Особистість vs Ідея

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Ну що? Вам вже скинули скан мого коменту, де я пишу, що мені пофіг як проголосують виборці? Ні? Скоро скинуть. Свідки антирейтингу свою роботу знають.

Тому, поки цього не сталося, я чітко висловлюю свою позицію. Так. У вічній суперечці між особистістю та ідеєю, я обираю ідею. Так, якщо вибір між програти вибори і лишитися вірним тому, в що я вірю, я оберу програти вибори. Чому?

Тому, що отаман Гальчевський обрав не йти на угоди з більшовиками – він обрав еміграцію.
Тому, що генерал Шухевич не пішов на умови більшовиків, і УПА героїчно загинула, ставши тими незламними героями, якими ми тепер пишаємося.
Тому, що в той час, як з більшовиками замирилися отаман Волох і низка командирів Січових Стрільців, старшини Запорізького корпусу армії УНР продовжували боротися.

Вони не побачили Незалежної України. Але вони перемогли. Бо Незалежна Україна – реальність. А ті, хто послухав Волоха, його гайдамаків та інших соглашенців…, згинули в таборах ГУЛАГу. Бо й більшовики ними покористувалися й викинули. В катівні.

Я писав вже 1000 разів і повторюю, моя підтримка Петра Порошенка ґрунтується не на обожнюванні конкретної людини. Моя підтримка ґрунтується на тому, що саме Порошенко відстоює ідеї, які близькі мені. Захист прав середнього класу. Рух до Європи. Зміцнення української культури. Примушення Заходу визнавати нас рівноправними партнерами, навіть якщо не хочуть. Сильна армія. Помісна церква. Боротьба з корупцією справами, а не байками. Рух у НАТО. Ринок в економіці та максимальна підтримка всього українського в сфері гуманітарній. Все те, що вкладається у фразу, яка стала найбільшим жахом для Москви. Буржуазний націоналізм.

Це для мене важливіше за поточні виграші певної політичної сили. Я вважаю, що так – правильно, і тому, коли доведеться обирати між поступитися принципами задля вигоди, чи програти зараз і виграти в майбутньому, коли прибічників у нас буде більше, – я оберу друге.

Чому? Бо життя не обмежується виграними виборами. Життя триватиме. Толку нам з перемоги, якщо після неї ми не зможемо досягти того, чого прагнемо?! Якщо всі наші сили будуть витрачені на виправлення помилок і злочинів тих, кого обрали 73%?

Важить ідея. Важить перемога ідеї. Саме тому зараз я підтримую Порошенка, бо саме його партія найбільше готова втілювати ідеї, дорогі мені. Саме тому я залишуся біля Порошенка, навіть якщо його рейтинг буде 2%, а не як зараз.

У нас спільна мета. І ця мета – єдина перспективна.

Ви прочитали це? А тепер прочитайте той скан, що поширюють “свідки антирейтингу”. І скажіть, що ми десь нещирі в своїх переконаннях.

А перемога буде. Обов’язково. Просто тому, що інакше бути не може. Не буває див. А “Свідки антирейтингу”? Будуть червоніти від сорому – ті, хто його мають. Я вже бачив таке також.