Гетманцеву примарилось «вшанування нацизму» в держбюджеті

(кликабельно, посилання відкриється в новому вікні)

Роман Кулик

Голова податкового комітету Гетманцев виявляє незадоволення фінансуванням Українського інституту національної пам’яті в проекті бюджету на 2022-й.

В інтерв’ю знаний фахівець із гуманітарних питань (сарказм) пояснює це двома причинами:

  • Інститут може отримати більше фінансування у порівнянні з 2021 роком, а це неправильно, бо внутрішній більшовичок вимагає скорочувати бісових чиновників;
  • Інститут вшановує нацистів, і Гетманцев не хоче, щоби на це йшли кошти платників податків.

По першому. Голова комітету наскільки профі, що не розуміє предмет розмови. Заявляє, з якого дива на апарат УІНП має йти 167 мільйонів? Бо ж дивився проект бюджету сракою і не доганяє, що це не на апарат, а фінансування на всю діяльність.

З них 100 млн. – це довгоочікуваний початок реконструкції будівлі Галузевого архіву УІНП, який має прийняти величезний масив архівних матеріалів репресивних органів комуністичного режиму. На утримання апарату реально йде 67 млн., але це не лише Інститут, а й Музей Революції Гідності та Архів.

По другому. Звісно ж, він, начитавшись Бужанського й будучі знаним ватаном, дупля не ріже, що говорить. На жаль і ведучий не в’їхав, про що мова, тому не поставив питання руба – що і про кого ти говориш, яке ще вшанування нацистів?!

Гетманцев так і не зміг нічого сформулювати, жодної осмисленої претензії до Інституту окрім придуманого на ходу “вшанування нацистів за кошти платників податків”. А такого не існує в природі, жодного факту чи заходу (уважні зроблять припущення, що це відголоски поховання пана Ореста Васкула, але й тут усі ці претензії мимо).

Все це – брехня, їхні на пару з “Максом” вологі фантазії та спроби натягнути сову на глобус з метою перекрити кисень ненависній їм інституції, яка єдина займається національною пам’яттю в уряді, а згодом і ліквідувати її, якщо ще буде подавати ознаки життя.

 

 

Автор