СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 05.08.2021

Ісламська Республіка Афганістан 

Урядові сили оборони Афганістану за останню добу знищили 274 бойовики руху «Талібан» та 119 поранили. Найактивніші бої велися у провінціях Нангархар, Логар, Кандагар, Фарах, Герат, Джаузджан, Балх, Саманган, Фарьяб, Сарі-Пол, Гільменд, Тахар, Кундуз, Баглан, Капіса і Кабул. Найбільші втрати талібів були в столиці провінції Гільменд – місті Лашкаргох, де за підтримки бойової авіації урядовим силам і ополченцям вдалося знищити 75 бойовиків та 17 поранити.

Рух «Талібан» взяв на себе відповідальність за напад на будинок міністра оборони Афганістану 4 серпня, внаслідок якого загинули вісім осіб і ще 20 отримали поранення. Четверо з п’яти бойовиків, які вчинили напад, були вбиті охоронцями будівлі міністра.

Щонайменше дві людини зазнали поранення через вибух міни біля оборонних об’єктів у Кабулі.

Федеративна Демократична Республіка Ефіопія

Напередодні свого візиту до Ефіопії директорка Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) С. Пауер закликала сторони до припинення вогню і зажадала, щоб місцеві ополченці, Еритрейська армія і Народний фронт звільнення Тиграя залишили райони, які утримують під своїм контролем. Пані Пауер зазначила, що у цього конфлікту немає військового рішення, надання допомоги нужденним у Тиграй буде можливе тільки коли всі сторони припинять збройні зіткнення. Глава USAID закликала зняти торгову блокаду з Тиграя.

Держава Ізраїль

5 серпня літаки ізраїльських ВПС атакували наземні цілі на півдні Лівану. Удари були завдані по укриттях радикальних палестинських груп, які ракетами обстрілюють єврейські поселення.

Сирійська Арабська Республіка

4 серпня автобус з сирійськими військовослужбовцями підірвався на міні в Дамаску. Кількість загиблих і поранених уточнюється.

Джерело

Автор