Великоднє привітання родини Порошенків (фото, відео)

Петро Порошенко

Цього року святкуємо з особливою надією. Щоб Христос, що подолав смерть, дарував Україні милість подолати випробування, які стоять перед Україною, щоб кожен українець отримав Боже благословення і Божий захист.

Молимося, щоб Україна подолала пандемію. Молимося, щоб ворог пішов з нашої землі.
Ми молимося і дякуємо нашим воїнам, нашим лікарям і усім медпрацівникам, які щоденною працею рятують життя українців.

Свято Світлого Воскресіння Христового є найоптимістичнішим святом, яке надихає на віру у нашу спільну перемогу.

Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

* * *

Ми часто не помічаємо важливого у буденних речах. Поки Росія не почала війну, ми не відчували ціни миру. Поки не поширилася пандемія, побажання здоров’я лунали, неначе потерті слова. Навіть Великдень часто-густо зводять до яєць, «паски і ковбаски». Багато хто втрачає віру. У своїх ближніх. У майбутнє країни. В самих себе.

Та якби воїн не вірив у перемогу, чи зміг би він протистояти агресору? Якби лікар не вірив, що вирве пацієнта з обіймів хвороби, чи стало б йому духу знову й знову заходити до палати? Якби ми всі не мали віри в себе, чи побачили б ми, як наші знання, хист і мрії втілюються у добрі справи для інших?

Не гріх комусь надто довіритись, поклавшись на порожні і нещирі обіцянки. А от зневіра – то справжній гріх. Сказано у Писанні: по вірі вашій воздасться вам. Ми все зможемо. Це залежить лише від нас, від нашої віри. У власні сили, в Україну, в Господа Бога.

Ми прийшли до Свята Свят через випробування. Через війну і пандемію. Через негаразди і несправедливості. Не піддалися на шантаж агресора і не панікували через ковід. Ми чесно працювали, допомагали лікарям, хворим і соціально незахищеним.

Як християни віримо, що Господь вказав нам дорогу до спасіння. Як українці, знаємо, що ця дорога пролягає через любов до свого народу, готовність захищати рідну країну і разом творити її майбутнє.

Вітаю усіх українців, для кого Великдень справді Великий День. Все у нас буде добре. Обов’язково!

Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

 

Великоднє богослужіння Православної Церкви України у Свято-Михайлівському Золотоверхому кафедральному соборі: