До 30-річчя Незалежності в країні перемогла «какая разница»? (фото, відео)

Ростислав Павленко

Відзначати річницю Незалежності фетишами імперії, від якої, власне, проголосили незалежність – це шизофренія.

Звісно, у дитинстві й морозиво смачніше, й «газіровка по 3 коп», і загалом все здається прекрасним.

Але є святі речі.

Використовувати ностальгію за часами, коли життя за визначенням прекрасне, і тим застити пам‘ять про те, чим по суті була імперія, абсолютно недоречно у переддень головного українського Свята. Тим більше, на Алеї Героїв Небесної Сотні, які віддали життя за те, щоб совок не повернувся.

Хай навіть Вовчику чи кому там кортить морожена за 20 коп і газіровкі за 3.

* * *

Віктор Уколов питає, звідки в Зе тяга до совка, якщо вони пішки під стіл ходили, коли імперія впала.

Думаю, з російських серіалів, які вони дивились, і за подобою яких знімають свої.
І країною правлять за їх подобою, на жаль.


Олександр Погребиський

На Алеї Героїв Небесної Сотні відбувається просто неймовірна ганьба, якою закривають портрети загиблих Героїв Небесної Сотні!

На численні звернення киян я підготував звернення у відповідні відповідальні департаменти в музей Героїв Небесної Сотні, за яким обліковується дана земельна ділянка, та на ім‘я мера Києва Віталія Кличка.

Наразі я знаходжусь на місці, звернувся до поліції стосовно встановлення факту законності або незаконності монтажу даних конструкцій.

Співробітники поліції, які перебувають на місці, відмовились встановлювати факти, натомість на моє прохання викликати слідчо-оперативну групу зробили це по телефону.

Також активні кияни, які знаходяться зараз теж тут, викликали за власною ініціативою поліцію, пройшло вже 30 хв, слідчо-оперативної групи досі немає…

На даний момент перебуваю на місці.

* * *

Нагадаю, що сьогодні, я зробив купу звернень, в тому числі й на мера.

Європейська Солідарність-Київ не дасть спаплюжити пам‘ять загиблих Героїв Небесної Сотні.

Місто не погоджувало жодних робіт, і буде відповідне розпорядження по демонтажу департаментом благоустрою.

Ніколи не здавайтесь!!!
Захищайте честь тих, хто це вже зробити не може.

* * *

Інсталяції майже демонтовано!

Але ми тут на місці й слідкуємо, поки всі демонтажні роботи буде завершено.

Дякую за підтримку всім, це наша спільна перемога, патріотичного середовища, громади міста Києва і здорового глузду!

Єдине відкрите питання – це по суті незаконне затримання близько 10 хлопців!

На місці був Сергій Тамарін, я запропонував свою допомогу, контакт в нього мій є, але надіюсь, що це затримання закінчиться нічим!


Тамара Горіха Зерня

Скільки разів ви були на Інститутській після розстрілу Небесної Сотні? Я двічі, один раз на вшануванні пам’яті, другий раз під час ходи, коли йшли від Печерського суду до Банкової. І щоразу було відчуття, що ти ступаєш по крові.

Я не знаю, як там можна гуляти, розважатися. Катати дітей на поні (була така атракція взимку). Там же мертві стоять обабіч дороги і весь час на тебе дивляться, невже не відчуваєте? Там же портрети невинно замучених як на справжніх могилах, там же весь час поминальні лампади, туди підходять навшпиньках і білою хусточкою обтирають від бруду, щоб, не дай, Бог, не потривожити.

«Так что же тєперь, как на кладбіщє сєбя вєсті в горадє?».

Так, як на кладовищі. Тихо, стримано, з максимальною повагою до скорботи тих, кому болить. Якщо тобі не боляче – просто мовчи. Не смій ні слова казати, не блазнюй, не викаблучуйся. Не намагайся тут кривлятися, танцювати чи смажити шашлики.

Ти просто дебіл недоколиханий, тобі не дано, змирися з цим. У розетку двома пальцями не лізеш? От і сюди не лізь. Не тому що нам тебе шкода, ні. Нам взагалі байдуже до тебе.
Нам просто не хочеться цю бруківку після тебе відмивати.


Володимир Омелян

Можна вважати, що в голові у Зеленського савєцкій пламбір, газіровка і закусує він це все шаурмою в косоворотці. Але це не від того, що він совок.

Це зумисне, нахабне, цинічне плювання на наші могили.

