Вибачення гірше за проступок

Валерій Прозапас

Можна б було повірити Арестовичу, що він помилково опублікував версію окупантів про загибель бійця ЗСУ “від алкоголю та наркотиків”, а не від тортур, якби кілька тижнів тому цей же позитивний блогер не розповідав про “однакову відповідальність бойовиків і українських військових за військові злочини”, тим самим урівнюючи в “злочинах” нас та окупанта і ставлячи під сумнів роботу українських армійських органів правопорядку.

Вони вже тупо знущаються, бо впевнені, шо перетворили українське суспільство на акваріумних рибок.

Такі “помилки” невипадкові, після них подібних посадовців треба відправляти назад в кабаре ногами дригати, але цьому ще й медаль дадуть.


Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Вечір перестає бути томним.

З’ясувалося, що українська делегація в ТКГ намагалася ПРИХОВАТИ факт насильницької смерті українського вояка, який “за невстановленими обставинами потрапив на тимчасово непідконтрольну територію”. Простіше кажучи, був захоплений ворожою ДРГ.

Вчора тіло мертвого солдата передали українській стороні. Українська делегація у ТКГ повідомила:

“українській стороні було повернуто тіло військовослужбовця однієї з механізованих бригад ЗСУ, який, за попередніми даними, 14.12.20, перебуваючи у стані сп’яніння, здійснив самовільний перехід на бік противника (без зброї) та помер від алкогольної або наркотичної інтоксикації”.

Тобто чувак сам винний. Зрадив Україну. Втік до ворога. Там залив очі собі якимось скломоєм – і гайки. Ну, буває. Але…

В мережу потрапив висновок судмедекспертизи. Очевидно, цинізм чинної влади дістав уже навіть службовців українських спецслужб. Бо, за висновком судмедексперта, українського вояка довго і жорстоко КАТУВАЛИ. Його били довго і по-звірячому. А потім задушили. А потім передали назад Україні, мовляв, він пиятику не пережив.

Подія вражаюча за своїм цинізмом. Нині можна говорити що завгодно. Гарантію даю, терористи ДиРи зараз будуть волати, що українська судмедекспертиза – фейк, а що не фейк – створено з уже мертвим тілом, коли воно потрапило на українську територію. За допомогою фахівців НАТО, звісно.

Москва ж взагалі включить режим “я – не я, і хата не моя”. Офіційно їх там нєт. Але мова не про русскій мір.
Мова про українських можновладців. Бо очевидно, факт насильницької смерті українського вояка влада намагалася ПРИХОВАТИ. Чому? Відповідь очевидна. Аби перед Новим роком не псувати преЗЕденту образ великого миротворця.

Бо зараз він виглядає не миротворцем. Він виглядає головнокомандувачем, солдат якого абсолютно безкарно можна красти, катувати, душити і повертати назад з янгольським личком. Коротке містке слово, яке описує таких командувачів, я не наводитиму, бо забанять.

Наразі всю провину за зроблене на себе взяв, хто? Правильно. Арестович. То він, мовляв, переплутав повідомлення. Зразу, як висновок експерта з’явився в мережі.

Висновків не буде. Висновки робіть самі. Ми дожилися до часу, коли треба захищати уже наших захисників. Якщо не життя, то хоча б добре ім’я їхнє. Таке життя.


Владимир Завгородний

Начнём с исторического анекдота.

Некогда эмир Бухары услышал выражение “извинение хуже проступка” и не понял, что имелось в виду. Тогда он призвал своего советника ходжу Насреддина и потребовал объяснить.

Бился-бился, старался-старался Насреддин, но так и не смог втолковать эмиру смысл выражения. Отчего эмир рассердился и сказал: “Даю тебе пятнадцать минут, чтобы ты объяснил мне, что значит «извинение хуже проступка», и если не справишься — велю тебя казнить!”

Тогда ходжа задумался ненадолго, а потом взял да и ущипнул эмира за задницу. “Что ты себе позволяешь?!” — разъярился эмир. “Прости, о великий. — отвечал ходжа. — Я задумался, и мне показалось, что ты — это твоя жена”.
И когда от такого ответа у эмира глаза налились кровью, ходжа подытожил: “Вот это и есть извинение, которое хуже проступка”.

Так вот.

Объяснение Арестовича о том, что он случайно перепутал, не сработал копи-пейст, случайно опубликовал версию оккупантов о гибели солдата, — это натурально извинение хуже проступка.

Как ты их перепутал?! Голову со сракой ты не перепутал?! Откуда ты вообще знаешь так хорошо их версию?! Какого хрена она у тебя делала в буфере обмена?!

Что ты несёшь, бл*дь, что, бл*дь несёшь?!

 

На заставці фотожаба © Олег Соколов

Автор