Щеплення від популізму

Валерій Прозапас

Складається враження, що вакцинацію населення ніхто і не збирався проводити. Тепер вже очевидно, як з самого початку гучні заяви та бравурні медійні звіти не відповідали справжнім діям “майстрів спорту”.

Судіть самі.

Вони говорили, що “Україна має отримати вакцину однією з перших”, але для цього і не думали укладати контракти та вносити передплату.
Розповідали про “унікальну українську вакцину”, а фінансували так зване “велике будівництво”.
Взагалі мільярди антиковідного фонду пішли куди завгодно тільки не на потреби медицини, включно з організацією її спроможностей вакцинувати мільйони людей.
Дивні конвульсії з закупівель індійської та китайської вакцин закінчилися поставками кількасот тисяч доз для 1,5% населення, навіть по всім обсягам наявних контрактів їх буде максимум для 5%.
Одночасно замість інформаційної кампанії щодо вакцинації йшла її системна дискредитація мутними схематозами закупівель, засекречуванням ціни та поставок, обсміюванням в “юмористичних” шоу, дикими звинуваченнями опозиції та от тепер обговорюванням президентом цієї надскладної проблеми … зі спортсменом-кандидатом від “слуг” (на фото).

Факт залишається фактом: і вакцини фізично немає, і 2/3 населення вже не хоче прищеплюватись – мільярди зекономлено на більш потрібні речі, на які саме, здогадатися не важко, “слуги” продовжують “барахлитися”, а особливо їхні акціонери.

Висновок може бути лише один – замість боротьби з епідемією на ній тупо заробили і заробляють, традиційно розвівши народ черговими інформаційними маніпуляціями.

Але найгірше – відсутність запиту на відновлення справедливості та притягнення до відповідальності конструкторів чергової афери влади за смерті тисяч людей, бо епідемія сліпоти українців виявилася набагато страшнішою за ковід.


Іван Виговський

Виправляйте, якщо не правий.

– Антитіла, сформовані вакциною, діють від 6 до 9 місяців.
– Для досягнення колективного імунітету необхідно вакцинувати в цей період до 70% населення.
– Тобто протягом 6 місяців необхідно вакцинувати близько 30 мільйонів українців, або 5 мільйонів на місяць (із розрахунку на 6 місяців).
– Сьогодні темпи вакцинації не перевищують 200 тисяч на місяць, або 4% від мінімально необхідної кількості.
– Вакцини в достатній кількості немає.
– Ні про який колективний імунітет мова не йде.

Висновок: зелена влада не збиралась і не збирається боротись із коронавірусом.
Чому?
Тому, що піпл і так хаває: радісно аплодує “дверям Геращенка” чи новим справам проти Порошенка.
Прогноз невтішний – насильно нікого не зробиш щасливим (доведено), насильно нікого не зробиш розумним (доведено).

 

Фото © сайт ОПУ

Автор