СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 02.09.2021

Ісламська Республіка Афганістан 

За словами заступниці державного секретаря США В. Нуланд, США працюють над відкриттям повітряних і наземних коридорів для продовження евакуації людей з Афганістану. На сьогодні зі 124 тисяч евакуйованих з Афганістану – 23 876 є афганцями, які потрапили до групи ризику.

На прохання «Талібану» з Катару до Афганістану прибув літак авіакомпанії Qatar Airways з технічною групою, яка має обговорити питання подальшого функціонування аеропорту Кабула.

Уряд Південно-Африканської Республіки відмовився тимчасово розміщувати на своїй території біженців з Афганістану, які зараз перебувають у Пакистані. Планувалося, що згодом їх перевезуть до третіх країн.

Китай, США, Пакистан та Росія готують зустріч щодо обговорення ситуації в Афганістані. Імовірно переговори відбудуться після стабілізації обстановки в країні та відновлення роботи аеропорту Кабула.

Королівство Саудівська Аравія

ППО Арабської коаліції збила три безпілотних літальних апарати в небі над Єменом.

Сирійська Арабська Республіка

На півночі Сирії спецназ збройних сил Туреччини ліквідував чотирьох бойовиків сирійського крила терористичної організації РКК, які обстрілювали зону проведення операції «Джерело світу».

Джерело

Автор