Щоб витравити пам’ять, знецінити все важливе, що нація здобула великою кров’ю. І змусити нас не вірити в велике майбутнє, бо президент зі своїми камарадами пишається халявою кривавого минулого.

Сьогодні, вже на Алеї Героїв Небесної Сотні.

* * *

Я бачу, що не всі до кінця зрозуміли, хто погоджував і затверджував огидне дійство на Алеї Героїв Небесної Сотні.

Це не загадковий оргкомітет з підготовки 30-ї річниці Незалежності України, не невідомі продюсери чи ФОПи, навіть не ОПУ, Музей Майдану, Український інститут національної пам’яті, КМДА чи Міністр внутрішніх справ.
І переписування заяв «Хто віноват» не дасть відповіді на запитання «Шта дєлать»…

Персонально всі елементи святкового дійства за участю Президента України, в тому числі хрущовку з вікнами на місцях вбивств, газіровку на крові, затверджували Володимир і Олена Зеленські, радник/хореограф/концертмАйстер Юрій Костюк з піар-наглядом «геніального» політтехнолога Януковича-Зеленського Михайла Подоляка.

Тому всі спроби зробити вигляд, що винуватий хтось, а не вони, марні.
Але це емоції, якими просто плюнули в душу українцям.
Ми і так вже знаємо, що людина в косоворотці любити Україну і українців не здатна.
Зеленський буде сидіти не за це, а за корупцію, чисельні порушення законів і державну зраду.

П.С. До речі, можливо «Антоніні» з 1+1 шоу все ж зайде, але вже можна сказати точно: це не Оскар, а робота худрука з районного Будинку Культури.


Олексій Петров

Клоуны с Банковой решили устроить «праздничную» инсталляцию в центре Киева. Что ж, понимаю… Шоу должно продолжаться. Вернее, ни на секунду не прерываться. А это же так эмоционально. Советская газировка по одной копейке за стакан. Который тоже был один.

Вот только другого места для совковых декораций, кроме как улица Институтская, политические клоуны не нашли. Может в ОПе Зеленского не в курсе, но именно тут, по брусчатке Институтской в феврале 2014 года кровь текла рекой. Кровь украинцев!.. А вы осквернили это место совковым антуражем. Хотя осквернили ещё давно, номером про эбонитовые палочки. Но то уже давно позабыто.

Бюстик дедушки Ленина когда поставите? Это же так мило. Ведь книжка детства про «Голубую чашку» – это же часть нашей истории, да, Вова?

Хотя! На подобные вопросы ещё несколько лет назад нам придумали универсальный ответ… «Какая разница!»

* * *

Новый Мендель Банковой не может понять, почему народ так разозлился хрущевкам на Институтской. Дескать, идея-то была хорошошааааяяяя (слышно хлюпанье носом).

Господи! Ты же знаешь, ты всё знаешь… Скажи! Они там в Офисе президента все такие притрушенные?

Да монтируйте возле своего Офиса шо хотите! Но Институтская – это САКРАЛЬНОЕ место для нации. Понимаете? Святое то есть! Там граждан Украины расстреливали. Десятками. В минуту… Ну должно же быть у вас ЗЕленых идиотов хоть что-то святое.

Представьте себе в Иерусалиме, возле Западной стены (стена Плача), два совковых автомата с газировкой, потому что «такая идея»… Куда их креативщикам засунут граждане той страны? То то же…


Юрій Бірюков

Это на Алее Героев Небесной Сотни нам Квартал 95 решил устроить выставку про “самое вкусное советское мороженное”, “самую вкусную газировку по 3 копейки” и вот это все.

Я пока не могу понять, как именно откомментировать этих… и главного…

Вот… так…

и чтобы не улететь в бан.


Татьяна Худякова

А помните, как про парад писали при Порохе? “Они сапогами пройдут там, где умирала Небесная Сотня!”.

И как оно теперь? Не жмёт, интересно? Не натирает?

Теперь вот не сапогами ВСУ, теперь совковой ностальгией проедутся по тем, кто умер за то, чтобі не вернуться в Совок-2.0.

Где вы все делись, суки, которым не хватало трепета и пиетета к святыне?
Покажите ваши теперешние писульки.


Валерій Прозапас

Це прямо там, місце в місце.

30 річницю своєї незалежності країна зустрічає каструлями з совєцкой газировкой на місці загибелі Небесної Сотні.

