США продовжують надавати підтримку Україні у боротьбі з пандемією COVID-19

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) оголошує, що надало Дитячому фонду ООН (ЮНІСЕФ) нові кошти, які будуть використані для того, щоб придбати та доставити в Україну 14 морозильних камер ультранизької температури. Отримавши це устаткування, яке має бути доправлене в Україну цього тижня, установи охорони здоров’я країни зможуть одночасно зберігати до 3 млн. доз вакцин Pfizer, що дозволить забезпечити нагальні додаткові потреби у вакцинації після виявлення в Україні нового варіанту вірусу «Омікрон». Десять морозильних камер будуть встановлені у складських приміщеннях ДП «Укрмедпостач» МОЗ України у Києві, де відбувається зберігання вакцин на загальнодержавному рівні, а решта 4 будуть направлені до Харкова, Дніпра, Львова та Одеси, аби забезпечити зберігання на рівні регіонів.

До надання цієї допомоги на початку грудня 2021 року США безоплатно спрямували ще 1,2 млн. дол. на адресу ВООЗ, аби забезпечити нагальні заходи з реагування на пандемію COVID-19 в Україні. Загальна вартість допомоги, наданої Україні з боку USAID від початку пандемії з метою забезпечення відповіді на неї та пом’якшення її наслідків, нині складає понад 50 млн. дол.

«Те, що сьогодні в Україну прибула нова партія американської державної допомоги у протидії COVID-19, показує ще один шлях подальшої підтримки України з боку США у загальносвітовій боротьбі з пандемією – у співпраці з МОЗ, ЮНІСЕФ і ВООЗ. Ці 14 нових морозильних камер ультранизької температури підвищать здатність української сторони безпечно зберігати вакцини, які рятують людські життя, та є продовженням нашої допомоги, що надається через ЮНІСЕФ та має на меті забезпечити холодильним обладнанням понад 3100 пунктів вакцинації», – зауважив директор Місії USAID в Україні Джеймс Хоуп.

Джерело

Автор