Петро Порошенко дав інтерв’ю французькому виданню «L’Express»

Ми створили антикорупційні органи і націоналізували ПриватБанк, а зараз ситуація з корупцією погіршилась – Порошенко в інтерв’ю французькій «L’Express»

Володимир Зеленський не виявляє політичної волі для реальної боротьби з корупцією. Про це п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» заявив в інтерв’ю французькому виданню «L’Express».

«За час мого президентства ми зробили більше реформ у цій сфері, ніж за попередні 25 років. Сюди можна віднести, наприклад, створення Антикорупційного суду або націоналізацію ПриватБанку, який був театром масштабних шахрайств», – нагадав Порошенко.

Він також зауважив – замість того, щоб продовжити антикорупційні реформи, президент Зеленський робить кроки назад. «Сьогодні ситуація погіршилася: в Антикорупційного бюро зв’язані руки. Президент не виявляє політичної волі для боротьби з корупцією. Ми бачимо крок назад. Це веде до зростання невдоволення громадян країни», – констатує Петро Порошенко.

Варто зазначити, що інтерв’ю виданню «L’Express» Петро Порошенко дав до того, як стало відомо про санкції Дежрдепу США проти колишнього власника «ПриватБанку» олігарха Ігоря Коломойського.

У своїй заяві з цього приводу Петро Порошенко зауважив: «настав момент істини для Зеленського – чи продовження захисту свого бізнес-партнера, як це він робив протягом своєї каденції, чи Україна?».

«Попри те, що до влади Зеленський прийшов за тотальної підтримки олігарха Коломойського, його брудних кримінальних грошей і беззастережного сприяння медіа-імперії Коломойського, яка стала головним джерелом фейкових новин проти мене, Зеленський має знайти в собі сили, аби відхреститися від цього пана», – вважає Порошенко.

«Зробити це публічно і без еківоків, всупереч своїм тіньовим зобов’язанням. Зеленському слід залишити у минулому бізнес-партнерство часів «Кварталу 95». Припинити дворічне гальмування розслідування злочинів Коломойського і потурання його безмежним бізнес-апетитам», – наголосив п’ятий Президент.

Порошенко переконаний – правоохоронні органи мають притягнути до відповідальності Коломойського, пред’явити звинувачення і підозру та запроторити за ґрати. «Попри критичну опозицію до влади, наша політична сила буде підтримувати рішення, які звільняють Україну від таких масштабних корупціонерів», – наголошує лідер «Європейської Солідарності».

Джерело

 

На брудну кампанію проти нас витрачаються мільярди доларів – Петро Порошенко

Вороги України витрачають мільярди доларів на брудні інформаційні кампанії, спрямовані на дискредитацію європейського курсу та розхитування ситуації всередині нашої держави. Про це в інтерв’ю французькому виданню «L’Express» розповів п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

«Згідно з недавнім опитуванням двох відомих соціологічних агентств, партія Володимира Зеленського «Слуга народу» опустилася на другу позицію в рейтингу, пропустивши на перше місце партію «Європейська Солідарність». На третьому місці проросійські сили», – зазначив Порошенко.

«Більшість українців залишаються прихильниками європейської інтеграції та членства в НАТО. Щоб зламати цю тенденцію, Кремль змінив тактику: намагається підірвати нашу країну зсередини. Він витрачає мільярди доларів, аби дестабілізувати політичну ситуацію через брудну дезінформаційну кампанію», – говорить Петро Порошенко.

Він також зауважив, що переконаний у лідерстві найпотужнішої проєвропейської опозиційної сили в Україні.

«Все, що я можу вам сказати, що ким би не був кандидат від моєї партії «Європейська Солідарність», він стане переможцем на наступних президентських виборах», – наголошує Петро Порошенко.

Джерело

 

Більше демократії в Росії означатиме кінець режиму Путіна – Петро Порошенко

Візит до Москви Верховного представника Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозепа Борреля яскраво продемонстрував справжні наміри Путіна. Про це в інтерв’ю французькому виданню «L’Express» сказав п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко. Він зауважив, що Кремль заморожує свої стосунки з Європою, оскільки будь-які демократичні процеси в Росії становлять загрозу для Путіна і його влади.

«Я особисто знаю Жозепа Боррелля. Це сильна та розумна людина – справжній лідер. Я не буду коментувати наскільки своєчасним чи ні був його візит до Москви. Проте я думаю, що ця поїздка була корисною, оскільки яскраво продемонструвала справжні наміри Путіна», – вважає Порошенко.

«Росія вирішила заморозити свої відносини із Заходом. Кремль побоюється, що посилення співпраці з ЄС призведе до збільшення демократії в Росії. А більше демократії в Росії означає кінець режиму Путіна. Тож не повинно бути жодних ілюзій. Своїм прийомом, наданим Жозепу Борреллю, Росія продемонструвала небажання розвивати діалог з Брюсселем», – переконаний Петро Порошенко.

Порошенко також вважає, що Захід має запровадити проти російського режиму нові санкції через ув’язнення Олексія Навального. Він зауважив, що не ідеалізує російського політика через його позицію щодо Криму, однак Путін має нести відповідальність за політичні репресії.

«Я не ідеалізую Олексія Навального. Я не можу прийняти його позиції щодо Криму. Однак з його боку це було мужнє рішення повернутися до Росії після спроби його отруєння, організованого ФСБ. Ніхто у світі не сумнівається в особистій ролі Путіна у цій справі», – говорить Порошенко.

«Дійсно, важливо подивитися, як російський народ протестує проти корупції, ерозії демократії та свободи слова у своїй країні. З усіх цих причин Захід повинен підтримувати Олексія Навального шляхом запровадження нових санкцій проти режиму Путіна, який вже платить дуже високу ціну», – переконаний Порошенко.

Джерело