Таке міг зробити тільки окупант, але українці “сдєлалі вмєстє”.


Владимир Завгородний

Жаль, конечно, что на этой выставке не нашлось места для колбасы по 2.20.

Жаль, что не нашлось места для мордобоя в очередях за водкой.

Жаль, что не нашлось места талонам на сахар. Очередям за хлебом. Отрезам весёленького ситца как хорошему подарку на день рождения.

Жаль, что не нашлось места продуктовым карточкам. И хлебу с опилками в блокадном Ленинграде, из которого не эвакуировали население.

Жаль, что не нашлось места Голодомору и депортации кырымлы. Заключённым каналоармейцам, от которых произошла аббревиатура з/к.

Жаль, что рядом с интерьером хрущёвки не нашлось места интерьеру барака в ГУЛАГе. А лучше — помещению интерната для репрессированных детей врагов народа.

Жаль, что не нашлось места сломанным в лагере пальцам Королёва, благодаря которому вы летали в космос.

И если эта пое*отина простоит на Институтской до завтрашнего утра, то будет очень жаль, что Господь отвернулся от Украины и лишил её граждан разума, яиц и 3/4 бензина, 1/4 масла, добавить натёртый пенопласт по вкусу.

* * *

Итак, что известно про события на Институтской.

1. Никаких разрешений на инсталляцию не найдено. КМДА ничего не согласовывало. Прошедшая информация о том, что инсталляция была согласована с Институтом национальной памяти, чи как там его, пока не подтверждается, а наоборот опровергается.

2. О том, что на Институтской будет какая-то хрень к празднику, стало известно вчера вечером в формате “девочка будет идти по аллее среди знакомых этапов независимости Украины”. А с утра стало известно, что это за этапы такие, тут-то мы все и прих*ели.

3. Депутаты “ЕС” сразу развернули бурную деятельность. Олександр Погребиский прибыл на место событий одним из первых и начал любить попеременно устанавливающих конструкцию, полицию и КГГА. Ему помогали коллеги, но я не знаю, кто, — ребята, вы все молодцы.

4. Мэр Кличко приехал на Институтскую, подтвердил, что разрешений нет, и пообещал демонтировать х*йню.

5. На место событий примерно в это же время прибыл наш специальный корреспондент Юрий Бирюков в сопровождении неравнодушных граждан, настроенных мирно и готовых обеспечивать порядок и законность, не допустить бардака и х*йни.

6. Нет, честно, это не они всё расх*ярили. Да, точно. Да, я уточнял.

7. Потому что следом на место событий прибыл Нацкорпус. И опоздание решили компенсировать активностью. Тут-то декорации и упали сами, от порыва ветра, потому что были плохо смонтированы.

8. Менты начали паковать Нацкорпус. Известно про 7 задержанных.

9. Одного из задержанных от3,14дили в автобусе. Скорее всего, сгоряча, после того, как в субботу Нацкорпус 3,14дил полицию.

10. Наш источник в МВД обещает, что разберутся как следует и накажут кого получится. Скорее всего, не потому, что 3,14дили, а потому, что попались на камеры. Но так тоже пойдёт.

Спасибо всем неравнодушным.


Лариса Вакульницька

Не можу до кінця зрозуміти, навіщо було створювати цю провокацію, яка очікувано переросла в конфлікт.

Ну, нехай тобі байдужий Майдан, жертви, але ж ти ж маєш ніби зрозуміти, що в країні й конкретно в Києві достатньо людей, яких така наруга обурить, які нічого не забули і не пробачили.

Ну, сиди ти собі, грабуй Україну тихо, ну, нащо ти нариваєшся? Нариваєшся, нариваєшся і колись таки так нарвешся, що мало не покажеться. І кому від цього буде краще?

Більше за все це нагадує ситуації, коли на Майдані все затихало, затихало, а потім янучари щось таке вчудять вчергове – і заполихало.

От шо би шо? Очевидно, що навколо гнусавого крисюка повно агентури фсб і вони нарадять будь-яку провокацію. Але пишуть, що це особиста ініціатива Зеленського. Нічого не залишається окрім того, як вважати, що найтупіша людина в Україні, у якої навіть інстинкт самозбереження не працює, – це Володимир Ссанич Зеленський.


