Прикрий Авдіївку

Гліб Бабіч

Війна триває. Ворог нікуди не подівся, і фронту як і раніше потрібна допомога.

І ми продовжуємо закривати його системами спостереження і оптичної розвідки ВІЙ.

Ми як і раніше маємо ті ж самі цілі.

Перша – максимально знизити ризик для наших військових, скоротивши «живе спостереження» на небезпечних ділянках до мінімуму. Це працює. І втрати від снайперського вогню на закритих нами ділянках або припинилися, або знизилися на порядок.

Друга – забезпечити систему спостереження і розвідки. Охопити їй всі рівні – від ВОПів, через ротні і батальйонні КСП до бригадного командного пункту.

Перекрити потужними камерами всю зону відповідальності. І поставити ворога під повний контроль. Щоб жодна його «ініціатива» не була непоміченою. Щоб всі його пересування моментально відстежувалися. Щоб миттєво визначалися точки ведення вогню.

І щоб після адекватних дій наших у ворога ДУЖЕ боліла голова.

Тим більше що при новому командуванні в ЗСУ і ООС відповідати стає значно простіше.

Цей етап на ділянці фронту в районі Авдіївки, де зараз воює 25 окрема повітрянодесантна Січеславська бригада, і де ми раніше вже встановили перший батальйонний комплект, найскладніший з усіх, що ми робили досі. Через особливості зони буде застосовуватися більш потужне обладнання. У більшій кількості.

Крім того, ми прокладемо по зоні відповідальності більше 10 км потужного кабелю, щоб забезпечити не тільки роботу наших систем, але й нормальне енергозабезпечення ВОПів і спостережних пунктів. Зараз напруга на багатьох точках не більше 150 вольт. Що не дає можливості навіть нормального побуту на передовій. І ми це виправимо.

Всі попередні роботи, проектування і розрахунки виконані в повному обсязі. Пора приступати до реалізації планів.
Щось є у нас на рахунках, що залишилося від минулого етапу. Сьогодні-завтра надійде черговий внесок від Фонду Порошенка. Але вартість забезпечення системою цієї частини фронту більше 1 500 000 гривень. Це багато.

Але зроблено нами вже в багато разів більше. Завдяки саме вам. Вашої небайдужості. Тому що ви не втомилися і досі підтримуєте свою Армію.

Тому впораємося. Тому що ми разом.
І знаємо, що робити.
Прикрий Авдіївку.

ТІЛЬКИ ДЛЯ ПРИВАТ 24

5169 3305 2068 6400 (Антоніна Бузіло)

Для ІНШИХ банків:

5375 4115 0177 8331 (Антоніна Бузіло)
Або за реквізитами:
IBAN рахунок UA193052990000026002016226051
код ЄДРПОУ/ІПН 42992954
Назва банку: АТ КБ “ПРИВАТБАНК”
Найменування отримувача: ГО СОЛIДАРНА СПРАВА ГРОМАД
Призначення платежу: благодійна безповоротна допомога на користь ГО від ПІБ

Автор