Чергова партія кисневих концентраторів від Порошенка та волонтерів відправлена в українські лікарні (фото, відео)

Петро Порошенко

Рік тому весь світ виявився не готовим до страшної біди — пандемії, яка вже забрала життя сотень тисяч, якщо не мільйонів людей. Але за цей рік світ пройшов величезну дистанцію: у всіх цивілізованих країнах вибудувана глибоко ешелонована оборона, яка здатна дати відсіч і через тести, і через вакцини, і через захист лікарів, і через новітнє обладнання, і через ліжка, облаштовані киснем, і через багато-багато інших речей.

І лише, на жаль, в Україні, незважаючи на бравурні заяви про чемпіонство у боротьбі з коронавірусом, провакцинована повністю лише одна людина. 10-15 тисяч кожного дня захворює. Держава безпорадна, влада безпорадна, міністр, прем’єр, президент Зеленський — безпорадні.

Сьогодні я і вся наша команда, як і рік тому, як і пів року тому кажемо і стверджуємо: ми не можемо бути байдужими. Так як у 2014-му ми не були байдужими і влилися в рух волонтерів і добровольців. Так як рік тому ми робили все можливе для того, щоби привезти як у 2014 році бронежилети, так зараз це були захисні костюми, апарати ШВЛ, апарати найсучаснішої цифрової ренгенівської діагностики. Бо сьогодні ті, хто госпіталізований, а їх 4-5 тисяч за добу, просто потребують право дихати.

З офісу Європейської Солідарності ми передаємо чергову партію кисневих концентраторів. Дуже сподіваємося, що вони вже з завтрашнього дня почнуть рятувати життя людей.

Ми пропонували владі: зберіть РНБО, імплементуйте наш Антиковідний план, врешті-решт завезіть вакцини. Бо сьогодні, коли ви намагаєтеся зробити дискусію – чи потрібне вакцинування, чи ні. Скажіть людям правду — у вас немає вакцин.

Дорогі українці, ми маємо об’єднатися, ми маємо бути разом, ми маємо допомагати один одному, як це робили ми ці 7 років. І ми точно переможемо!

Слава Україні!


Олексій Петров

Я вже не хочу згадувати все, що повністю провалила ЗЕлена влада. Остогидло. Хоча можна згадати провалене тестування або забезпечення киснем лікарняних місць. І можна спитати: «Ну і де ваші мільйони доз вакцин, які Україна мала отримати серед перших?»… Тільки знов, окрім белькотіння, нічого не почуємо. Нехай. Бог їм суддя.

Я про справи, а не про порожні обіцянки. Сьогодні вже вкотре Фонд Петра Порошенка разом з ГО Справа Громад
відправили до лікарень кисневі концентратори. Тридцять апаратів. Багато це чи мало, рахуйте самі…

Допомогти проєкту «Ковток повітря»:

Найменування отримувача: ГО СОЛIДАРНА СПРАВА ГРОМАД
Номер рахунку UA183052990000026003046205728
код ЄДРПОУ/ІПН 42992954
Назва банку АТ КБ “ПРИВАТБАНК”
№ карти ПриватБанк 5169 3305 2043 6350 Отримувач ГО «Справа громад» (Голова правління – Бузіло Антоніна)
Призначення платежу: благодійна безповоротня допомога на користь ГО від ПІБ


Ще одна партія з 30 кисневих концентраторів відправлена в українські лікарні від Фонду Порошенка та волонтерів. Кожен прилад може одночасно забезпечувати кисневу підтримку для двох пацієнтів. Концентратори доставлять у Вінницьку, Донецьку, Закарпатську, Івано-Франківську, Київську, Львівську, Одеську, Рівненську, Сумську та Черкаську області.

Як відомо, Фонд Порошенка спільно з компанією Рошен і волонтерами з перших днів пандемії забезпечують медиків захисними костюмами – в лікарні передали понад 157 тисяч штук. А також 10 тисяч антивірусних окулярів, понад 50 тисяч високоякісних швейцарських ІФА-тестів Roche, профінансували закупівлю, ремонт і розхідники понад 50 апаратів ШВЛ, оплатили та відправили у регіони України понад 50 тисяч продуктових наборів для людей із вразливих категорій. Допомогу отримали близько 200 медичних закладів.

У жовтні 2020 року розпочалося вітчизняне виробництво високоякісних захисних костюмів для медпрацівників. Компанія Рошен та Фонд Порошенка профінансували виготовлення першої партії медичного одягу.

Наразі у пріоритеті Фонду Порошенка та волонтерів – закупівля кисневого обладнання для хворих на коронавірус. Більше 100 кисневих концентраторів вже передані в українські лікарні.

Загалом у Порошенка витратили на благодійну допомогу під час пандемії 120 мільйонів гривень.

Джерело