Стало відомо, скільки громадян України мають посвідки на проживання в Польщі

Дійсні посвідки на проживання у Республіці Польща мають понад 483 тис. іноземців, найбільше (понад 265 тис.) є громадянами України. Про це повідомив речник Управління у справах іноземців Якуб Дудзяк, повідомляє Новинарня з посиланням на “Польське радіо”.

За даними відомства, найбільшими групами, що мають дійсні посвідки на проживання у Польщі, є громадяни України (265,3 тис), Білорусі (31,5 тис.) та Німеччини (20 тисяч).

Далі опинилися громадяни Росії – 12,7 тис. осіб, В’єтнаму – 10,6 тис., Індії – 10,4 тис., Грузії – 8,6 тис., Італії – 8,5 тис. та Китаю – 6,7 тис.

Абсолютна більшість іноземців мають дозволи на тимчасове проживання – це вже майже 300 тис. осіб.

Приблизно 85 тис. іноземців мають посвідки на постійне перебування. Зареєстроване проживання у Польщі мають також 80 тис. громадян країн Європейського Союзу.

За словами Дудзяка, найчастіше у Польщі оселяються молоді люди. Майже 275 тис. іноземців із дійсними дозволами на перебування – це особи віком 20-39 років.

Найбільше іноземців вибирає для проживання Мазовєцьке, Малопольське, Великопольське та Нижньосілезьке воєводства, а найменше – Свентокшиське.

Джерело

Автор