СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 14.09.2021

Ісламська Республіка Афганістан 

Після виведення військ із Афганістану США втратили деякі свої можливості щодо протидії тероризму, але зараз активно намагаються компенсувати це.

Американські розвідувальні служби вважають, що терористичне угруповання «Аль-Каїда» було ослаблене і неспроможне здійснювати атаки на їхню країну. Водночас влада США має намір дати оцінку ролі Пакистану, яку він зіграв у підтримці руху «Талібан» і подій в Афганістані.

Республіка Еквадор

За допомогою дронів з вибухівкою скоєно напад на одну з в’язниць в Еквадорі. Правоохоронці розшукують організаторів теракту.

Республіка Ірак

У районі Гара на півночі Іраку спецслужби Туреччини ліквідували особливо небезпечного терориста PKK Мехмета Еміна Екінджі, більш відомого під кодовим ім’ям «Джевхер».

Сирійська Арабська Республіка 

На півночі Сирії турецькі сили безпеки знищили чотирьох бойовиків PKK/ YPG, які готували терористичний акт у районі проведення операції «Щит Євфрату».

Об’єднані Арабські Емірати

Влада ОАЕ включила 38 фізичних і 15 юридичних осіб до списків терористів, небезпечних для країни. До нього потрапили громадяни Афганістану, Іраку, Ірану, Лівану, Ємену, Йорданії, Індії, Саудівської Аравії, Сирії, Нігерії, Великої Британії та Еміратів.

Джерело