Зоя Ярош

Якщо вже організацією святкувань 30-ї річниці Дня Незалежності займаються видатні культурні діячі, нині зайнявші кабінети на Банковій, то оці інсталяції з бабушатників варто було ставити біля інсталяцій півнів. Там і охорона є, а на Алеї Героїв Небесної Сотні жоден киянин, як і українець, подібного вандальства не дозволить.

Взагалі не розумію зв’язку цих бабушатників з Днем Незалежності. День Незалежності – це про цінності, про свободу і демократію, це проти тоталітаризму, таборів, Голодомору і розстрілів, проти нищення нашої мови і історії. І аж ніяк не про побут і килими на стінах. Мені шкода тих людей, які так цього і не зрозуміли за 30 років. Гадаю, для них це не свято, а привід для шашлику, концертикику і т.п.

Якщо вже хотіли показати побут СРСР, то де оті нескінченні черги, чоботи на 3 сезони, штопані колготи і шкарпетки, газети замість туалетного паперу і, вибачте за натуралізм, ганчірки замість гігієнічних прокладок. Отаким і їжте совок, не обляпайтесь.


Сергій Марченко

Для мене найбільша загадка, як тоталітарним режимам вдається нав’язати мільйонам людей привабливий імідж своєї секти. Говорити, що совкодроч тільки для дебілів – надто велике спрощення. Так, звичайно, серед совкодрочерів багато забитих і не надто розумних для критичного аналізу людей. Але про чудовий СРСР говорять і освічені люди: інженери, вчителі, лікарі. І я цього не розумію.

Бо ось, наприклад, апарати газованої води. Просто вдумайтеся. Звичайна, не очищена і ніяким чином не підготовлена вода з крану насичується вуглекислим газом і за 1 копійку наливається в стакан. Із одного стакана за день п’ють сотні людей. Діти, студенти, пенсіонери, службовці, гнилозубі алкоголіки, туберкульозні бомжі. Мився цей загальний стакан холодною проточною водою без дезинфікуючих засобів. Чому в СРСР був туберкульоз? А тому й був.

Або той самий легендарний, надрочений сотнями публікацій і телесюжетів американський пломбір у радянському виконанні. Отой холодильник, що поставили на Алеї Героїв Небесної Сотні Зеленські, – то фейк. Не було в СРСР ніяких холодильників для морозива. Може десь в Москві чи Києві інколи траплялися. В кращому разі був фанерний ящик з сухим льодом. Коробку з морозивом відкривали і ставили на ящик зверху. Продавчиня діставала з коробки вафельні стаканчики, на які осідав весь вуличний бруд і пил. Звичайно, діставала без будь-яких одноразових рукавичок брудними, липкими від талого морозива пальцями.

І як би жахливо все це не виглядало, як би не відмовлявся мозок вірити, що людям подобаються черги, відпочинок в Залізному Порту, дефіцит туалетного паперу, обговорення їхнього особистого життя в райкомі партії, одні румунські чоботи на все життя, чи ходити в туалет на город, але так, ці люди є! Зараз, в коментах, вони обов’язково напишуть, що не все так однозначно. Що люди були щиріші. Що були й плюси. Тупо не розумію цього.


Helgi Sharp

О демонтаже совка на отдельно взятой улице

Всё… В отличие от совка в головах доброй половины украинцев, на Институтской совок усилиями неравнодушных граждан рухнул.

В ОПУ сейчас пытаются вякать, что это, мол, не мы – все вопросы к организаторам праздника. Типа, разберёмся – ничего такого не хотели, сами в шоке, бла-бла-бла.

Клоуны дешёвые. Установлено, что всё это делалось по прямому согласованию с Зеленским и Ермаком, но так как кейс априори проигрышный, в ОПУ решили искать стрелочников из мифического “оргкомитета”.

Возвращаясь к Кличко, хочу сказать, что напряжение с Зе-командой у него будет нарастать и дальше, что не оставит Виталику выбора, как снять белое пальто и потихоньку дрейфовать к той политсиле, которую наиболее поддерживают киевляне – то есть к “Европейской Солидарности”.

На фото: Олександр Погребиский, который был одним из инициаторов восстановления справедливости, дружески советует киевскому мэру побыстрее определяться со своим выбором, а то поезд в светлое европейское будущее может уйти без него. 😉


Джон Сміт

Деконструкція символів і опльовування святинь – важлива частина політики етноциду. План у них – грабувати Україну мінімум 10 років. А грабувати скот значно простіше, ніж свідомих громадян. А тому треба свідомих перетворити на бидло. Как дєди.

