Петро Порошенко привітав українців із Днем кримськотатарського прапора (фото, відео)

Петро Порошенко

Від Краматорська до Херсона – кримськотатарський прапор за десять днів пройшов десять міст. Сотні рук українців написали слова підтримки та побажання: «Крим – це Україна! Ми вас любимо!», «Повернемо Крим додому!», «Окупанти, геть з Криму!».

Цей прапор підніметься над кримським небом як символ того, що наша боротьба продовжується. І ми не зупинимося, поки Крим не повернеться до українського дому, а російський агресор не заплатить високу ціну за окупацію півострова.

Цього року День кримськотатарського прапора особливий. Рівно тридцять років тому продовжив працювати Перший Курултай після довгої перерви, пов’язаної російсько-більшовистським терором проти кримськотатарського народу. Тоді ж був поновлений і кримськотатарський прапор.

За ці роки золота тамга на блакитному стязі стала синонімом боротьби, незламності, вірності та любові до рідної землі. Символом, який об’єднав українців різних національностей довкола цінностей свободи і права мирно жити у власному домі, в українському Криму.

Наша єдність, твердість і непохитність наближають день, коли кримськотатарський прапор знову замайорить поруч з українським у звільненому від агресора Криму. Інакше не може й бути, адже Крим – це Україна!

 

 

 

 

Автор