Продовжую підтримувати Порошенка

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Останні дії офісу президента Зеленського, як то – санкції проти каналів ZIK, 112 та NEWSONE, оголошення СБУ підозри Шарію та санкції проти бізнесів Медведчука (окремих з багатьох), викликали появу коментарів на кшталт: «Реванш ригів відміняється», «Зеленський робить те, що не зробив Порошенко», «А що і так можна було?» і подібне. І похідне, яке просто тхне від більшості подібних коментарів: «За що ви, порохоботи, боретеся?!». Мовляв, хіба ви не бачите, Зеленський робить уже «більше ніж Порошенко»? Навіщо з ним ворогувати? Чи не час Зеленського підтримати?

Ні, не збираюся я його підтримувати. Не збираюся я відмовляти в підтримці партії Порошенка. Не збираюся, навіть якщо її рейтинг справді почне падати. Бог з ним, впаде трохи і швидко відіграє назад. Чому я так думаю?

1. Скажіть шановні. А що уже звільнено Ріффмастера, Кузьменко і Дугарь? Що закрита справа проти незаслужено оббреханого генерала Марченка та його офіцерів? Закриті справи проти Звіробій та Федини? Може, припинено переслідування Тетяни Чорновол? Так чи ні?

2. Скажіть, а що з оточення Зеленського раптом зникли Єрмак, який дружить із заступником голови адміністрації Путіна Дмітрієм Козаком? Може, зник Андрій Смирнов – знайомець Портнова та колишній адвокат Олени Лукаш, Ігоря Гужви і Олександра Єфремова? Може, офіційно з ОПУ звільнений Олег Татаров – рупор захарченківського МВС у часи Революції Гідності? Може, зловісне ДБР незаконно очолює вже не колишній знайомець Татарова Олексій Сухачов? Може, медійну політику формує більше не Михайло Подоляк, під крильцем якого у виданні «Обозрєватєль» розквітнув Анатолій Шарій? Може, з України забрався Портнов як у часи Порошенка? Про який такий спалах патріотизму у Зеленського ви мені просторікуєте?

3. Мені розповідають, що після загибелі 11 український військових українська арта нарешті врізала по позиціях терористів Луганди. А чи не надто дорога ціна заплачена? Скажіть, а що порушена кримінальна справа через не виконання оборонного замовлення? Може, частину ЗСУ знову почали переводити на нову систему харчування після того, як за 2020 р. не перевели ЖОДНОЇ? Відсторонений від посади генерал Хомчак, у якого ще у 2019 р. було згорнуто будівництво сховищ для боєприпасів? Може, начальником генштабу призначили нарешті бойового генерала?

Я можу наводити десятки аргументів того, що ніякого приступу патріотизму в ОПУ нема і не передбачається. Що через півроку ми будемо так само бачити Медведчука з Козаком у ВР, Шарія – на Ютубі. Покиньте, ОПЗЖ не слабшатиме, вона ставатиме більш міцнішою і впливовішою, бо Льовочкін на чолі ОПЗЖ в десятки разів більш небезпечний за нарциса Медведчука. Все це буде, побачите. Це – одна сторона.

А є ще й друга сторона – партія Петра Порошенка. Команда, яка уже скоро два роки як перебуває в жорсткій опозиції до саме от такої влади. Команда, яка в попередні роки показала, як вона вміє працювати. Команда, яка запустила децентралізацію, створила нову армію, помісну церкву, зробила Україну привабливою для інвесторів та полегшила роботу бізнесу, – я знаю, я бачив все це, працюючи як ФОП. Зрештою, команда Порошенка – команда, в якої не виникло жодної «тушки». Яка тримається купи не тільки всередині фракції у ВР, а й поза, попри всі накати влади. Хоча вже повірте, привабливі пропозиції роблять регулярно. Тим не менш.

Зрештою, ЄвроСолідарність – ледь не єдина нині партія, що захищає середній клас та національну ідею.

ЄвроСолідарність – найбільш рейтингова партія серед всієї патріотичної опозиції. То на біса мені експериментувати з ще якимись «новими обличчями»? Мені й нинішніх забагато.

Я не сумніваюся, ЗЕвлада після всіх своїх провалів зараз буде бити по ЄвроСолідарності знову і знову. І нехай. Нас гамселять – ми міцнішаємо. ЄвроСолідарність твердо йде до мети – повернути Україну на шлях реформ і розбудови сильної впливової України. Тому продовжую підтримувати партію Петра Порошенка.

Автор