СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 24.05.2021

Ісламська Республіка Іран

Розвідувальні служби Ірану заарештували виконавців терористичного акту, скоєного в місті Сараван наприкінці березня. Злочинці були пов’язані з угрупованням Джеішол-Золм, що пройшло навчання за межами Ірану. Також в провінції Сістан і Белуджистан було ліквідовано терористичне угруповання, яке планувало організувати серію вибухів та інших атак на релігійних об’єктах. Мета запланованих атак – посіяти розбіжності між послідовниками різних релігій.

Республіка Ірак

На сході Іраку під час десантної операції ліквідовано чотирьох бойовиків ІДІЛ, зокрема й місцевого очільника.

Федеративна Республіка Нігерія

Лідер терористичного угруповання “Боко Харам” А. Шекау покінчив життя самогубством. Його смерть була підтверджена п’ятьма нігерійськими чиновниками, які докладно її описали. Шекау підірвав пояс смертника під час сутички з бойовиками конкуруючого угруповання “Ісламська держава” в Західній Африці (ISWAP) у штаті Борно.

Республіка Індія

13 бойовиків одного з угруповань наксалітів були ліквідовані в місті Котмен.

Ісламська Республіка Афганістан

Шість бойовиків Талібану були вбиті і ще чотири поранені після того, як ВПС Афганістану нанесли авіаудари по східній провінції Логар. Серед убитих – місцевий лідер Талібану.

Терористи обстріляли пакистанський військовий пост з афганського боку кордону в районі Північний Вазиристан провінції Хайбер-Пахтунхва. Внаслідок перестрілки убитий один солдат.

Сирійська Арабська Республіка

Спецназ Туреччини ліквідував шість терористів YPG на півночі Сирії.

Джерело

Автор