Петро Порошенко у роковини трагедії MH17: З кожним днем світ наближається до очікуваного вироку за цей злочин

Петро Порошенко

З перших хвилин страшної трагедії МН17 у небі над окупованим Росією Донбасом ні в кого не було сумнівів у тому, хто винен у збитті авіалайнера. Хто відповідальний за смерті 298 пасажирів та членів екіпажу. Хто має постати перед міжнародним судом і понести заслужене покарання за свій злочин перед людством.

Справедливість не дається поспіхом, вона потребує часу і стратегічного бачення. Як і в ті далекі часи, я і сьогодні не маю жодних сумнівів у правильності рішення України передати нідерландській стороні права очолити міжнародне розслідування. Ми ключових свідків російській стороні не видавали, спецоперацій не зривали, на відміну від нинішніх керманичів. Натомість планомірно і професійно наближали день встановлення істини.

Завдяки діяльності Спільної слідчої групи у складі Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів та України тепер всі знають, що літак був збитий саме російським зенітно-ракетним комплексом «Бук». Що цей комплекс належав саме російським військам. І що доставлений та повернутий він був з території Російської Федерації – злочинця і винуватця трагедії.

Сім довгих років триває розслідування, але з кожним днем світ наближається до завершення судового розгляду і очікуваного вироку. Як і в перші хвилини трагедії рейсу МН17, не маю сумнівів, що істина буде встановлена. Наше спільне завдання – притягнути усіх причетних до цього теракту до відповідальності!

Ми пам’ятаємо!

Автор