«Ми завжди на захисті України» – Порошенко на перших тактичних зборах ГО «Res_Publika. Брати по зброї» (фото, відео)

 

У таборі «Скажені птахи» відбулися перші тактичні збори ГО «Res_Publika. Брати по зброї». Громадська організація об’єднує ветеранів війни проти російської агресії. На тактичні збори прибув п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

Символічно 14 жовтня у День Захисників і Захисниць України на збори приїхали більше 300 учасників з різних регіонів нашої держави. Команди змагалися на смузі розвідника, демонстрували навички тактичної медицини, мінну безпеку та повітряну розвідку.

 

Петро Порошенко особисто випробував у роботі безпілотник військової аеророзвідки.

Ветерани війни з Росією дали урочисту клятву народу України. Текст клятви проголосив координатор ГО «Res_Publika. Брати по зброї», ветеран війни, морський піхотинець Андрій Підлісний. Учасники ГО присягнули дотримуватися принципів бойового братерства, поважати і підтримувати своїх побратимів; через усе життя пронести вірність Україні, своєму народові і своїм побратимам; завжди бути готовим стати на захист держави і народу з Україною в серці зі зброєю в руках.

«Дорогі бойові побратими і посестри, дорогі «Брати по зброї», дорогі українці! В цей святий день я хочу привітати вас з Днем Захисників і Захисниць. Історія цього дня українського війська йде коріннями в тисячу років. Сьогодні свято Пресвятої Богородиці, День українського козацтва і День УПА», – сказав Порошенко ветеранам війни проти російської агресії.

«У 2014 році саме ви, захисники України, зламали хребет путінському плану, зупинили російського агресора. І нам було потрібне своє українське власне свято. Я як Верховний Головнокомандувач прийняв рішення скасувати чуже радянське свято сусідньої держави і зробити наше українське свято», – нагадав Порошенко.

«Ми служимо Державі Україна і українському народу, робимо все можливе, щоб відстояти нашу свободу, нашу Незалежність, рухати країну вперед до Європейського Союзу, до НАТО. І ще одне важливе завдання, з яким блискуче справилися наші ветерани в грудні 2019 – це тримати «червоні лінії», які не дадуть діючій владі сповзти назад в Російську імперію, підписати капітуляцію, здати Україну, здати українську землю, так як вони це зробили під час так званого «відведення» або зобов’язань щодо так званої «формули Штайнмайєра», – застеріг Петро Порошенко.

«На нас з вами лежить величезна відповідальність. Це є рушійна сила змін нашої держави. Тому сьогодні ми тут. Я тут, щоб вам подякувати», – сказав лідер «Європейської Солідарності».

«Головні наші з вами перемоги ще попереду. І ми з вами нікому не дамо зруйнувати ту державу, яку ми почали будувати в 2014 році і дуже багато зробили за 5 років», – зазначив п’ятий Президент.

«Одним із основних наших здобутків була розбудова армії. Коли нам підсовували папірці як «гарантію» українського суверенітету, я завжди казав: надійним гарантом українського суверенітету, незалежності української держави є Збройні сили України. Наше з вами завдання – тримати порох сухим. І ми завжди будемо напоготові», – резюмує Петро Порошенко.

Джерело


Петро Порошенко

Сьогодні День захисників і захисниць України – сильних, відважних, мужніх та вірних.

Саме ви, незламні воїни, у 2014 році зламали хребет путінському плану, зупинили російського агресора і зараз продовжуєте захищати кордони України. Завдяки вам ми вистояли не тільки проти російської навали на фронті, а й проти підступної і брехливої російської пропаганди, що намагалась зруйнувати нашу державу зсередини для того, щоб побудувати в Україні Новоросію.

Мене переповнює гордість за мужніх хлопців та дівчат з ГО “Res_Publica. Брати по Зброї”, які склали сьогодні присягу. На нас з вами лежить величезна відповідальність.

Ми служимо Державі Україна і українському народу, робимо все можливе, щоб відстояти нашу свободу, нашу Незалежність, рухати країну вперед до Європейського Союзу, до НАТО. І ще одне важливе завдання, з яким блискуче справилися наші ветерани в грудні 2019, – це тримати «червоні лінії», які не дадуть діючій владі сповзти назад в Російську імперію, підписати капітуляцію, здати Україну, здати українську землю так, як вони це зробили під час так званого «відведення» або зобов’язань щодо так званої «формули Штайнмайєра».

Ми з вами нікому не дамо зруйнувати ту державу, яку ми почали будувати в 2014 році і дуже багато зробили за 5 років. Одним із основних наших здобутків була розбудова армії. Коли нам підсовували папірці як «гарантію» українського суверенітету, я завжди казав: надійним гарантом українського суверенітету, незалежності української держави є Збройні сили України.

Наша справа буде продовжена. Продовжена «Братами по Зброї». Наше з вами завдання – тримати порох сухим. І ми завжди будемо напоготові!

 

* * *

Саме так правильно зустрічати День захисників та захисниць України.

Ми знаємо, хто наш ворог. І знаємо, кого ми захищаємо.
Ми – непереможні!

