Наприкінці III кварталу навіть не затверджені паспорти видатків за десятками важливих програм

За даними Держказначейства, станом на 22 вересня так і не було затверджено паспорти бюджетних програм з функціонування Фонду енергоефективності, розвитку метрополітену у місті Києві, будівництво залізнично-мостового переходу через Дніпро у Києві на дільниці Київ-Московський-Дарниця.

Не фінансується й програма з будівництво житла для військовослужбовців Держприкордонслужби і забезпечення житлом вчених Національної академії наук України.

Попри запуск ринку землі майже 3 місяці тому досі не затверджено паспортів таких важливих для забезпечення його нормального функціонування програм як «проведення інвентаризації земель та оновлення картографічної основи державного земельного кадастру».

Заблоковано програми з «надання кредитів фермерським господарствам» та «проведення заходів із покращення доступу сільськогосподарських підприємств малого та середнього бізнесу до експортних ринків».

Досі не надійшли паспорти й інших важливих бюджетних програм як от «Фонд Президента України із підтримки освіти, науки та спорту», «захист від шкідливої дії вод сільських населених пунктів та угідь в басейні р. Тиса Закарпатської області».

Усе це свідчення відчайдушного приховування урядом масштабного дефіциту державного бюджету, адже за інформацією Рахункової палати лише за перші 7 місяців року заплановані видатки лише за загальним фондом державного бюджету були недофінансовані на 53 млрд грн.

Джерело

Автор