Тут лапку поклав, там. Якщо побачив гнівливу реакцію – лапку прибрав. Раптом що, працівниця Медведчука Наташа Мосєйчук пояснить, що це Порошенко суспільство будоражить. А ми просто хотєлі закрить ваших майданутих хєроєв, щоб не мозолили очі Президенту, який з них ржав. “Тимчасові меморіальні конструкції” (“меморіальні конструкції”, ска) всього лише “мали проілюструвати різні періоди української історії, через які наша країна пройшла на шляху здобуття власної незалежності”, заявив прес-секретар президента України у вівторок.

Ваші меморіальні конструкції хотіли закрити своїми меморіальними конструкціями, в чому проблема?
Просто хотіли закрити вашу Небесну Сотню на 30 річницю Незалежності й показать наш любий совок, де морожено било по 50 копєєк. Ну самі подумайте, що більше підходить до 30 річниці? Хряк ту Незалежність у карти програв у Сочі, а Сотня йому завадила. І вкусна вода в автоматі.

Ну очевидно же!

Дебіл Вова, зроби в Бабиному Яру інсталяцію з ностальгією за нацистським режимом. Якщо ти так по-тупому прикидаєшся дебілом, цей приклад ти точно зрозумієш.

* * *

Коли ми обрали нащадка пособників окупантів, не дивно, що він став проповідувати ублюдську концепцію “в Освєнцимє било плохоє, но било і хорошеє”. Хорошєє для нього в Совку це те, що там вбивали українців. Бо сам він українців, вашу незалежність і вашу Армію ненавидить. За совка його дід був ментовським начальником, пробивав ебонітовими паличками голови протестувальникам в 50-ті роки у Кривому Розі і за це отримав від окупантів нагороду, а за Незалежності, за яку ви проголосували в 91-му, його сімейка свій статус втратила. І самому Вові раптом всю молодість довелося принижено пілікати голим на роялі.

Тому 30-у річницю ВАШОЇ незалежності треба максимально принизити розповідями про вкусну тюремну пайку в країні, де мільйони заморили голодом; виступами Ротару, готель якої в Криму продовжував бізнес при оккупантах; скасуваннями тисячолітнього герба і введенням замість нього чергової комуняцької “інсталяції”.

Постколоніальна еліта може мати лише одну ідеологію: колоніальну. Польща і країни Балтії урвали вперед від нас, бо турнули своїх гауляйтерів, взяли курс на реформи і з нього не звернули. А в нас Кравчуки і Кучми сіяли в головах населення меншовартісну, денаціоналізовану лівизну і ностальгію за ковбасою по 2.20, а їхні зяті пінчуки під ці казки 30 років нас грабували.

Тому ще перед виборами було очевидним, що Шефір буде проповідувати в Україні “тимчасові меморіальні конструкції” про вкусне морожено замість меморіальних конструкцій на честь Небесної Сотні. Моя баба про Совок розповідала мені, як дитиною йшла по селу, а навколо лежали мертві люди. А ще жива сусідка просила її підняти, щоб разом з мертвими її не закинули на підводу. А батько Шефіра під бутєрбродік з ковбасою із спецрозподілу розповідав йому, як на Західній Україні вбивав вояків УПА.

Тому вони з шутніком будуть робити інсталяції не про газові камери, не про Голодомор, а про то хорошеє, що було в країні, якій вони вірно служили.

Доки ми назавжди не відсунемо постколоніальну еліту від влади, доти ніякого курсу вперед не буде. Бо доки за ваш рахунок вони можуть прібарахлять внуків, для них все добре і так.


Mason Lemberg

5 років ниєш, що не посадили беркутівців (весь той час вони сидять), прикриваєшся ідеями Майдану -> нібито в знак протесту голосуєш за меншовартісного керованого клоуна -> беркутівців випускають на волю, а дехто через суди (то це судова реформа клоуна?) відновлюється в МВС.

4 роки разом з усякими горбатюками (які, власне, гальмували справу беркутівців) маніпулюєш Музеями Революції Гідності, зняттям бруківки і т.д. -> нібито в знак протесту голосуєш за меншовартісного керованого клоуна -> беркутівців випускають на волю -> інсталяцію на місці розстрілу тобі роблять, з совкового гуана, на День Незалежності.

Чого ж не радієш? Для тебе ж старалися, свої совки для своїх совків, віддячують тобі за вибір.


