У Росії згорів ракетний комплекс «Рубіж» (відео)

У Росії згорів береговий ракетний комплекс «Рубіж». Про це інформує Мілітарний з посиланням на місцеві ЗМІ.

Повідомляється, що інцидент стався 16 червня у російській Республіці Татарстані, внаслідок загоряння було знищено бойову машину берегового ракетного комплексу «Рубіж».

Зазначається, що скупчення військової техніки знаходилося на залізничній платформі, а сама подія сталася на станції Юдино в Татарстані.

Ешелон з ракетним комплексом слідував з окупованого Криму. Проте представники Міноборони Росії не коментують цей інцидент.

 

Однією з причин цієї події може бути електричне замикання. Постраждалих внаслідок даної події немає, але комплекс зазнав значних пошкоджень.

Повідомляється, що ракети в пускових контейнерах бойової машини були відсутні.

Нагадуємо, що у квітні, фрегат «Маршал Шапошников» ВМФ Росії, що завершив комплексну модернізацію, здійснив невдалий пуск крилатої ракети «Калибр».

Пуски крилатих ракет комплексу «Калибр» відбулись на полігонах бойової підготовки в рамках заводських випробувань корабля.

Окрім цих пусків фрегат провів артилерійські стрільби, пуски ракет по повітряним цілям, торпедами та глибинними бомбами.

 

Модернізація проводилась на базі Центра судоремонту «Дальзавод» у Владивостоці. В рамках модернізації демонтовані та наново виготовлені корпусні конструкції (заявляється про більше 40%), замінені кабельні траси (80% від загального обсягу).

У додаток до протичовнових та систем протиповітряної оборони корабель отримав крилаті ракети «Калибр-НК» та протикорабельні Х-35 «Уран», а також нові артилерійські системи та радіоелектронне озброєння.

Джерело