю канадській телекомпаніі CBC сказав п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко. Він зазначив, що в Україні розраховують на розширення військової допомоги з Канади.

«Перш за все я хочу подякувати канадцям за вашу підтримку з самого початку війни. Канадські парламент, уряд, прем’єр-міністр Стівен Харпер, згодом прем’єр-міністр Джастін Трюдо, Христя Фріланд, ваш міністр оборони та всі інші, ми маємо чудову співпрацю у цьому питанні. Тренувальна місія в Яворові, за участь в якій я дякую і канадським військовим», – нагадав Порошенко.

«Восени 2014 року ми отримали з Канади першу партію обладнання, яке тоді також допомогло врятувати Україну. Сьогодні ми говоримо про оборонну летальну зброю. Нам найбільше потрібні зенітні установки, адже Росія точно атакуватиме із задіянням авіації. Потрібні системи радіоелектронної боротьби, дрони та інші позиції», – наголошує Порошенко.

«Маємо повний список, на шо ми розраховуємо, у тому числі з Канади. Але ще раз, це не для нападу, а з єдиною метою – захистити Україну, якщо Росія перетне кордон, перетне нашу лінію і прийме це дуже божевільне рішення напасти та вбивати українців. Ми повинні підвищити ціну за це», – зазначає Петро Порошенко.

«Канада — наш друг, і ми дійсно розраховуємо на Канаду. Ми справді чекаємо, що це буде зроблено якомога швидше», – резюмує Порошенко.

Джерело

 

Порошенко в інтерв’ю канадській телекомпанії CBC: сценарій Путіна треба зупинити, розширення цієї війни ще можна уникнути

П’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко в інтерв‘ю телекомпанії CBC подякував канадським партнерам України за багаторічну підтримку. Він зазначив, що агресивні плани Путіна щодо широкомасштабного вторгнення в Україну ще можна зупинити. Для цього потрібні об’єднані зусилля Заходу і України.

«Зараз кожного дня ми вимагаємо від Росії відвести свої війська від українського кордону. Замість цього Росія вивозить сім’ї російських дипломатів з Києва. Безумовно, це не додає стабільності, а тому ми повинні бути готові кожен день, кожен тиждень. Дуже розраховуємо на Канаду, що допомога прийде якомога швидше», – сказав Порошенко.

Він також закликав не називати війну Росії проти України «конфліктом» «Це не конфлікт. Це слово, з яким я боровся всі пʼять років свого президентства. «Конфлікт на Сході України» означає «громадянська війна». Натомість у нас повноцінна відкрита і величезна російська агресія. Це – війна Росії проти України. Розширення масштабів цієї війни все ще можна уникнути. І для цього має працювати дипломатія», – вважає Петро Порошенко.

«Путін піднімає ставки, підвищує температуру. Подивіться, що робив Путін у квітні минулого року. Він вимагав зустріч з Байденом. Потім була ситуація навколо Алеппо, міграційна криза в Білорусі та Польщі. Сьогодні він бачить, що в його розумінні все це успішно працює, і восени-взимку він продовжує підвищувати температуру. Ми повинні зупинити цей сценарій Путіна», – наголошує Петро Порошенко.

«Одним із способів, як цього досягнути – влітку 2022 року цього року надати Україні План дій щодо членства в НАТО. І Україні, і Грузії. Це було б правильною відповіддю Путіну з боку колективного Заходу. Відповіддю про те, що в НАТО не приймуть жодних умов та ультиматумів, на які розраховує Путін», – резюмує п’ятий Президент.

Джерело