Ігор Артюшенко

Як виявилося, інсталяції на Алеї Небесної Сотні були встановлені за наказом Офісу президента – ні міська влада, ні поліція жодних дозволів не давали.

Важко навіть уявити, в чиїй хворій голові могла народитися ідея закрити обличчя вбитих людей декораціями “совка”. Що це повинно символізувати? Перемогу ностальгії за “дешевою” ковбасою над Героями, які віддали життя за майбутнє країни?

Це чергове свідчення того, що Зеленський та його команда живуть в радянській матриці – міфами про “найсмачніший пломбір” та “щасливе дитинство”, яких насправді не було.

Радянський союз розпався, коли нинішній президент був ще дитиною, але це не завадило йому всмоктати в себе казки про героїчність дідуся, який розганяв демонстрації працівників, та газводу в скляній тарі, через яку насправді передавалися інфекційні захворювання.

Спілкуючись з російським політикумом та поп-зірками він продовжував перебувати в середовищі ностальгії за втраченим минулим, яке існує тільки в фантазіях, бо насправді все було інакше, що давно підтверджено фактами.
І сьогодні його внутрішній “казковий” світ виливається на всіх українців.

PS: дякую Олександру Погребиському та небайдужим киянам за швидку реакцію та за те, що не дали манкуртам встановити це неподобство.


Nick Vest

После того, как сегодня в самом центре Киева, вдоль Аллеи Героев была размещена максимально тупая совковая инсталляция, сразу несколько моментов указывали на исполнителя этой провокации.

Сначала купленная недавно Т. Фиалой УПячка слила инфу, что заказ на инсталляцию поступил из Офиса Президента, потом главный по отмазыванию зашкваров этого самого Офиса Мишутка Подоляк бросился в бой, мол, это не мы. Ну и довершило картину максимально показушное на публику задержание и избиение полицией участников разбора инсталляции. В общем, с исполнителями все понятно – как всегда топорно отработали номер.
А вот что касается заказчика…

Тупая совковая инсталляция была не зря установлена именно так, чтобы закрыть собою фото Героев. Это очевидная провокация в попытке сказать “мы все равно заместим вашу историческую память нашей басней, написанной в нашей редакции”.

Ведь, сама эта деревянная инсталляция выглядела слишком нелепо и дешево, и в таком виде не простояла бы там и пару часов. Это прежде всего был мессидж всем нам, украинцам – “Сначала мы смогли влезть в мозги 73% населения страны и направили их действия нам на пользу, а теперь мы продолжаем затирать вашу память, нивелируя ваши исторические памятки и замещая их своей рукописной басней”.

И это уже не первый такой случай. В 2017 г. аферисты саакашвили-соболев и др. водили бомжей по центру Киева под “Пливе кача”, а потом и вовсе уроды сделали на эту мелодию танцевальный ремикс.

Северный сосед воюет за историческую память, за навязывание ее в своей версии – тогда строить пропаганду будет намного проще, завоевывать чужие умы будет еще легче – население на блюдечке будет приносить свои территории в лоно “русского мира”. Провокация за неделю до круглой даты дня Независимости – состоялась.


Дана Яровая

Первое, что хотела сказать, я крайне хорошо знаю, что контроль за подготовкой и концепцию проведения 30-й годовщины Независимости Украины курировал лично Зеленский. И не нужно мне никаких манипуляций на тему «он не знал, его подставили, это эксцесс исполнителя». Это враньё. Это все от лукавого. То, во что включается зеленский с головой,  – это именно проведение разнообразных шоу, он же и сам лично их курирует.

Потому, когда понеслась волна возмущения по соцсетям, провластные блогеры начали писать: это все Кличко. Потом, после заявления Кличко, что это не утверждено горсоветом, потёрли свои посты – дружно (поправьте меня, если я попутала хронологию).

Второе. Место. Я не знаю, какими нужно быть конченными тварями, чтобы на месте гибели безоружных людей, которые отстаивали эту самую Независимость, начать строить квартиру – хрущевку советских времён, перекрыв фотографии погибших своими нелепыми декорациями. Это святое место для всех, кто прошёл Майдан. Это место гибели людей, как Бабий Яр, для тех, кто не проходил Майдан. Это место уважения к смелости, именно к «душу й тіло ми положим за нашу свободу». К отваге и жертвенности. Это святое место не зависимо от политических взглядов, как и Бабий Яр.

