Конвеєр добра знову працює! (фото, відео)

Петро Порошенко

Як і рік тому, ми там, де найважче. З лікарями, хворими на ковід, з нашими воїнами.

Офіс «Європейської Солідарності», активісти «Справи Громад», волонтери знову розгорнули конвеєр: ми збираємо понад 10 тисяч продуктових наборів для людей, які під час пандемії опинилися у зоні ризику.

Ця вкрай потрібна допомога надійде в різні регіони країни: від Львова до Дніпра, від Харкова до Одеси, від Ужгорода до Чернігова, від Вінниці до Києва та Київської області. Зараз перші дві тисячі наборів підуть до Одеси і Львова, наступної неділі це вже буде п’ять тисяч.

Коли країні важко, дуже важливо об’єднатися, щоб не дати нікому втратити надію. Щиро вдячний благодійникам за ваш внесок і вашу підтримку!

* * *

Коли країні важко, коли українці потребують допомоги, дуже важливо об’єднатися. Так, як це зробила Європейська Солідарність, активісти ГО Справа Громад та благодійники.

Дванадцять областей і Київ опинилися в «червоній» зоні. Це означає, що десятки тисяч людей знаходяться в умовах, коли не можуть придбати найнеобхідніше.

Сьогодні в офісі «Європейської Солідарності» панувала особлива атмосфера: усі завзято працювали, бо знали, для кого це роблять. Ми спакували перші дві тисячі продуктових наборів для людей у зоні ризику, які залишилися сам-на-сам з пандемією. Усього ми плануємо зібрати понад 10 тисяч наборів, які будуть доставлені у різні куточки України.

Ми, українці, коли об’єднуємося, можемо протистояти і агресору, і пандемії. Вірю, разом – переможемо!

* * *

Лідія Немлій (позивний Мишка) — мій особистий друг та, мабуть, наймолодша волонтерка в Україні. З шести років дівчинка допомагає армії. У Ліди золоті руки, вона чудово малює. А зараз почала робити ще й аутентичні українські ляльки-обереги.

Нам з Мариною надзвичайно приємно отримати у подарунок такий чудовий оберіг на щастя. Ще раз переконався, що творити добро можна у будь-якому віці: і в шість років, і в тридцять шість, і в шістдесят.


ГО Справа Громад

Справа Громад розгортає конвеєр, щоб підтримати продуктами людей, які опинилися в карантинній пастці.

Фізичну працю візьме на себе жменька наших активістів. Але усім нам, як і раніше, потрібні кошти на закупівлю продуктів.

Знову частину коштів вкладає фонд Петра Порошенка.

Ми зможемо простягнути руку допомоги. Ми зробимо це разом.

Реквізити для допомоги:

Номер картки: 5169 3305 2043 6350

Реквізити
Найменування отримувача:
ГО СОЛIДАРНА СПРАВА ГРОМАД
IBAN рахунок
UA183052990000026003046205728
Код ЄДРПОУ/ІПН:
42992954
Назва банку: АТ КБ “ПРИВАТБАНК”
Призначення платежу: благодійна безповоротна допомога на користь ГО від ПІБ

* * *

We will rock ALL… again.

Якби вони вчасно провели масоване тестування…
Якби вони вчасно закупили вакцини і пояснили суспільству, що це захист…
Якби вони не вбивали бізнес три рази на рік (не забороняли гуляти парками минулої весни при 4-х сотнях хворих на всю країну), а запроваджували карантин розумно…
Якби вони продумали механізм підтримки підприємців і незахищених верств…
Тоді зараз би не довелось закривати всю країну. Але вони проср. провалили все.

Рік тому Справа Громад розгорнула благодійний конвеєр, щоб підтримати продуктами людей, які опинилися в карантинній пастці. Люди з групи ризику старшого віку, люди обмежені в русі, самотні – ті, кому набір простих продуктів – це питання виживання. Хтось із них зараз знову потребує допомоги.

Справа Громад розгортає конвеєр. Ми не можемо зробити його велелюдним, як минулої весни – загроза заразитися зараз в сотні разів більша.  Спершу збираємо Київ.


Гліб Бабіч

“Step by step, або Поганий привід для піару.

Крок за кроком. Точніше, step by step, згідно старому доброму англійському року, що грає на тлі. А за ним буде знов щось типу “Лента за лентою”, що теж вкладається в спільний ритм.

