Лікарні Запорізької області отримали кисневі концентратори від Фонду Порошенка (фото)

Кисневі концентратори від Фонду Порошенка та ГО «Справа Громад» отримали лікарні у Бердянську та Мелітополі.

Кисневе обладнання передали голова Запорізької територіальної організації партії «Європейська Солідарність», голова фракції в Запорізькій обласній раді Ігор Артюшенко, депутат ЗОР, керівник Секретаріату Запорізької ТОП «Європейська Солідарність» Олег Чернов та депутат облради, представник ГО «Справа Громад» Андрій Хімічев.

Директор Бердянського територіального медичного об’єднання Дмитро Єгоров наголосив, що наразі кисневе обладнання вкрай необхідне для медзакладів. «Киснетерапія – це унікальний метод лікування кисневого голодування у пацієнтів з порушенням дихання. Всі пацієнти нашого шпиталю потребують його. Дякую Фонду Порошенка за надану допомогу», – сказав Дмитро Єгоров.

Дефіцит кисневого обладнання відзначили і лікарі мелітопольського медзакладу. «Кисневі концентратори – це такий момент, коли терміново виникає необхідність кудись перевезти пацієнта. Це вкрай необхідна і потрібна річ. Якщо виникають якісь форс-мажорні обставини, то кисневий концентратор завжди замінить кисень, який є у нас централізований», – зазначила начальник Мелітопольського відділу охорони здоров’я Лариса Саприкіна.

«В умовах пандемії концентратори – це дуже важливо, це допомога, якої дуже не вистачає», – додав лікар-хірург Андрій Радченко.

«Це тільки перша партія. Скоро життєво необхідна апаратура буде доставлена і в інші медичні заклади області, які надають допомогу хворим на COVID-19», – зазначив Ігор Артюшенко.

«Тільки для Запорізької області у квітні Фонд Порошенка передав сто сертифікованих захисних костюмів та окулярів в обласну клінічну інфекційну лікарню. У травні понад 500 костюмів було розподілено закладами з надання медичної допомоги в Запорізькій області. Крім того, Фонд оновив апарати ШВЛ для Бердянського територіального медичного об’єднання. І допомога не припиняється. У вересні разом з однопартійцями передав 400 ІФА-тестів до Бердянського територіального медичного об’єднання. Дякую медичним працівникам за жертовну працю. І дякую Петру Порошенку за благодійну допомогу», – додав Артюшенко.

Від початку пандемії коронавірусу Фонд Порошенка, компанія Рошен і волонтери передали медзакладам понад 157 тисяч захисних костюмів, 10 тисяч антивірусних окулярів, понад 50 тисяч високоякісних швейцарських ІФА-тестів Roche, профінансували закупівлю та ремонт понад 50 апаратів ШВЛ. Допомогу отримали близько 200 лікарень. Понад 50 тисяч продуктових наборів отримали люди із вразливих категорій.

Зараз Фонд Порошенка та ГО «Справа Громад» опікуються закупівлею кисневого обладнання для хворих на COVID-19. Партія з 50 апаратів, кожен з яких розрахований на одночасну терапію для двох хворих, вже надійшла у лікарні в різних регіонах України.

Джерело

 

Автор