Порошенко взяв під опіку родину кремлівського бранця Нарімана Джелялова (фото, відео)

 

П’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко зустрівся із адвокатом Нарімана Джелялова Миколою Полозовим. Окупаційна влада Криму ув’язнила Джелялова у вересні 2021 року. Порошенко обговорив із Полозовим об’єднання зусиль задля звільнення полонених Кремля та підтримки їхніх родин.

«Добре пам’ятаю нашу зустріч із першим заступником голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріманом Джеляловим. Він приїхав у Київ, розуміючи можливі наслідки демонстрації політичних переконань та ризик переслідувань. Але державницька позиція та бажання повернути Крим до української домівки була вище за власне життя», – зазначив Порошенко.

«Російська окупаційна влада помстилася Наріману та ще двом кримським татарам, незаконно кинувши їх за ґрати. Але Україна своїх не кидає. Цим висловом я керувався на посаді президента та продовжую керуватися. Для мене він означає кожен день жити проблемами заручників, їхніх родин, побудови міжнародної коаліції», – пише Порошенко у Facebook.

«Команда «Європейської Солідарності» разом із Ахтемом Чийгозом та Мустафою Джемілєвим постійно живе тим, як ми можемо допомогти людям, які страждають за свої переконання, за вірність Криму. Тому я відразу відгукнувся на пропозицію Ахтема Чийгоза підтримати родину Нарімана Джелялова та інших заручників. Ми розробимо спеціальну програму, яка буде символом того, що їх пам’ятають, їх люблять, за них будуть боротися», – повідомив лідер партії.

«Для мене було честю потиснути руку блискучому адвокатові Nikolai Polozov та передати через нього Наріману, що ні його родина, ні інші родини героїв не залишаться без нашого захисту і опіки. Я твердо вірю в перемогу добра над злом, справедливості над неправдою. І твердо вірю, що ім’я Нарімана Джелялова буде вписано золотими літерами в історію українського Криму і всієї держави. За нами правда, і справедливість буде відновлена!», – переконаний п’ятий Президент.

Джерело

Автор