СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 08.09.2021

Ісламська Республіка Афганістан 

В Афганістані оголошено про формування уряду країни, який очолив Мохаммад Хасан Ахунд. Глава руху «Талібан» Х. Ахундзада заявив, що після призначення нового уряду в Афганістані діятимуть закони шаріату. Нова влада країни дотримуватиметься всіх міжнародних угод, які не суперечать законам ісламу і національним цінностям. Водночас заступник постійного представника генсека ООН Фархан Хак вважає, що миру в Афганістані можна досягти лише за підсумками переговорів щодо інклюзивного уряду.

У місті Герат під час мітингу незадоволених владою руху «Талібан» загинуло дві людини, вісім були поранено.

Фронт національного опору Афганістану відмовився визнати тимчасовий уряд, сформований талібами, і оголосив про продовження боротьби.

Сирійська Арабська Республіка  

Військові літаки Росії завдали ударів по табору біженців на півночі Ідлібської зони деескалації, через що було поранено жінку і троє дітей. Пораненим надається екстрена медична допомога у місцевому шпиталі.

ООН направила 23 вантажівки з гуманітарною допомогою у місто Ідліб.

Держава Лівія

У місті Бені-Валід на заході Лівії затримано одного з ватажків терористичної організації ДЕАШ Мубарака аль-Кармі. Разом з ним заарештовано ще двох членів цієї екстремістської організації.

Джерело

Автор