Петро Порошенко взяв участь у благодійній акції «Музично-кулішева субота» (фото, відео)

Петро Порошенко

Надзвичайно приємно сьогодні провести теплий благодійний день у колі друзів. І бачити стільки щасливих і натхненних облич, об’єднаних любов’ю до України!

Разом зі Святославом Бойком, лідером гурту «Широкий Лан», зварили справжній козацький куліш, приправлений українською дрогобицькою сіллю. Це дуже відповідальна робота. І куліш у нас вийшов найсмачніший!

Радію, що ми з Мариною долучилися до кулішевої суботи, аби зібрати кошти для організації концертного туру лідера гурту «Широкий Лан» Святослава Бойка та Христини Панасюк. Саме вони вже із завтрашнього дня поїдуть на Луганщину, щоб підтримати піснями бойовий дух наших військових.

Дякую за те, що ви робите для України. Разом — переможемо!


«Європейська Солідарність»

Наступний комплект для оптичної розвідки, який буде придбаний і доставлений на фронт коштом Фонду Порошенка та волонтерів, призначений для 72-ї ОМБр імені Чорних Запорожців.

Про це п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко повідомив під час благодійної акції «Музично-кулішева субота», організованої Святославом Бойком – відомим музикантом, волонтером, лідером гурту «Широкий Лан». Порошенко також повідомив, що у понеділок знову разом з однодумцями їде на Схід.

«Я в понеділок поїду в Нью-Йорк. Бо смуга оборони 10-ої бригади – це Зайцево, Шуми, Нью-Йорк. У 10-ту бригаду, куди ми передаємо бригадний комплект спостереження, закриваючи нашу роботу, яка коштує 765 тисяч гривень. А ще сітку купуємо, генератори, всього буде майже мільйон. Половину як завжди дає наш з Мариною фонд, а половину – ви. 3 тисячі українців, які взяли участь зі «Справою Громад» для того, щоб це стало можливим – це круто. Разом ми робимо дуже корисну справу», – наголосив Петро Порошенко.

«А ще фантастичні музиканти – і Святослав Бойко, і Христина Панасюк поїдуть для того, щоб тримати дуже високо бойовий дух наших воїнів», – зазначив Петро Порошенко.

Він також подякував за підтримку благодійного проекту компанії «Розетка».

«Хочу подякувати «Розетці» з Чечоткіним, бо він нам дає фантастичні знижки для того, щоб ми генератори, які називаються «Розетка», теж привезли на фронт нашим воїнам. І цим ми будемо займатися постійно», – говорить Петро Порошенко.

Як відомо, Порошенко разом з волонтерами для 10 ОГШБр, яка контролює 10% лінії фронту, купили повний комплект оснащення для відеоспостереження.

27 травня Петро Порошенко під час поїздки на Донеччину передав 10-й окремій гірсько-штурмовій бригаді один з комплектів відеоспостереження.

Наступні комплекти оптичної розвідки для батальйону 10 ОГШБр були придбані протягом червня. Як розповів п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко, активісти ГО «Справа Громад» спільно з українцями шляхом краудфандингу всього за два дні зібрали кошти й купили вкрай важливе обладнання для українських військових.

* * *

Родина Порошенків взяла участь у благодійній акції «Кулішева субота», яку організував відомий музикант, волонтер, лідер гурту «Широкий лан» Святослав Бойко.

Петро Порошенко під час благодійного аукціону придбав скульптуру янгола, її автор – відомий рівненський митець Леонід Гринбокий.

«Дуже важливо, що ми тут збираємося практично родинним колом. Як колись ми збиралися на Майданах під час Революції Гідності і в Києві, і у Львові, і по всій Україні. Для того, щоб Україна була кращою. Для того, щоб боротися за Україну», – сказав Порошенко.

«Потім ми збиралися у волонтерських наметах цією самою родиною. Тому що були небайдужі, і тому що треба було зберегти державу. Кожен робив свій внесок для того, щоб Україна відбулася, відродилася. Зруйнувати проекти «новоросії», створити нову армію, нову державу», – згадує п’ятий Президент.

Порошенко повідомив, що хоче передати «Янгола» батьку загиблого морпіха Ярослава Журавля як символ його найвищої самопожертви за Україну.

«Хто є ці янголи? Це наші воїни. Воїни, які боронили на фронті – і зараз з небес моляться за Україну. Я дуже хочу подарувати цю скульптуру батьку справжнього воїна – Ярослава Журавля, якого Головнокомандувач кинув вмирати, заборонивши хлопцям іти для того, щоб витягнути його пораненого», – нагадав Порошенко і наголосив, що вимагає присвоїти Ярославу Журавлю звання Героя.

«Ми вимагаємо Героя для нашого янгола. І про нього буде в родині Журавлів нагадувати наш спільний подарунок», – наголошує Порошенко.

* * *

Нинішня влада продовжує переслідувати українських бойових генералів, які брали участь у війні проти російської агресії. Про це заявив п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко під час благодійної акції «Кулішева субота».

«Ми бачимо чергову спробу судилища над українськими воїнами і українськими генералами. Спочатку вони звинуватили генерала Марченка – не ті брпонежилети він їм закупив. Наголошували, що сума збитку 100, 200, 300 мільйонів. Справа розсипалася. Так само вони хотіли засудити генерала Назарова», – нагадує Порошенко.

«Так само вони хотіли кинути за грати Ріффмастера, Кузьменко, Софію Федину, Марусю Звіробій – зараз вони хочуть запроторити за грати героя оборони Маріуполя генерала Павловського», – констатує п’ятий Президент.

«В якій країні ми живемо, коли вони відпускають «вагнерівців», зливаючи особисто з Офісу президента Путіну інформацію про вбивць українських героїв? А хочуть запроторити за грати українських воїнів і генералів», – обурюється Порошенко.

Він закликав підтримати у понеділок під Печерським судом бойового генерала Павловського.

 

 

Автор