Кожен захищає те, що йому найдорожче

Вікторія Сюмар

Є така штука, як перебір. От позачергове засідання Ради на тему розмальованого ОП – це явний перебір. Розумію, як сподобалась реакція соцмереж і захотілось «дотиснути зручну тему». Але забули одне: парламент – не колективний подоляк.

Парламент був ключовим інститутом для виходу з найбільших криз, які переживала Україна: після Помаранчевої революції; потім у 2014, коли державу і всю владу треба було перезапустити за декілька днів і щодня давати відповіді щодо захисту країни – законодавство щодо добровольців, створення Нацгвардії, люстрація, новий оборонний бюджет, розмитнення зброї і так багато всього життєво необхідного, що важко перерахувати. І що навіть не снилося «турборежиму».

Якщо хочете мою думку, то сьогодні виклики не сильно менші.

  • Загроза повномасштабної агресії нікуди не ділась: Росія в стані кризи, Путін – вбивця, і це визнав західний світ, йому нема чого втрачати і дуже треба відволікти увагу від внутрішніх проблем. А у нас зірване воєнне замовлення…
  • Заявами «найвеличнішого лідера» ми поставили під сумнів Нормандський формат, що викликало явне нерозуміння у Берліні та Парижі, і нічого не запропонували на заміну. А це означає, що у випадку серйозної ескалації ніхто Путіну не обриватиме телефон, і міжнародна підтримка України виявиться умовною;
  • На все це наклався скандал із вагнерівцями. А це означає, що без розслідування – хто злив операцію росіянам, Захід не дасть нам зброю. Бо вона так само опиниться відразу в росіян;
  • І головне – ми увійшли в реальну коронавірусну кризу. Нові штами більш заразні та провокують важчий перебіг хвороби. Хворіють вже по другому колу. Вакцини вкрай мало, і як її отримати, не розуміють навіть групи ризику. 4 групи вакцинації на весь Київ подається як успіх! Серйозно?! Коли будуть інші вакцини? Коли буде сто тисяч вакцинацій в день? (Британія робить більше 800 тисяч в день). В нас страшними темпами росте рівень госпіталізації та смертність. Умовно кажучи, 180 ковід-смертей в день – це авіакатастрофа щодня! Таких втрат ми не бачили навіть під час війни. І треба робити все, аби зменшити кількість жертв ковіду.

Для цього варто збирати позачергові засідання. Нам треба своя гвардія груп вакцинування і зрозумілі графіки. Нам вкрай важливо вакцинувати всі групи ризику. Нам критично важливо дістати вакцини.

Нам потрібна міжнародна підтримка проти ослабленої та агресивної Росії. Нам треба посилювати обороноздатність. І перезавантажувати суди, аби не було вироків по сім років за 300 грн збитків…

І це значно важливіше, аніж розписи Офісу Президента з двома розбитими шибками. Для позачергового засідання Ради – точно.


Ірина Геращенко

Щодо позачергового засідання ВР.

Офіційно звертаємося до СН негайно поставити свої підписи щодо позачергового засідання по ТСК по вагнерівцям і справі Шеремета. Зрада в найвищих кабінетах країни точно небезпечніша за графіті на стінах ОП. Хоч я і проти вандалізму, війни з будівлями, які точно не наближають нас до чесної судової реформи, але присвячувати позачергове засідання провокації на Банковій – це занадто.

Поки що лише 70 нардепів поставили підписи щодо негайного позачергового засідання по вагнерівцям, і слуг серед цих 70 – лише 1.

Також у вівторок закликаємо прийти на судилище до Ріфа, який після оголошення його вбивцею Зеленським вже 15 місяців сидить в тюрмі.


Олександр Дедюхін

Кожен захищає те, що йому найдорожче.
Кожен хвилюється за те, до чого йому не байдуже.

Слугам абсолютно байдуже на смерті наших захисників.
Слуги не переймалися розкраданням ковідного фонду.
Слуги не хвилювалися, коли Зеленський на День Незалежності топтав символи державності та тягав майже голих баб перед Святою Софією.
Слуги плювати хотіли на власні передвиборчі обіцянки.

Але коли заляпали офіс їхнього вічно переляканого боса, вони одразу ініціюють позачергову сесію ВР, на яку необхідно виділити декілька мільйонів гривень. Звісно, це їм болить, таким вони переймаюся, на цьому вони піаряться.

А можна ж було просто найняти тьотю Дусю, прибиральницю, і заощадити на цьому пару мільйонів, котрі витратити на охорону здоров’я – галузь, абсолютно занедбану ними.

UPD. Клінінгові компанії Києва готові відмити фарбу на ОПі за 12 тис. гривень (називаються суми до 80 тисяч грн по максимуму – ред.).


Марк Савчук

Депутат партии Слуга Народу Марьяна Безугла (зам. председателя комитета по нацбезопасности, обороны и разведки, на секундочку) обратилась к СБУ по поводу протестов под Администрацией Президента (хочет послушать их ответ на вопрос “Как же так получилось, что вандалы осквернили здание АП”). Про это Марьяна ХОЧЕТ послушать.

А про то как:

  • Ринат Леонидович и Коломойский шатали рынок энергетики, вогнали Энергоатом в многомиллиардные убытки – не хочет послушать;
    * Фирташ ворует газ на облгазах и угрожает забрать с собой всю базу потребителей, которая есть ТОЛЬКО у него, – не хочет послушать;
    * Венедиктова отмазала судью Вовка и Татарова и саботирует другие дела важные дела НАБУ – не хочет послушать;
    * Как Гусев разваливает Укроборонпром – не хочет послушать;
    * Про коррупционные скандалы внутри СБУ (когда один сотрудник заказывает убийство второго) – не хочет послушать.

Все это, по мнению Марьяны, не влияет на национальную безопасность. А разрисованая стена влияет.