Ми робимо те, що маємо робити. Ось уже другий рік, тому що з усім цим стало тільки гірше. І ця допомога ще більше потрібна.

Конвеєр наповнює ящики одиниця за одиницею. За борошном – цукор, за цукром – крупа, за цією крупою – ще один сорт. Десь по дорозі в коробку м’яко лягає пляшка з олією. А за нею згущене молоко. М’яке “тук” об її бік – і поруч стає банка-сестра, але вже з тушонкою. І все це просувається, просувається до кінця “стрічки”, щоб дійти до “десерту”. І слідом за печивом (рошенівським, ага) коробку з тріском обіймає скотч. Піддон – навантажена рохла – погрузка – і я перевалюю через металевий парканчик черговий набір, прямо в руки Олександра Погребиського. І далі коробка йде по ланцюжку з рук в жерло величезної фури.

Ця фура піде до Одеси. А наступна – до Львова. А наступна ще кудись. Я вже заплутався – графік розписаний на кілька тижнів вперед.

І ось в цій конкретній фурі поїде цей конкретний набір, який я тільки що поклав в машину. А на місці їх розберуть бусики і легковики. І поїдуть за адресами.

Там подзвонять у двері. А її відкриє літня людина. Або мама з трьома дітьми. Або двері відкриють не відразу, тому що на візку по коридору швидко не поїдеш. І людині, яка відкриє двері, стане легше. Ні, не на завжди – на якийсь певний виграний період часу. Але те, що у нього залишиться на довше, – це відчуття того, що він не сам. Що він комусь потрібен. З цим простіше жити. І куди більше шансів не здатися всій цій халепі.

Любі ті, хто говорить “Фууу. Та кому потрібні ці нещасні набори? Що там тих продуктів?”, шановні, я радий, що у вас все добре. Повідомляю, що ви скаженієте з жиру та давно не зазирали в реальне життя. Їм це потрібно. Їх це рятує. Не дає всьому цьому трешу загнати їх в кут остаточно.

А ще нам говорять абсолютно справедливі речі типу «Та що ви знову з цими наборами? Це “не злетить”. Ви це вже робили, і нікого цим не здивуєте. Придумайте щось нове й оригінальне. Який ідіот у вас відповідає за піар?».

Блін, ви смішні. Звичайно, у нас все абсолютно гуд з креативом. І, в принципі, немає проблем “придумати” все, що завгодно. Ну, типу, роздавати безкоштовні поради “як треба робити”, граючи на гітарі та стоячи на голові. Весело і ефектно. “Злетить” стовідсотково. У нас навколо скрізь вже так.

Але ми робимо одну і ту ж справу. Step by step. Просто тому, що це потрібно було раніше і це потрібно зараз. Просто тому, що це у нас така традиція. Цікаво це з точки зору “політичного рейтингу або грає в нуль чи мінус” – нам по цимбалах.

Ми робимо те, що повинні робити. Тому що це потрібно конкретним людям. Що можемо, робимо. Разом. У нас вже традиція така. У нас країна така. Просто частці її трохи задурили голову.

І те, що Марина і Петро Порошенки (завжди разом) приходять і працюють з нами, – теж традиція. Так, і вони теж розуміють, що цим уже нікого не здивуєш. Хоч сто камер тебе будуть знімати. Так, вони теж розуміють, що “не злетить” у порівнянні з… (потрібну пораду підставити). І все одно кожен раз приходять і працюють. Тому що, вибачте, так треба. І я їх за це поважаю – без “але” і “мімімі”.

Тому що, якщо ми робимо щось разом, кожен вносить свою лепту. Те, що можливо. В нас так прийнято. А що у нас не прийнято – так це озиратися на те, що і хто про нас скаже в черговий раз.

А паралельно Антоніна Бузіло працює крутіше комп’ютера на піку майнінгу біткойнів. Тільки тут немає біткойнів. Тут потрібно вирішити, що раніше замовити – чергових п’ять тисяч і коробок або проплатити тушонку. Яку нам спеціально під замовлення з особливими вимогами до якості та наповнення крутять десь у цеху.

А для цього треба врахувати три джерела.

