Відбулася зустріч Предстоятеля ПЦУ з Джорджем Кентом – заступником помічника Держсекретаря США (фото)

22 липня 2021 року в Митрополичому домі Предстоятель Православної Церкви України Блаженнійший Митрополит Епіфаній прийняв заступника помічника Державного секретаря США, виконуючого обов‘язки Тимчасового повіреного у справах США в Україні Джорджа Кента.

Американського дипломата супроводжували співробітники Посольства США в Україні. В зустрічі також взяв участь заступник голови Управління зовнішніх церковних зв‘язків архієпископ Євстратій.

У розмові Митрополит Київський і всієї України розповів чільному дипломатичному представнику Америки про розвиток помісної Української Православної Церкви, міжконфесійні та державно-церковні відносини, а також про підготовку до візиту Вселенського Патріарха Варфоломія в Україну.

«Ми цінуємо ту підтримку, яку Сполучені Штати Америки надавали і продовжують надавати Україні, особливо у зв’язку з необхідністю протистояти російській агресії. Переконані, що так буде й надалі, адже ми маємо однакове прагнення — щоби Україна була демократичною, суверенною, розвиненою європейською державою», — підкреслив Митрополит Епіфаній.

На пам’ять про візит Блаженнійший владика подарував гостям книгу про два роки життя і розвитку Православної Церкви України.

Джерело