За лаштунками підозри

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

За лаштунками підписання підозри п’ятому президентові Петру Порошенку вчора сталися дві події, що явно претендують на роль топових.

Подія перша. Стало відомо, що тендер на проектування ліній електропередач у Миколаївській, Одеській та Херсонській областях виграла компанія «СоюзЕнергоПроект», що є «дочкою» російської фірми з аналогічною назвою. Ціна питання 150 мільйонів грн. Але очевидно, гроші тут – другорядне. А основне от що. Проектування ЛЕП компанією, пов’язаною з Росією, – це неймовірно високі шанси того, що така ЛЕП, збудована коштом держави Україна, виявиться синхронізованою з електромережами Криму та РФ і матиме технічну можливість бути швидко підключеною до російських і кримських мереж. Ще там запросто може виявитися можливість блокування окремих гілок ЛЕП. Все це може стати неймовірно корисним в разі захоплення тих регіонів російськими загарбниками. Російська армія – на кордоні. Правда цікаво?

Подія друга. На сайті категорично недружнього до Петра Порошенка журналіста Володимира Бойка з’явилася інформація зі сканами документів, які свідчать, що власники будинку, де мешкає скандально відома Марія Левченко і її не менш скандальний чоловік Олександр Гогілашвілі, – громадяни Росії. Тобто подружжя Левченко-Гогілашвілі і керівник військової розвідки Кирило Буданов орендують житло у громадян Російської Федерації.

Розслідування в дещо зміненому вигляді передрукував «Цензор» Юрія Бутусова, через що Бойко уже заявив, що Бутусов вкрав його матеріал. Жабогадюкінг цих дивовижних людей (вони варті одне одного) триває далі.

Просто оцініть глибину глибин. Біля президента Зеленського на пташиних правах перебуває працівниця «Кварталу-95» Марія Левченко, яка НЕ оформлена в ОПУ і НЕ допущена до держтаємниці, але має допуск до секретних матеріалів і присутня на закритих зустрічах президента. Ця Марія Левченко не приховує своїх симпатій до країни-агресора взагалі і до президента Путіна особисто. Марія Левченко одружена з особою з темним минулим, екс-помічником депутата держдуми РФ та громадянином Росії Олександром Гогілашвілі, а в їхньому помешканні проживає родина друга сім’ї, високопосадового офіцера військової розвідки Кирила Буданова. В період незаконного перебування Марії Левченко біля президента Зеленського в Офісі президента і Гогілашвілі, і Буданов різко поставали високопосадовцями, бо один став заступником міністра внутрішніх справ, другий очолив військову розвідку. І вся ця весела компанія, що має необмежений доступ до документів Офісу президента та військової розвідки і яку охороняють штатні підрозділи СБУ і ГУР, проживає в садибі, яку їм здають громадяни Росії. Слабо?

Знаєте, я вже втомився давати таким подіям оцінки. Я напишу просто, все перелічене вище – то дурниці, не варті уваги. Ми не через те переймаємося в момент, коли вся західна преса волає про загрозу російського вторгнення. Уваги варті передачки Бігуса, за мотивами яких склепано підозру Порошенка, згідно якої ООН створила у 1945 р. група осіб у невстановлені час та місці, в невстановлений спосіб провадили злочинний план, а Порошенко у листопаді 2021 р. зібрав РНБО. Все зрозуміло?

Автор