Перший – це рахунок ГО Справа Громад, тобто наші з вами гроші, якими ми його наповнюємо своїми благодійними внесками. Там все полічено до гривні, тому що головне оперативне джерело Тоніних термінових рішень. Від транспорту і згущеного молока – до скотча і пакетиків, в які завертають (для надійності) борошно і цукор.

Другий – це рахунок, на який приходять гроші від територіальних організацій Європейської Солідарності. Ви ж, правда, чуєте про цей збір тільки зараз і від мене? Тому що там, на місцях, партія збирає кошти тихо і без помпи. Тому що допомога піде і в їх регіон. На цьому рахунку все міряється вже не в гривнях. В “наборах”. Так і пишуть – ми вам відправили стільки-то “наборів” (хоча це поки що тільки гроші).

Третій – Фонд Порошенка. Тут взагалі просто. Там міряють в тоннах. Ось стільки-то тонн, а розподіл – вже ваша справа.

Так і рухаємося вперед. Крок за кроком. Step by step. Під старий англійський і найкращий український рок.

І десь дзвонять ще в одні двері. І ще в одні. І якщо ви не розумієте, навіщо це робиться, якщо шукаєте друге дно і «скриті сенси», мені вже не вдасться вам нічого пояснити. Я буду продовжувати бути з тими, хто розуміє. І я їм всім вдячний. Я всім вам вдячний. Я звик воювати серед своїх. Дякую вам, що у мене є це відчуття навіть тут.

Просто продовжуємо. Крок за кроком. Step by step.
Разом.

УВАГА! Мабуть для зручності громадських організацій Приват встановив ліміт на надходження грошей з інших банків на картку. Так що, якщо ваші гроші не проходять, вам потрібно перейти до «платежів» на «платежі на довільні реквізити» і там тре буде ввести IBAN – і все спрацює.
IBAN рахунок
UA183052990000026003046205728
Код ЄДРПОУ/ІПН:
42992954
Назва банку: АТ КБ “ПРИВАТБАНК”
Призначення платежу: благодійна безповоротна допомога на користь ГО від ПІБ

Номер рахунку для безготівкових платежів – UA183052990000026003046205728
код ЄДРПОУ/ІПН 42992954
Найменування отримувача: ГО СОЛIДАРНА СПРАВА ГРОМАД
Призначення платежу: благодійна безповоротня допомога на користь ГО від ПІБ

А якщо ви допоможете ще й інформаційно, тобто «вподобання – «+» в коментарі – репост, то теж «змастите» наш конвеєр, ага.

Step by step


Віталій Гайдукевич

Мусимо зізнатися в скоєному. Так, захопили. Перетворили на фасувальний цех із елементами гуртовні.

Займаємося злісним (іноді досить ржачним) розвантаженням\завантаженням. Словом, “Справа Громад” – прічіняєм добро. Пакуємо і доставляємо “під ключ”. Шукаємо спільників для фінансових операцій (закупівля речовин-постачальників білків, жирів та вуглеводів). Прічінять добро разом із нами можна дистанційно – пожертвувати гроші тут:

Приватанк
5169 3305 2043 6350
Найменування отримувача: ГО СОЛIДАРНА СПРАВА ГРОМАД
Призначення платежу: благодійна безповоротня допомога на користь ГО від ПІБ
або
Номер рахунку UA183052990000026003046205728
код ЄДРПОУ/ІПН 42992954
Найменування отримувача: ГО СОЛIДАРНА СПРАВА ГРОМАД
Призначення платежу: благодійна безповоротня допомога на користь ГО від ПІБ

P.S. Пильні громадяни змогли виявити, що до громадського угрупування СГ причетні неодноразово застукані на благодійності активісти-рецидивісти (на фото): Юрій Бірюков (він же “Сєргєіч”), Antonina Buzilo (вона ж “Тоня”), Олексій Петров (він же “Кот”).

 

Невипадкові свідки зафіксували момент захоплення офісу:

* * *

Конвеєр 2.0, сезон весна 2021, ч.1.

Ми це зробили. Ви цьому допомогли. Перші 2 тисячі коробок допомоги виїхали до адресатів. Готові вислуховувати від ховрахів, що “так вибори не виграти”, “ой зачєм етат піар” – балакайте. А ГО Справа Громад, з понеділка знову закуповує тони продуктів, щоби наступного тижня знову відбулася картинка, яку Ви бачите.

Великий конвеєрний стрім:

 

 

Автор