Хто насмілиться бути проти Міністерства хліба чи щастя?

Володимир Омелян

У ті часи, коли Зеленський ще був новим обличчям, його перша команда фонтанувала новими ідеями державного управління, втім зберігаючи зовнішній пієтет до західних принципів і цінностей.

Тоді виникали ідеї об’єднання необ‘єднуваних міністерств (потім їх так само успішно роз’єднали), декларувалися концепції панєвропейських водних шляхів, зовнішнього управління Дойчебану, росту ВВП на 40%, міністерства щастя (пам’ятаєте останній YES, де ЩАСТЯ було лейтмотивом?).

Виходячи з наміру Володимира Олександровича під час своєї підсумкової прес-конференції за два роки бездіяльності дати старт президентським перегонам, пропоную повернутися до ідеї створення міністерств за важливими для президента напрямками:

– міністерство хліба і гречки,
– міністерство тарифів,
– міністерство зарплат і пенсій,
– міністерство поміркованих перемог і світових рекордів,
– міністерство боротьби з пандеміями і всілякими проблемами,
– міністерство наркотиків,
– міністерство справедливості та покарань,
– міністерство миру,
– міністерство доріг і мостів,
– міністерство телебачення та інтернету,
– міністерство космодромів, державних авіакомпаній, нових курортних міст і інших великих проектів,
– міністерство Гіперлупу (бажано, але я не наполягаю 😉 ),
– суперміністерство щастя і спокою,
– служба розваг і видовищ,
– служба пального і газу,
– агентство електричок,
– тур-агентство відпочинку,
– департамент дворічної освіти і дитячих садочків.

Окремо слід ввести посаду віце-прем’єр-міністра-хранителя рейтингу і популярності, а також прем’єр-міністра по боротьбі зі схемами і потоками.

РНБОУ можна підпорядкувати прокуратуру, пенітенціарну службу і судову гілку влади. Зранку провели робоче засідання – ввечері вже звинувачений сидить, а його майно передане на відповідальне зберігання Єрмаку або Шефіру.

Результату від цього буде традиційно нуль, зате мінімум рік паузи і подальшого бардаку гарантовано.

Та й хто осмілиться бути проти хліба чи щастя?

Бо набір – за два роки мінус один олігарх, ми змінили декілька урядів і міністрів з власної команди, санкції РНБОУ, чемпіони світу по боротьбі з усім – слабенький і виглядає на продуктовий набір пісного борщу.

Я вже навіть не нагадую, що на початку квітня Президент оголосив хрестовий похід проти контрабандистів і зазначив, що через них щорічні втрати бюджету сягають 300 млрд грн. Спеціально перевірив, через місяць, на початку травня в державний бюджет від митниці НЕ надійшло додатково 25 млрд грн.

Проблема з піаром, що якщо нічого піарити – то піарити нічого. І це вже розуміють понад мільйон безробітних українців за останні два роки, кожен, хто отримує удвічі вищий чек за тарифи, ті, які спостерігають ціни в магазинах і на АЗС.

Тому – тільки бардак і хаос. Кожен день безладу для усіх генерує 1-3 млрд грн тіньових «доходів» для декількох утаємничених осіб.

А там можна і на другий термін переобратися. Або перший отримати.

 

Комікс © Toucan Toons