26 жовтня біля Гранітного загинув воїн 93 омбр Георгій Халіков (фото, відео)

Стало відоме ім’я військовослужбовця Збройних сил України, який загинув унаслідок ворожого обстрілу під Гранітним на Донеччині у вівторок, 26 жовтня. Це воїн 93-ї окремої механізованої бригади “Холодний Яр”, майстер-сержант Георгій Халіков.

Як передає “Новинарня“, ім’я полеглого назвав Полтавський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

“Сьогодні, виконуючи бойове завдання, вірний військовій присязі, внаслідок артилерійського обстрілу проросійськими найманцями українських позицій, загинув український воїн – майстер-сержант Халіков Георгій Журович”, – йдеться в повідомленні ТЦК у фейсбуці.

Георгій Халіков народився 24 березня 1970 року в селі Березине Тартуського району Одеської області.

Мешкав на Полтавщині.

До війни працював у правоохоронних органах.

У воїна залишилося троє синів.

“Полтавець-волонтер Анатолій Банний якраз збирався на ці вихідні поїхати на фронт і побачити Георгія. Вивів для нього на фотопапір світлину, яку зробив раніше, де воїн стоїть, огорнений оберегом полтавських вишивальниць. Тепер це фото поїде на Одещину”, – написала у фейсбуці журналістка Ганна Антипович.

“Сьогодні загинув дядя Жора… Я не можу поки усвідомити це. Людина, яка до війни служила в правоохоронних органах і без вагань стала на захист рідної землі. Дядя Жора, був душею серед хлопців на передовій. Він був улюбленцем воєнкорів, бо перед камерою завжди виглядав природно, таким, як є, і не говорив армійськими штампами. Він був дуже скромним, позитивним дядьком… Набираю цей текст, а розум відмовляється вірити в нього. В останній рік на війні дядя Жора служив із сином в одному підрозділі…” – написав у соцмережі воєнкор Ігор Левенок.

Ще один репортер, Євген Назаренко, так відгукується про Халікова: “офігенний мужик, боєць та батько, справжній воїн”.

“Жора, ми з тобою зняли багато крутого, тебе всі любили і поважали. Це велика втрата. Спи спокійно, герой”, – додав журналіст, поширивши відео з бою листопада 2018 року:

 

Нагадаємо, 26 жовтня збройні формування Російської Федерації вкотре порушили режим припинення вогню та здійснили обстріл позицій українських захисників у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід”.
Унаслідок ворожих дій один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення не сумісні з життям. Ще один – осколкове поранення.
Після цього ЗСУ вперше застосували в зоні ООС ударний безпілотник “Байрактар”, знищивши гармату противника.

Джерело

Автор