Порох – політичний супертяж

Анна Оскомина

Все ж скажу навздогін дещо щодо тих сенцовських сентенцій, хоча у вас вже й відпалало.

Не буду роздумувати про його уявлення щодо “вірної поведінки”, яку він надумав для ПП. Сенцов не політик, жодного дня ним не був, нічого в тому не розуміє, його думка про правильність, доцільність та своєчасність чиїх-небудь політичних кроків важить рівно нуль, не більше, ніж думка пересічного київського таксиста.

Просто зрозумійте одне. Наразі не має жодного значення, який в Порошенка антирейтинг. Бо допоки Порох в Україні політик першої величини, він своїм впливом, зв’язками, в тому числі з Заходом, своєю тефлоновою порохоботською підтримкою, всіма своїми можливостями та ресурсами здатен захистити всіх інших. І отих, хто потроху набирає політичної ваги у ЄС, і тих, хто був йому соратником під час його каденції, і перспективну молодь, і військових, і нормальні ЗМІ тощо. І його політичний вплив – чи не єдине, що здатне забезпечити протидію повній узурпації влади тандемом зелених із ригами.

Те, що ви не відчуваєте чи не помічаєте цього впливу, не означає, що його немає. Якби не ця протидія, багато кого вже б давно зжерли та перетравили по одному. Бо беснувата кугутня вимагала призначити винуватців і саджати їх, не глядячи. Спершу зелені обламали зуби об самого Петра, а згодом зрозуміли, що і дрібніших зжерти не вдасться.
А якщо ви думаєте, що з маленьких нікчем з майже абсолютною владою в руках не виростають найжорстокіші та найбезжальніші диктатори, в мене для вас погані новини.

Жодні смішні “голоси” не були б здатні протидіяти, навіть не вступилися б, бо своїм впливом не зрівняються. Здається, в боксі надлегка вага називається “петушиною”. Ото скакали б, кукурікали і смішно б сіпали рученятами – це максимум.

Так от, Порох – політичний супертяж. Як би хто б до нього не відносився, він супертяж світового рівня. Фактично, він єдиний політик з наших сучасників такого масштабу. Тому цю хрипату нікчему так корчить, бо ігнорувати це явище на його посаді неможливо.

Порох може більше й не схотіти кандидувати у президенти, але вплив його є і зараз, і на роки залишиться чи не найвагомішим в українській політиці.

А Сенцов того всього не спостерігав, не відчував, не дослідив, і, чесно кажучи, він мене глибиною інтелекту і не вразив. Ну такий, доволі простецький та безхитрісний шукач “чарівних пігулок” від складних проблем. Якщо попаде в оборот до когось тямкого та підступного, таких простаків там на раз хрускають. Це, власне, єдина небезпека щодо нього. А так…. Ну занадто простенький він, в тому числі для нашої сучасної політики, вже вибачайте. Такого ніякого добра там валом, зокрема і серед СлугЄдінорога.