США планують озброїти Україну ППО, ПКР та ПТРК у разі наступу РФ – WSJ (фото)

Адміністрація президента США готує плани реакції на ймовірну агресію росіян. Вони включають поставки зброї Україні та нові економічні санкції проти РФ. Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на Wall Street Journal.

Працівники адміністрації Байдена підготували пропозиції, які передбачають озброєння України засобами протиповітряної оборони, протикорабельною та протитанковою зброєю. Поки що ці проекти рішень не лягли на стіл Джо Байдена.

WSJ опублікував нові супутникові знімки військових аеродромів та польових таборів росіян на кордоні з Україною та в окупованому Криму. Знімки надала компанія Maxar Technologies, яка співпрацює з американським урядом. Керівник компанії Ден Яблонскі сказав, що оприлюднює фото не на прохання уряду, а з власної ініціативи заради прозорості подій в регіоні.

На фото видно, що в Криму перекинули додаткові сили, зокрема підрозділи ВДВ та літаки Су-30. Також зафіксовані мотострілецькі та бронетанкові підрозділи, штурмові вертольоти, димогенератори, розвідувальні безпілотники, глушильне обладнання та військовий госпіталь.

“Вони належним чином розгорнули різні елементи повітряних сил, які були б необхідні для встановлення повітряної переваги над полем бою та безпосередньої підтримки сухопутних військ”, – оцінив фото Філіп Брідлов, генерал ВПС США у відставці.

Генерал Брідлов сказав, що фотографії вказують на те, що російські підрозділи не готові негайно нанести удар, але заявив, що Москва має безліч варіантів для військових дій.

За підрахунками американських чиновників, в Криму та поблизу України зараз перебуває 80 000 росіян. Це майже вдвічі перевищує розміщення там російських військ приблизно чотири тижні тому, пише WSJ.

За словами одного американського військового чиновника, в даний час до складу російських сил входять 48 батальйонно-тактичних груп.

Однак американська розвідка ще не помітила всіх можливостей логістики та допоміжних підрозділів, які потрібні для серйозного вторгнення, зокрема не видно розгортання складів боєприпасів.

Фото на заставці:

Джерело