Зради і перемоги тижня. 25 червня – 1 липня 2021 р.

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

🔽🔼Щоразу по п’ятницях (по можливості) – #зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 25 червня – 1 липня 2021 р.

👎ЗРАДА

❌Під час інтерв’ю ведучій каналу «1+1» Наталії Мосейчук, президент Зеленський зробив заяву по вагнерівцях, яку можна трактувати двояко. Зі слів Зеленського витікає, що він попередив Лукашенка про перебування вагнерівців у Білорусі, і що він готовий передати білорусам всю інформацію про них. Тобто фактично – розголосив секретну інформацію. Опозиція вимагає парламентського розслідування.

❌Газопостачальна компанія “Нафтогаз України” з охопленням близько 1 млн побутових абонентів підвищила ціну на газ у липні до 13,13 гривень за кубометр. У порівнянні з червнем підвищення склало близько 10%. Інші постачальники також підвищили ціни.

❌У Фірташа заявили, що його бізнес продовжує працювати, попри санкції РНБО.

❌Додаткове підвищення пенсій для людей старше 75 років перенесли. Воно мало бути в липні. Це пов’язано із відсутністю ресурсу. Пенсії планують підвищити на 400 грн.

❌Рівень тіньової економіки у 2020 року склав 30% від обсягу офіційного валового внутрішнього продукту (ВВП) України. Показник 2019 року – 27%.

❌Середня номінальна заробітна платня штатного працівника підприємств, установ та організацій України у травні 2021 року склала 13 499 гривень. Це на 44 гривні менше, ніж у квітні.

❌На акції організації SaveФОП в Києві сталися бійки з правоохоронцями. Поліція і учасники акції побилися на Хрещатику і біля Офісу президента.

👍ПЕРЕМОГА

✅Президент України Володимир Зеленський повідомив, що Україна отримала три копії Конституції Пилипа Орлика. Оригінал документа привезуть в Україну на День незалежності.

✅Верховна рада відмінила обов’язкову переодичну переатестацію моряків, прийнявши законопроект №3944 у першому читанні і в цілому. Закон унеможливлює побори з моряків, які дійшли вже до $10 тис. Україна входить до першої п’ятірки країн-постачальників екіпажів на міжнародні судна.

✅Служба безпеки України (СБУ) у Київській області викрила організовану групу контрабандистів, які намагалися переправити до країн ЄС майже 30 посилок з унікальними виробами, що датуються І тисячоліттям до н.е. та періодом Київської Русі. Для цього вони хотіли скористатися послугами сервісів міжнародного поштового зв’язку.

✅Збірна України перемогла Швецію з рахунком 2:1 і перемогла в 1/8 фіналу Євро.

✅Верховна рада ухвалила в цілому законопроект №3711-д, який відновлює роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та запускає судову реформу в Україні.

✅Верховна рада схвалила за основу законопроект №5557 президента Володимира Зеленського про національний спротив. Він передбачає створення в Україні територіальної оборони.

✅Верховна рада ухвалила законопроект №4651 про повернення в’язниці за брехню у деклараціях з пропозиціями президента Володимира Зеленського. Раніше глава держави ветував цей документ.

🙋🏻‍♂️Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.