Будні антивірусних термінаторів

Helgi Sharp

Локдаун. Понеділок. Новини

➡ Вакцинація в Україні: вчора (неділя) щеплення зробили менше ніж 3 тис. жителям країни (2 715), а в Києві не зроблено жодного!

Конгеніально! Наче у коронавируса є вихідні, а кияни – антивірусні термінатори. Знову Порошенко винен?
Таблиця МОЗ нижче.

➡ Європейський Союз абсолютно не потребує російської вакцини “Спутник V” і може домогтися імунітету на всьому континенті, використовуючи виробництво вакцин у Європі.

Про це заявив єврокомісар з внутрішнього ринку Тьєррі Бретон.
Правильно. Піди потім розбери – де була вакцина, а де “Новічок”.

➡ Компанія AstraZeneca заявила, що третя фаза випробувань її вакцини проти коронавірусу показала, що препарат ефективний на 79% для запобігання зараження хворобою і на 100% для уникнення її важкої форми і госпіталізації.

Я за вакцинацію, а ви свій вибір робіть самі.

➡ На завершення про підслухане у магазині:

Чоловік (роздратовано):
– Блін, ця паніка c черговим локдауном…
Дружина:
– І не кажи. Давай на всяк випадок купимо макарони і тушонку?
Чоловік (підозріло):
– На який такий випадок?!
Дружина (боязко):
– На випадок, якщо нам захочеться макаронів з тушонкою…

Гарного тижня, бандерівці!


Джон Сміт

От і відкрився секрет успіху Ізраїлю в такій надшвидкій вакцинації: Ізраїль просто взяв і втричі переплатив ціну за дозу вакцини. Ось так все просто. Просто Нетаньяху 30 разів дзвонив гендиректору Пфайзер. В тому числі посеред ночі, о третій годині ранку.

Що робив наш відео-блогер в цей час? Катався на лижах, відпочивав, насолоджувався життям, дерибанив ковід-фонд з дружбанами.

Ціна для ЄС за дозу вакцини Пфайзер складає 18 доларів. Все дуже прозаїчно. Ізраїль для свого 9-мільйонного населення замовив партію по 47 доларів за дозу.

Що заважало кловану домовитися по 47 доларів за дозу з гендиректором Пфайзер? Та нічого. 47 доларів х 2 прийоми х 34 мільйони населення старше 18 років х 27 грн/дол = всього 86 мільярдів грн. Зовсім невеликі гроші.

Ці обизяни втрату 10% ВВП в минулому році звалюють на щасливу коронакризу, яка все рятує від їхнього дебілізму. З огляду на такі шалені збитки, 86 млрд як плата за вихід з цього жаху – сущі копійки. В одному ковід-фонді ці потвори розпиляли 60 мільярдів грн.

І вже всі забули, як на початку цієї коронакризи наркоша грозився зібрати гроші з олігархів, віддаючи їм області “в кураторство” (розграбування). От би і скинулися з бородатою бабушкою на порятунок України, як їхній дружбан Нетаньяху у Ізраїлі.

Насправді причина проста. Основне падіння ВВП, за даними їхнього ж Мінекономіки, припало на малий і середній бізнес. А саме бізнес завжди і фінансує протест проти влади. Ось і все. Їм треба добити підприємця, а держпідприємства вони і так розграбують.


Лариса Вакульницька

Тільки в Дії зареєстровано біля 300 тисяч бажаючих вакцинуватись. А щодобові реляції про кількість вакцинованих: 2-5 тисяч. Схоже, що проблема не в мільйонах антиваксів, а в черговому пройо*і влади – тепер вже по організації вакцинування.

Записатись бажаючі можуть через Дію, провакцинуватись можуть громадські діячі поза чергою і на камеру, але немає – з камерою і поза камерою – списків людей, які належать до груп ризику, і яких вакцинують в першу чергу в усьому світі: людей похилого віку і людей з інвалідністю. Хоча створити такі списки за допомогою соцбезу, зареєстрованих в спеціалізованих лікарнях, через сімейних лікарів можна.

Можна, але кому це треба, якщо вакцин-то всього півмільйона, і можна не закупати їх ще довго, художньо розвішуючи спагеті на вуха про несвідоме населення, яке не бажає вакцинуватись.

Чи є взагалі гроші в бюджеті на це?

Автор