А у вас є ваш персональний перелік претензій до Порошенка?

Костюк Олександр

Тому що п’ятому президенту постійно викочують величезні списки претензій. Це ж привілей кожного справжнього «активіста», «націоналіста», прихильника СН, Батьківщини, Саакашвілі чи ОПЗЖ. Списки нескінченні (в залежності від фантазії невдоволеного). Списки того, чого Порошенко НЕ зробив чи недоробив. Начисто забуваючи при цьому (сприймаючи як саме собою дане) те, що він ЗРОБИВ.

Подумаєш, втримав країну над прірвою, підняв армію, відкрив двері в Європу (безвіз), вперше в історії добився повноцінного визнання України як незалежної держави, вперше в історії зробив законною і освяченою Вселенським Патріархом національну церкву. Подумаєш, PROZZORO, електронні декларації чиновників. Подумаєш, зростання економіки, ВВП, наповнення держскарбниці! Єрунда! Це кожний зможе! І, вобщє, це все волонтери і український народ. От дивіться скільки він НЕ зробив!

І справді.

З одного боку, обмежений людськими можливостями перелік реальних справ. Зроблених в умовах відсутності більшості у ВР після зради Самопомочі, Батьківщини, РПЛ, Авакова (зради, традиційної для цих політичних сил).
Зроблених в умовах зруйнованих оборони та економіки, вертикалі влади, відпадіння чи нестійкості цілих регіонів, невпинних інформаційних атак, редутів, факельних маршів «націоналістів», шаленого цькування ТБ, ЗМІ, «активістів», «націоналістів», парасюків та семенченок, армій ботів.

З іншого боку, нескінченність. Нескінченність фантазій і бажань патерналістських українців. Які уявляли (та й досі уявляють) Порошенка чи то необмеженим монархом, чи то надлюдиною. Яка здатна одним порухом чарівної палички вирішити всі проблеми України, що формувалися сторіччями. І перетворити воюючу країну у яку-небудь Швейцарію.

І ці люди ще звинувачують нас у якомусь ідолопоклонстві? Створенні кумира? Та це ви створили собі з Порошенка кумира, а потім дуже образились і розчарувались в тому, що він не здійснив ваших мрій. Ми якраз здатні тверезо оцінювати обставини та можливості.

Шостому таких списків НЕзробленого не викатують. Чому? Та тому що в цьому немає сенсу. Тому що перелік того, що він ЗРОБИВ для України, обмежується математичним терміном “ніх*я”. В умовах монобільшості. В умовах теплої ванни від ЗМІ та «позитивних блогерів». В умовах тихої і лагідної поведінки всіх надзвичайно радикальних «активістів» і «націоналістів». Яких чомусь перестали турбувати і торгівля на крові (тепер цілком реальна), і мародерство, і продаж Коломойським вугілля в державне Центренерго за ціною у 2 рази вище за Роттердам+ , і руйнація оборони та армії, і розстріл російськими снайперами як у тирі наших солдат після заборони зеленою владою розвідки, безпілотників та контрснайперських груп.

Вони продовжують хейтити Порошенка, носитися з гебешними плівками Деркача, Роттердам+, Вальцманом і вбитим братом.

Саме в таких умовах перелік зробленого півшостим (за вже майже 2 роки) визначається терміном: «велике і урочисте ніх*я». А вірніше, навіть від’ємними значеннями. Руйнує те, що було зроблено до нього. Зруйнована дипломатія, міжнародна підтримка, співпраця з МВФ. Руйнується оборона та армія. Галузі економіки даруються Коломойським та Фірташам. Валиться бюджет, розграбовано ковід фонд.

На цьому фоні ХОЧ ЩОСЬ позитивне – закриття трьох ворожих каналів (після гарного копняка від США), стало цілою подією. Незважаючи на те, що антидержавний контент просто розповзся по всіх ЗМІ у формулюванні “какая разніца”.

І носяться з тою подією, наче з чимось епохальним. І кудахкають в екстазі «позитивні блогери», наче бабусі та тітонькі, коли дитя вперше покакало не в штанці, а нарешті в горщик. І кричать «експерти» і «націоналісти»: «А Зеленський поборов Медведчука, а ваш Порошенко у 2018-му не поборов»! Забуваючи про те, що Порошенко закрив 86 російських каналів та російські соцмережі. А ЗМІ при ньому видавали майже патріотичний контент, зосередившись на знищенні самого Порошенка.

І найгучніше кричать саме ті, хто тоді надривався про «узурпацію влади та диктатуру Порошенка», а пізніше не вилазив з медведчуківських каналів.

Після цього говорити про те, чого НЕ зробив Зеленський, справді трохи смішно. Та нічого не зробив. Та й що від оцього можна чекати? Поїв і в шапці, і то добре. Для приколу ж обирали.

А у вас є ваш перелік претензій до Порошенка?

Автор