Зради і перемоги тижня. 9 – 15 квітня 2021 р.

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

🔽🔼Щоразу по п’ятницях (по можливості) – #зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 9 – 15 квітня 2021 р.

👎ЗРАДА

❌Президент Молдови Мая Санду розповіла, що хоче обговорити з українським президентом Володимиром Зеленським викрадення екс-судді Миколи Чауса. За її словами, молдовська сторона вже намагалася зв’язатися з Києвом – безуспішно. В самій Молдові президента Санду вже звинувачують у сприянні викрадення. Міністерство закордонних справ Молдови просить зняти імунітет з військового аташе українського посольства.

❌Реальний валовий внутрішній продукт (ВВП) України в січні-лютому 2021 року, за оцінкою, скоротився на 2,8%.

❌Наглядова рада “Укрзалізниці” погіршує фінансовий стан компанії і підриває нацбезпеку країни. При збитках УЗ у понад 10 мільярдів члени наглядової ради УЗ користуються корпоративними картками по 500 тисяч гривень в місяць. Не враховуючи зарплатень.

❌В Україні повільно знижується кількість госпіталізації нових хворих на COVID-19. При цьому наповненість ліжок з апаратами штучної вентиляції легень продовжує зростати. Мер столиці Віталій Кличко заявив, що заповненість COVID-ліжок у комунальних медичних закладах Києва складає 71%.

❌В Україні подорожчали продукти харчування. Окремі позиції – на 30% порівняно з груднем 2020 р.

❌У Донецькій області через розрив трубопроводу аварійно зупинений водогін. Скорочено постачання до 5 міст області.

❌Робітники Харківського авіаційного заводу сьогодні вранці вийшли на мітинг з вимогою погасити заборгованості по зарплаті. Протестувальники перекрили Білгородське шосе та вулицю Дерев’янка.

👍ПЕРЕМОГА

✅Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила справу “Роттердам+”. Рішенню прокурора САП передувало відразу три рішення Вищого антикорупційного суду про законність і обґрунтованість дій цього прокурора.

✅Компанія ДТЕК завершила монтаж першої в Україні промислової системи накопичення енергії (СНЕ) потужністю 1 МВт і ємністю 2.25 МВт⋅год і перейшла до етапу пусконалагоджувальних робіт.

✅Херсонський міський суд заарештував яхту українського народного депутата Віктора Медведчука. Вона заарештована за порушення порядку в’їзду і виїзду з окупованого Криму. Також на Трухановому острові у Києві прокуратура і поліція прийшла з оглядом на територію охоронної фірми “Шторм”, яка належить соратнику нардепа від “Опозиційної платформи – За життя” Віктора Медведчука. Огляд проводиться в рамках кримінальної справи про самозахоплення.

✅Активіста Сергія Стерненка випустили з-під варти. Обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

✅Контрольно-дисциплінарний комітет Української асоціації футболу довічно заборонив грати 26 українським футболістам. Вони виступали у складі збірних команд так званих “ЛНР” та “ДНР”.

✅Місто Хмельницький виграло престижну нагороду The 2021 Europe Prize. Її присуджує Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) місту, що найактивніше “просуває” європейські цінності.

✅Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який прирівнює цифрові паспорти (е-паспорти) до паперових. Серед переваг цього документа відзначені захищеність від підробки і зручність використання.

🙋🏻‍♂️Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор