Зради і перемоги тижня. 23 – 29 квітня 2021 р.

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

🔽🔼Щоразу по п’ятницях (по можливості) – #зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 23 – 29 квітня 2021 р.

👎ЗРАДА

❌Влітку 2021 року вартість природного газу більш ніж удвічі перевищуватиме цінові мінімуми минулого літа. Очікується, що тарифи на ЖКП також зростатимуть. Про це йдеться в “Інфляційному звіті” Національного банку України (квітень 2021 року). Газопостачальна компанія “Нафтогаз України” опублікувала свій річний тариф на газ. З урахуванням цінових пропозицій інших постачальників ціни на газ зростуть вже з травня 2021 року.

❌Проти карантину в Миколаєві протестували представники малого бізнесу. Мітингувальники навіть увірвалися до міської ради, щоб зустрітися з мером Олександром Сенкевичем.

❌Андрія Коболєва звільнили з посади голови НАК “Нафтогаз України”. На цю посаду призначають виконувача обов’язків міністра енергетики Юрія Вітренка. На Заході розкритикували рішення Кабінету міністрів України про звільнення Андрія Коболєва з посади голови правління НАК “Нафтогаз”. На Заході стурбовані, що уряд не врахував волю Наглядової ради.

❌Центральна виборча комісія зареєструвала народним депутатом України Андрія Аксьонова. Аксьонов відомий як організатор «місцевого референдуму» терористичної організації “ДНР”.

❌В Україні виявили 9590 нових випадків коронавірусу за добу. Смертність склала 441 особа за добу.

❌Скандальний депутат від партії “Опозиційна платформа – за життя” Ілля Кива захистив дисертацію і став кандидатом наук з державного управління. Відео з захисту потрапило в мережу і викликало бурхливу реакцію українців. Деяких громадян не на жарт розгнівало присудження Ківі наукового ступеню.

❌Державне бюро розслідувань проводить обшуки в ряді вітчизняних підприємств. Зокрема, слідчі дії проводяться на ЗАТ “Завод” Кузня на Рибальському” та підрозділах ВАТ “АК “Богдан Моторс”. На заводі “Кузня на Рибальському” заявили, що “системні незаконні дії влади ставлять підприємство на межу зупинки”.

👍ПЕРЕМОГА

✅Індекс світових цін на товари українського експорту (ЕСРІ) на початок 2021 року досягнув максимального рівня за останні майже вісім років. Рівень цін значно перевищив очікування.

✅Підозрюваний Андрій Кунавін уклав угоду зі слідством. Служба безпеки України називала його куратором так званого “розвідувального управління ДНР”.

✅Співробітники Львівського прикордонного загону виявили 66 кілограмів бурштину в мікроавтобусі, що прямував до Польщі. Це найбільша партія бурштину, виявлена в цьому на ділянці загону.

✅Ігор Гладковський сам приїхав до України і прийшов до Спеціалізованої антикорупційну прокуратуру. Там йому вручили обвинувальний акт. Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) направили до суду обвинувальний акт щодо Ігоря Гладковського. Йому інкримінують отримання 950 тисяч гривень неправомірної вигоди у справі про розкрадання в “Укроборонпромі”.

✅Нацрада з питань телебачення та радіомовлення зафіксувала порушення вимог українського законодавства телеканалом “НАШ”. У зв’язку з цим були призначені два попередження та два штрафи на суму понад 200 тисяч гривень.

✅У Києві з 1 травня послаблюють карантинні обмеження через коронавірус.

✅У Луганській області правоохоронці запобігли вчиненню теракту проти українських військових. Терористи хотіли розпилити хлор у місці дислокації підрозділу Збройних сил України.

🙋🏻‍♂️Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.