Вся влада в державі поступово переходить в руки представників шоу-бізнесу

Замість усунутого з посади голови Верховної Ради Дмитра Разумкова «Слуга народу» признає головою Верховної Ради України Руслана Стефанчука, а його заступником – керівника партії «Слуга народу» Олександра Корнієнка. Таким чином, керівництво парламенту також опиняється в руках представників шоу-бізнесу.

Руслан Стефанчук свого часу прославився своїм крохоборством, – «знімав» квартиру у своєї тещі Тетяні Ситарук, оплачуючи її за рахунок компенсації з Державного бюджету як «іногородній» 20,8 тис. грн. в місяць (недешева оренда на 2019 рік).

Крім того, Стефанчук був проректором у Хмельницькому університеті управління та права, у той час як чинний міністр внутрішніх справ Д. Монастирський був викладачем і очолював один з відділів.

Але найголовніше в наші часи – що у молодості Стефанчук був засновником і одним з учасників команди КВН «Три товстуни» («Три толстяка») з Хмельницького.

Варто зазначити, що спочатку ця команда називалася «НКВД» (вона розшифровувалася як «НКВД» – незалежний клуб веселих детективів, але у 90-х роках, коли стали відомі страшні злочини НКВД, команду було переіменовано).

Стефанчук займався командою КВН, так само як і Зеленський, професійно, ця команда зі Стефанчуком майже 10 років займалася гастрольною діяльністю і була включена у цей специфічний пострадянський шоу-бізнес. У 1999 році команда «Три толстяка» у Москві зустрілася з «95 кварталом» Зеленського, і це, очевидно, визначило подальшу долю Стефанчука.

Олександр Корнієнко, який приходить на місце першого заступника голови ВРУ, також має корені в шоу-бізнесі.

У 2005–2008 та 2011–2013 роках він був концертним директором та менеджером рок-гурту «Крихітка» (Крихітка Цахес), у 2006–2008 роках – виконавчий продюсер мистецького об’єднання «Остання барикада», в рамках якого організував ряд мистецьких акцій та фестивалів, зокрема День Незалежності з Махном.

Таким чином, окрім актора Зеленського та колишнього кінопродюсера А.Єрмака, головою і першим заступником голови парламенту стають також представники шоу-бізнесу. Поки що «недопрацювання» лише в уряді – прем’єр Шмигаль приїхав на посаду олігархічним соціальним ліфтом. Але в уряду все ще попереду: самі ж «слуги» (зокрема, Олег Дунда) пророкують відставку уряду вже у жовтні.

Джерело

На фото: Фінал Першої української ліги КВН у Києві в 1999 році – на фото майбутні спікер, президент і перша леді