Какого хрена вы туда поперлись со своими немытыми ногами и хренами, с роялем и ковром от мамы Римы? Да, я пишу просто в ярости, и не собираюсь подбирать слов.

Третье. Йобжежвашумать. Вова, сересер – это не чешская стенка с хрусталем, это не ковёр мамы Римы на стене, это не хрущевская благополучная квартира, куда твой папа приносил взятки за поступление в институт.

Сересер – это годы окупации, это ГУЛАГ, это Голодомор, в котором умерло больше украинцев, чем во времена Второй Мировой войны.

Это два моих расстрелянных прадеда, которых расстреляла красная армия.

Это два погибших деда, на этой начатой двумя шизофрениками войне.

Это две бабушки-вдовы, у каждой за пазухой четверо голодных детей.

Это мой брат, исполняющий х*ровый национальный долг в Афганистане в свои 18 лет.

Это я, девочка 8 лет, сажающая картошку у бабушки 26.04.1986 года, практически под самой Припятью, и вывезеная в Луганск только через месяц после взрыва на Чернобыльской станции.

Сересер, Вова, – это смерть, боль, горе, голод, страдание, люди, как мусор под ногами – бабы ещё нарожают. Это уничтожение культуры, самоидентификации, всего. Это самый гадкий период в истории Украины. И к ее Независимости не имеющий никакого отношения. Это не благополучная комната у мамы Римы, и не газировка по 3 копейки, а мороженое по пять. Хочешь на это уповать – твоё право, в своём кабинете. И только. Или у мамы Римы.

Я допускаю, что человек, рассказывающий, что его страна порноактриса, в то время, когда за неё отдавали жизни более достойные люди, никогда не поймёт, того, что он наделал. И того, что я написала. Да мне уже и все равно.
Это твоя йолка, Вова.

Без единого грамма уважения.


Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Уявіть на мить, що до 30-річчя Незалежності України в центрі столиці з’явиться інсталяція кріпацького села. Ну от натурально – зачухана хатинка під гнилим очеретом, кріпаки панщину відробляють, поруч якогось не вміру говорливого кріпака “виховують” батогами…

А що не так? Хіба в історії України не було кріпацтва? Було й доволі довго. Кріпаками народилися Тарас Шевченко, Михайло Щепкін, Семен Олійничук. Кріпацтво було різне, десь був “готический з часами дом, село обідране кругом”, а десь поміщики будували виробництва та дбали про освіту селян – такі приклади теж були.

Чимало наших нинішніх громадян – нащадки кріпаків. З моїх власних вражень, у нас і зараз до біса людей не відмовилися б піти робити панщину на пана, аби за стабільну платню та право не перейматися більше нічим.

Дичь? Нісенітниця? Ніяк не більше, ніж заяви ЗЕботви, мовляв, совкова інсталяція на Майдані – то наша історія, і тому не треба нею гидувати. Якщо люди задля пломбіру по 20 коп. і роботи “хочеш жни, а хочех куй – все одне здобудеш рубль” готові забути сталінізм, Голодомор та Парад смерті після вибуху в Чорнобилі – чого дрібнити? Нехай і кріпацтвом пишаються. Панщиною і панським батогом.

Це їхня історія.


(кликабельно, посилання відкриється в новому вікні)

Віталій Кличко

Друзі! Щодо “інсталяції” на Алеї Героїв Небесної сотні. Керівництво Національного Меморіального комплексу Героїв Небесної сотні – Музею Революції Гідності підтвердило, що встановлення “інсталяції” було погоджене з ним.

Місто не видавало жодних дозвільних документів на подібні перформанси. Організацією відзначення Дня Незалежності, зокрема, концепцією та декораціями для святкових заходів опікується Офіс Президента.

Розпорядженням КМДА до відзначення 30-річчя Незалежності України на Алеї Героїв Небесної сотні передбачене тільки покладання квітів.

Інспектор Департаменту благоустрою КМДА зараз перебуває на місці і очікує від керівництва Меморіалу документів, на підставі яких встановили “інсталяцію”.

Я вважаю, що на місці, де загинули українські патріоти, не доречні символи ностальгії за Радянським Союзом…


LB: Активісти почали ламати радянські інсталяції, які встановили на Алеї Героїв Небесної Сотні (оновлено)

Олександр Рудоманов

У Києві на Алеї Героїв Небесної Сотні (частина вулиці Інститутської) до Дня Незалежності вирішили встановити декорації для святкової постановки посеред меморіалу загиблим учасникам Революції Гідності. Що саме там передбачається – поки невідомо, але монтувальники встановили радянські автомати з водою, холодильник з морозивом та імпровізовані стіни квартир з побутом СРСР.

