Досьє на суддів, які допомагають Коломойському нахлобучити американську Феміду

Антон Швець

Які судді підпадуть під санкції США за те, що допомагали Коломойському маніпулювати суддівською системою США? Це не таке просте питання, як ви можете подумати.

Завтра об 11:40, на Копиленка, 6, у Верховному Господарському суді почнеться розгляд справи №910/12559/20, яку будуть слухати судді Берднік Інна Станіславівна (негативний висновок ГРД), суддя Зуєв Віталій Анатолійович (позитивний висновок ГРД) та суддя Міщенко Іван Сергійович (позитивний висновок ГРД). Це справа для Канцлерського суду штату Делавер по махінаціях Ігоря Коломойського.

Це буде принципове засідання з точки зору українських організацій, які співпрацюють з американськими державними установами, які й будуть накладати на посіпак Коломойського санкції.

І я поясню чому.

Ігор Коломойський постійно використовує в українських судах тактику правового спаму. Справ, які розглядають українські суди по Коломойському, дуже багато. Це дозволяє Коломойському отримувати рішення у корумпованих суддів, бо деякі зі справ потрапляють саме до таких суддів.

А що зі справами які потрапляють до умовно чесних суддів? Вони ж також можуть виносити рішення? Можуть. Але вони цього не роблять. Чомусь.

Приклад справи №910/12559/20, яку будуть завтра розглядати судді Берднік, Зуєв та Міщенко, саме такий. Ця справа повністю аналогічна справі, яку суддя Львов відправив до Великої палати Верховного Суду на розгляд минулого тижня. Це було зроблено зі згоди з Коломойським, бо у Великій Палаті при новому голові Верховного Суду Коломойський буде збирати коаліцію корумпованих суддів. У цих справах все майже ідентично, основна відмінність – це номери кредитних договорів. В рамках справи №910/12559/20 Коломойський так само міг отримати довідку для Канцлерського суду штату Делавер. Але план Коломойського трансформувався, і зараз правовий спам дозволяє Коломойському вирішити свої проблеми у Великій Палаті Верховного Суду, куди відправив всіх суддя Львов.

Тому судді Бердник, Зуєва та Міщенко завтра, скоріш за все, довідку Коломойському не дадуть.

Бо я був на минулому засіданні по справі №910/12559/20 та особисто бачив, як судді тупо розносили вщент позицію представників Коломойського. Це було майже знущання, бо всі, і навіть судді, розуміли, що справа повністю штучна та потрібна Коломойському задля того, аби отримати індульгенцію від американської Феміди. І рішення на користь Коломойського очікувати після цього, мабуть, не варто.

АЛЕ.

В рамках цього розгляду всі ми можемо отримати протилежне рішення, яке буде на користь України. І справа, яку розглядав Львов, і справа, яку розглядають судді Берднік, Зуєв та Міщенко, можуть стати фактичним прецедентом і для українського правосуддя, і для американського, бо це буде таке ж саме рішення Господарського суду у складі Верховного суду, як і у Львова. Це той самий фактичний прецедент.

Зараз Демократична Сокира та Рух Опору Капітуляції збирають досьє на суддів, які допомагають Коломойському нахлобучити американську Феміду. І постає питання.

А чи включати до цього переліку суддів, які могли б винести рішення на користь України, але, користуючись якимись затримками або шпаринами у процесі, цього не зроблять? Я вважаю, що таких суддів також можна записати до поплічників Коломойського.

Яке нам, народу України, є діло до того, ЧОМУ допомогли Коломойському якісь судді. Корумповані допомогли, тому що отримали гроші. Умовно чесні судді допомогли, тому що отримали від свого начальника судді Львова усну вказівку. Або тому, що просто бояться його.

Бо в нас же кожний голова суду фактично одноосібно керує своїм судом і може створити багато проблем для тих суддів, які створюють проблеми йому. Голова Господарського суду у складі Верховного Суду суддя Львов може створити багато проблем своїм підлеглим, це факт.

Але яке нам до цього діло?

Що корумповані, що умовно чесні судді не забезпечили та не забезпечують правосуддя в нашій країні. І перші, і другі перетворюють нашу країну на неправосудне гетто.

Завтра я прийду на засідання, щоб подивитись в очі суддям, які мають позитивний висновок Громадської Ради Доброчесності, але все одно мають вибір – допомогти своїй країни або допомогти Коломойському.
Вирішуйте, панове судді.
А далі будемо вирішувати ми.

Запрошую всіх представників ЗМІ на прес-брифінг, який відбудеться під будівлею суду об 11:20.

А своїх підписників я запитаю. Як ви вважаєте, кого потрібно включати до списку суддів, які допомогли Коломойському – лише тих, хто виносив неправосудні рішення, або й тих, хто не виносив правосудних рішень?

Ну і нагадаю, що найкраще зараз підтримати нашу боротьбу лайком та репостом.

Автор