Ми маємо допомогти «нулю»

Гліб Бабіч

Важливий пост допомоги “нулю”.

День народження сьогодні у мене. Ні, в паспорті у мене написано 2 березня. Але у багатьох завдяки війні в цій графі можна записати ще трошки днів народжень. Один з моїх принесла ось ця залізяка на першому фото.

Зазвичай, це штатний день. Ти просто випадково залишаєшся живий. Або спеціально. 🙂  Це прикольно, звичайно. І потім дзвониш тим, з ким у тебе він тепер спільний (так буває), і такий – “З Днем народження, бро!” І ви разом іржете. Так має бути.

Але мені дуже, ДУЖЕ хочеться, щоб таких днів народжень у хлопців на фронті було якомога менше. Тому що не завжди все закінчується добре.

Ось на другій фотці каска хлопчика. По ньому з побратимом теж ПТУР прилетів. Виглядає страшно, але він живий. Не питайте – як. Сам дивуюся. І побратим теж живий. Дві контузії.

Все б весело. Якби не було тих, кому такий день дописують до дня народження через рисочку. Днем смерті.

Можна співчувати, ставити гіфки з ангелами та писати “молимося за вас” і “повертайтеся живими”. Це називається моральною підтримкою. А можна зробити так, щоб звести до мінімуму їх ризик, і щоб не трапилося нових “днів народжень”. І особливо днів поранень або смерті. Просто допомогти їм реально.

Ми зараз з Serg Marco і групою натхненних фахівців завдяки вашій допомозі вже поставили систему на одній з найнебезпечніших ділянок фронту. Це потужні камери, комп’ютери і купа необхідного обладнання. Разом з допомогою нашим снайперам це склало аж 253 тисячі гривень.

І зробили ми це там, де прямо в день нашої роботи загинув ще один боєць. Там, де посилено працюють ворожі снайпери, а відморозки з “того боку” стріляють у нашу сторону всім, що є під руками. Включаючи такі кумедні залізяки як на фото.

Ця система дозволяє уважно стежити за дією ворога, не піддаючи себе ризику отримати кулю снайпера або щось більш важке. Принаймні знижує ймовірність цього багаторазово.

Але ми зробили тільки частину роботи. І ми зобов’язані її закінчити. Але у кожного з вас є щаслива можливість приєднатися до нас. І допомогти. Не тільки морально.

Щоб наші не вмирали, і їх не везли скаліченими до шпиталів. А ворог щоб вмирав. Тому що їх сюди ніхто не кликав. Тому що пора додому, в росію. Горілки тут не наллють. Тільки за упокій. І тоді буде як на третій фотографії.

Загалом, ви знаєте, що робити. Реквізити нижче. Якщо залишите “+” в коментарях і зробите репост, у нас все вийде швидше. Вважайте, що заодно ви привітали мене з Днем Народження.

Картка Приват 5363 5423 0898 4013 – Карпюк Александр
Биткоин кошелек 1KbiWLu1JPoMmw2DE7fkSEz79WjT2MZ4pK
Paypal eugene.s.bondar@gmail.com

І користуючись нагодою, передаю привіт тим, у кого зі мною сьогодні спільний день народження. І залізяка на першому фото – щось на зразок свічки на святковому торті 🎂

Дмитро Бархатов, Олександр Погребиський, Апач Ржевский, Нікіта Шандиба – с днюхой, брати! Ми везучі недоліки. 😆 Барик, окрема от всіх нас подяка, за вчасну любов до різкого гальмування.

А звіти про зроблене дивіться у Serg Marco. Він їх викладає регулярно.

Фото © Facebook автора та Serg Marco