(кликабельно, посилання відкриється в новому вікні)

Оновлення 15:32. Поліція повідомила, що кількість постраждалих з обох сторін уточнюється.

“У середмісті Києва на Алеї Героїв Небесної сотні, де відбувався монтаж інсталяції для святкових заходів з нагоди відзначення 30-річчя Незалежності України, сталася суперечка через питання щодо законності встановлення цієї конструкції. На місці події зібралися громадяни, які намагалися здійснити її демонтаж. У результаті цього між ними та правоохоронцями виникла штовханина”, – зазначили правоохоронці.

Наявність дозвільних документів досі з’ясовується.

Оновлення 14:53. Джерела УП в Офісі президента також сказали, що через суспільний резонанс концепцію інсталяції переглянуть. Предмети встановлювали для телевізійної зйомки.

Оновлення 14:36. В Офісі президента розповіли, що інсталяція мала показати періоди, які пройшла Україна до набуття незалежності. Предмети були встановлені для трансляції, повідомив  речник президента Сергій Никифоров в ефірі “Україна 24”, пише “Інтерфакс-Україна”.

“Там повинна була пройти людина з камерою і зняти їх, жодних масових акцій не передбачалося. Після Дня Незалежності їх прибрали би. У мене нема інформації, чи був там дозвіл на розміщення”, – заявив він.

‘За словами Никифорова, крім радянського періоду, там мали бути предмети козацької та імперської епох.

Оновлення 13:32. Інсталяцію почали ламати невідомі активісти. Поліція затримує тих, хто ламає інсталяції. За даними кореспондента LB.ua, затримали шістьох.

(кликабельно, посилання відкриється в новому вікні)

Оновлено 13:22. У КМДА заявили, що місто не давало дозволу на встановлення там інсталяції. За планом там мало бути тільки покладання квітів.

На місце прибув мер Києва Віталій Кличко, також прийшли представники Нацкорпусу. Дозвільні документи поки не привезли. Монтувальники тим часом стали складати робочі інструменти.

(кликабельно, посилання відкриється в новому вікні)

Декорації затуляли портрети загиблих, повідомив у Facebook журналіст Богдан Кутєпов.

За словами кореспондента LB.ua, спочатку на місці перебували правоохоронці, які хотіли перевірити дозвільні документи на встановлення елементів виставки. Також там перебував депутат Київради Олександр Погребиський.

Монтувальники експозиції відмовили йому в наданні документів, однак, за словами поліції, ці документи існують, але не на місці, їх мають привезти. Саме через наявність документів на встановлення і була подана заявка на подію і надано поліцію для охорони.

Працівники КП “Київблагоустрій” намагалися з’ясувати, чи є насправді дозвільні документи.

Директор Музею Революції Гідності Ігор Пошивайло в коментарі журналістам повідомив, що на алеї монтують декорації до 30-річчя Незалежності.

“Про саму ідею нас усно інформували, ми радили звертатися до зацікавлених сторін і попередили організаторів щодо інформування Офісу генпрокурора, бо територія під арештом і є слідчі дії, а також звертатися до родин Небесної Сотні. Письмових деталей ми не отримували, про це дізнались уже на місці”, – зазначив він.

Пошивайло додав, що музей звернувся до Міністерства культури та інформаційної політики з проханням надати детальну інформацію про те, що нині відбувається на алеї.

Депутатка Київради Аліна Михайлова написала в Facebook, що згідно з п. 2.2 Порядку проведення масових заходів у місті Києві, проведення масових заходів розважального характеру на Алеї Героїв Небесної Сотні та вулиці Трьохсвятительській в межах Стіни пам’яті загиблих Героїв забороняється.

Після розстрілів активістів 18-20 лютого на Інститутській облаштували меморіал для вшанування пам’яті загиблих Героїв Небесної Сотні. Вулицю вислали квітами, потім там почали з’являтися пам’ятники та меморіальні таблички. Від вулиці також умовно виділили Алею Героїв Небесної Сотні, яку зробили пішохідною.

(кликабельно, посилання відкриється в новому вікні)

Джерело

 

РБК-Україна: У Києві знесли декорації до Дня незалежності. Була бійка з поліцією, є затримані (фото)

Автор