ГО “Res_Publica. Брати по Зброї”

 


Гліб Бабіч

Про те, як ми з побратимами з ГО “Res_Publica. Брати по Зброї” відсвяткували День Захисника України, буде ще багато постів, фотографій і відео. І у мене в тому числі.

Так, ми просто провели тактичні збори. Десь там у полі й у лісі. Зі смугою розвідника, штурмовими і оборонними тактичними діями в умовах населеного пункту, мінною підготовкою, такмедом і тренуванням по аеророзвідці. Власне, це все цілком природно для захисників України, які перебувають в оперативному резерві.

І дуже багато хто зрозуміє, чому так. І чому це – нормально.

Тому, що війна не закінчилася. Тому, що багато хто з нас провели там від року до семи. І повинні бути готовими повернутися в будь-який момент.

Але дехто не зрозуміє. Хтось просто так. А у дуже багатьох підгорить. З різних причин.

І тому, що на збори приїхав П’ятий (він же – єдиний справжній Верховний за 30 років Незалежності).
І тому, що учасники війни з росією, які зібралися в такій кількості, для нинішньої влади – загроза і джерело паніки (чомусь).
І тому, що “аааааааа, це приватна армія!”.
І тому, що більшість так не робить (а це страшно дратує).
І тому, що у одного найвпливовішого політика (і його підлабузників кумів, і набраних по оголошенню дилетантів) совість ґрунтовно не чиста. І він все це однозначно сприймає на свій рахунок (бо, мабуть, є за що відповідати?).

Тому, сьогодні альбому з фотографіями не буде. Буде одна фотографія. І без усяких натяків, ага.
Від якої окремо і сильно підгорить.
Хоча шини – всього лише елемент смуги перешкод.
Але ж, мабуть нам не повірять?


Олексій Петров

Обязательно скажут, что это личная армия Порошенко!.. Что? Уже сказали? Ну вот видите, природное скудоумие некоторых стало политическим трендом. Ага! Информационные толстолобики! Месседжи, которые будут вбрасываться в информационное пространство, предугадываемы наперёд…

14 октябпя несколько сотен представителей ГО “Res_Publica. Брати по Зброї” дали торжественную клятву. Нет, не Петру Порошенко или какому другому политику. Нет, не своей символике. Они дали клятву Україні та прапору України! Им и только им! (А вы ожидали чего-то другого?) Дали клятву верности боевому братству. Клятву стояти до останнього заради країни!

Кто-то спросит «А чиво эта они давали клятву, если уже принимали присягу?». Вопрос, конечно, хороший, но есть одно но… Військова присяга дається військовою людиною. А все м -, люди уже гражданские, правда, каждый со своим чемоданом войны подмышкой.

И есть хороший пример, когда людина, яка була військовою, навіть дуже військовою, вдруг становится проституткой. Обыкновенной политической проституткой, которая поздравляет Путина с деньриком.

Так что… У каждого есть право на выбор. Сейчас как никогда важно знать, кто уже давно чужой, а кто так и остался своим. Важно, потому что главный бой за Украину он впереди!

Мы готовы! Брати по зброї готові! Жоден з них не злився. Не сховався в кущах! Не зробив вигляд, що це не їх війна… За свою країну кожен з них буде битися до останнього!

Вистояли тоді! Вистоять і зараз…

* * *

Для ребенка это очень сложно! Быть взрослой! Хотя… Сложно другое! Сложно считать ребенком девочку, которая уже носит военную форму. И которая знает, что такое боль! Такую боль, которую многим и представить сложно! Боль потери отца на войне! Потерять родного человека не от шальной пули (это еще та трагедия), а потерять из-за того, что кто-то зассал отдать приказ… Зассал взять на себя ответственность. Зассал рискнуть всеми регалиями для того, чтобы спасти жизнь простого морпеха… Хотя бы постараться спасти! Всё это она, Ярослава Журавель, поймет чуть позже! Окончательно поймет… Ну это будет позже!

А вот вчера она была с нами! З ГО “Res_Publica. Брати по Зброї”.

– А ты когда-нибудь летала на дроне?
– Нет! – Тихо ответила девочка в военной форме.
– А хочешь подняться выше облаков?
– Не знаю! – Ярослава робко пожала плечами! А потом, словно испугавшись своей робости, уже уверенней сказала. – Хочу!
– Ну тогда надевай очки! – Рустам Мустафаев протянул ей девайс.

Считанные секунды и дрон, мгновенно набрав сумасшедшую скорость, взмыл к облакам! Ярослава вздрогнула! А я тут же прикусил язык, чуть было не ляпнуть “Смотри внимательней, сонечко! Там где-то среди облаков должен быть твой отец”…

Девочка в военной форме замерла. Стояла не шелохнувшись. Может, и правда, она там среди облаков искала своего отца? Кто знает…

Фото Ярославы Журавель © Ольга Сошенко

 

Повне відео:

 

Фото зі зборів ГО “Res_Publica. Брати по Зброї” © Михайло Палінчак та Ольга Сошенко

Автор